Kalkuner er oftere utsatt for forskjellige sykdommer enn voksne fuglerUng fjærfe krever alltid mer oppmerksomhet enn voksne voksne, og kalkuner er ikke noe unntak. Det er viktig for kyllingbønder å kjenne kalkunens sykdommer, deres tegn og behandling, som raskt og effektivt øker husdyret på føttene.

Forebyggende tiltak er enda viktigere. De vil forhindre forekomst av farlige sykdommer og som følge av svekkelsen og reduksjonen av den voksende flokken.

Diaré i kalkuner: behandling og forebygging

Fordøyelsesproblemer i kalkunerFor sårbare kyllinger bærer enhver ulempe en alvorlig fare, så de unge blir nøye overvåket og nøye overvåket. I løpet av den første måneden av livet, kalkuner ikke bare vekke raskt, men også tilpasse seg nye forhold, våt mash-ups og tørr mat, som kan bli et alvorlig stress.

På ille chick kropp signaler: letargi, avslag av mat, fordøyelsessykdommer, som dobbelt farlig på grunn av utlutning med feces næringsstoffer og mineralsalter. I dette tilfellet kan årsakene til diaré være mange.

Hvordan finner du ut hvorfor kyllingen var syk på eksterne skilt? Enn å behandle diaré i kalkuner, og hvordan ikke å innrømme det fremover?

Diaré hos unge kalkuner ofte skyldig av dårlig kvalitet eller ikke alders matchet makt, brudd på vilkårene for forvaring, samt bakterielle og virale infeksjoner, ofte oppstå som en følge av de to første grunner.

Hvis tegn på fordøyelsessykdom er funnet, anbefales erfarne fjærfe bønder å ta hensyn til fargen på tarmbevegelsene.

Hvis kalkuner har brun diaré med en oppslemming av dårlig fordøyd mat, signaliserer dette en ubalanse i fôret. Ofte oppdages en slik reaksjon ved innføring av et stort antall nye næringsstoffer. Men det er mulig, maten blir gitt i overkant, og kyllingene spiser allerede bortskjemt klaser. I alle fall må du justere fordelingsgraden og balansere sammensetningen av mat. Som et forebyggende tiltak blir kaliumpermanganat tilsatt til vannet for kalkuner, og biovit blir matet inn i fôret. I særlig alvorlige tilfeller, ty til diaré i kalkuner med antibiotika.

Related  Att lära sig att behandla coccidios hos kycklingar självständigt

Gul eller grønn avføring har en lignende natur, mens grønt er et tegn på en neglisjert sykdom, som ikke sannsynlig vil bli eliminert med unntak av et mistenkelig produkt.

Kull mørk, nesten svart farge i kombinasjon med indyushonka apati, døsighet og uflidd bustete – et farlig tegn på forgiftning. Men det mest alarmerende tegn på en fjærfeavl er de hvite droppingene – et symptom på en pullorose og andre alvorlige plager av en fugl.

Pulloroz eller hvit diaré i kalkuner: behandling og symptomer

I kalkunpusDenne akutte, truende hurtige døds sykdommen påvirker ofte husdyret før 20-alderen. I tillegg til de kraftig luktende avføringene i hvit farge, er pullorose preget av en endring i oppførselen til en tidligere levende mobil kalkun. Fuglen nekter mat, lider av tørst, mens nesten ikke beveger seg, og huddles i et hjørne, sitter og dekker øynene.

Ved tett undersøkelse er det mulig å se at fjærene og nede i nærheten av cloacaen i tilfelle av puallorosen ser usjevn og limt sammen.

Hvis du ikke umiddelbart begynner å behandle diaré i kalkuner, fører pullorose til anfall, forverring og død. Selv etter kur, forblir kyllingene bærere av sykdommen i lang tid.

Coccidiosis i kalkuner: symptomer og behandling

Kyllingen har coccidiosisHvis i et voksent husdyr denne sykdommen kan være praktisk talt asymptomatisk usynlig, så for ung kalkun er coccidiosis en alvorlig trussel mot livet. Infeksjon av kyllinger oppstår ved bruk av fugler, matere og til og med kull alene med en syk fugl. Om sommeren og når vannet kalkunen med varmt vann øker risikoen for infeksjon dramatisk.

Hva er tegn på sykdommen i kalkuner og behandling av fjærfe i et hjem gårdshus?

Related  Förebyggande, symptom och behandling av kaninsjukdomar

Sykdomsforbindelsen til sykdommen er coccidia, protozoan mikroorganismer, forårsaker ødeleggende skade på fordøyelsessystemet av små kyllinger. Symptomer på coccidiosis i kalkuner og behandling av sykdommen bestemmes av egenskapene til livet til denne mikroorganismen. Siden patogenet propagererer aktivt i et gunstig miljø, er sykdommen ekstremt farlig akutt. Uten riktig tiltak for behandling på kort tid, dør opptil halvparten av kalkuner.

Om coccidiosis i kalkuner sier:

  • redusere eller tap av appetitt;
  • sløvhet av fuglen, mangel på mobilitet, døsighet;
  • unreasonable squeak av kyllinger;
  • grådig irrepressible drikke;
  • uryddig utseende;
  • diaré med spor av blod.

Blant årsakene til spredning av sykdommen kan kalles overbelastning i fjærfehuset, høy temperatur fuktighet, noe som fremkaller rask reproduksjon av coccidia og annen patogen mikroflora.

For kalkuner var mindre utsatt for sykdommer, trenger du romslige innkapslingerHva om kalkunene faller til føttene, håner, nekter å spise og svekke hver dag? Først og fremst er det nødvendig å etablere vilkår for internering, plante kyllinger med tydelige tegn på sykdom og å starte komplisert behandling utpekt av legen.

Et lignende mønster oppstår når sykdommen er paratyphoid. Blant symptomene på denne sykdommen – en rystende spasertur, diaré, sløvhet. Det vil si at fjærfeboeren kan observere lignende tegn på mange sykdommer, men behandlingen av kalkuner utnevnes individuelt i henhold til resultatene fra veterinærens undersøkelse.

Farlig for kalkunssykdommer som aspergillose, candidamycosis, smittsom bihulebetennelse.

Metabolske og vitamin mangelforstyrrelser

I en alder av mangel på vitaminer og mineraler, metabolske forstyrrelser på grunn av en ubalansert kosthold, eller bestemt innhold i et trangt rom truer poults er ikke bare forkrøplet, men død.

Metabolske og vitamin mangelforstyrrelserNår sunne kyllinger plutselig forandrer sin oppførsel, har fjærfeavleren mange viktige og presserende spørsmål:

  1. Hva å gjøre hvis kalkunens ben deler og fuglen mister mobilitet om noen dager, slutter å spise?
  2. Hvorfor kalkuner hakke hverandre mot blod?

Related  En fågelmatare kan tillverkas för hand

Selv om spørsmålene beskriver forskjellige situasjoner, er årsakene til kjæledyrs uvanlige oppførsel vanligvis alene. I tillegg til smittsomme sykdommer som fører til forstyrrelse i koordinasjonen av bevegelser, fører mangel på kalsium og mangel på vitamin D til fall og manglende bevegelse.

Rickets påvirker leddets tilstand. Det er derfor kalkunens ben vender seg ut. Og ønsker å gjøre opp for behovet for mikronæringsstoffer, spiser pizza en fjær og oppfører seg veldig aggressivt til tider.

For å mate kalkuner må du bruke grønnsaker og mineralfôrEndre situasjonen kan være aktivt introdusert i kosten mineral fôr og greener, mens husdyr prøver å inneholde solen, samt lagt til fôr vitamin komplekser for fjørfe.

Forebygging av kalkuner

For å aldri møte de forferdelige tegnene på kalkuner og deres behandling, er det viktig fra kyllingenees første dag å fortsette med forebygging.

Et sett med forebyggende tiltak inkluderer beskyttelse av kyllinger ved vaksinasjon mot de farligste, ofte dødelige sykdommene. For å opprettholde immunitet, blir rask vekst og vektøkning i kostholdet, vitamintilskudd, spesialiserte komplekser og mineraltilskudd i form av kritt og skall innført.

Vaksinasjon av kyllinger vil bidra til å vokse et sunt antall fuglerVi må ikke glemme at all mat må være frisk, kalkunene er utstyrt med tilstrekkelig vann i rent vann, og matere og hyller vaskes og desinfiseres regelmessig. Rengjør og lokalene der fuglen er inneholdt. I tillegg til å bytte sengetøy, behandles fjærfehus fra gnagere, helminthegg og skadelige insekter. Nøkkelen til ungdommenes helse vil bli et sted borte fra den voksne befolkningen der voksende kalkuner blir romslige, tørre og varme.

Forebygging av sykdommer – video