petunia trilogi parplUrsprungligen är det värt att notera att Trilogy petunia började att växa som en prydnadsväxter på balkongen eller på verandaen i ett lanthus. Det här är inte förvånande, för den presenterade kulturen har inte bara ett minnesvärt utseende, men behöver inte heller extra omsorg.

Beskrivning av Petunia Trilogy

Den aktuella växten avser i första hand de mångfärgade arterna, som kännetecknas av kompakt storlek, utvecklat rotsystem och en lång blomningstid. Petunia Trilogy är mindre känslig för längden på en ljus dag än någon annan liknande växt, så den kan användas även i ett dåligt upplyst vardagsrum.

Höjden av anläggningen inte är mer än 35-40 cm, och stjälkarna längd är 1,5 m. Diametern av blomman uppskattas till 5-8 cm, och deras färger kan vara mycket olika, allt från den snöiga vita och slutar med en mörkröd eller lila nyanser. Till exempel, om marken Trilogy petunia i trädgården i början av juni, kan den första blom ses i slutet av denna månad.

Hemligheter av odling

petunia trilogi scarletEfter förvärv av frön från de beskrivna växterna planteras de försiktigt på en fuktig, lös mark under växthusförhållandena. Ungefär en vecka senare uppträder de första skotten av petunia, vilka är mycket liknade i gurkosprutor. De närmaste 2-3 veckorna kommer växten att utvecklas intensivt, så det är nödvändigt att inte glömma att vattna det och vid behov hälla fritt jordbruksmark.

Att plantera petunia-trilogien är inte förrän i juni, eftersom denna kultur är rädd för den kalla och oförutsedda frosten kan väsentligt försvaga den. Avståndet mellan plantorna ska vara minst 40-50 cm, eftersom alla slags petunier har ett extremt utvecklat rotsystem. Dessutom är det nödvändigt att undvika överdriven fuktning av jorden efter plantering eller befruktning med kväve-fosfatblandningar.

Fördelar med Petunia Trilogy

petunia trilogi vitI listan över obestridliga fördelar, som växten har i full åtgärd, är det nödvändigt att relatera:

  • inget behov av konstant vattning
  • det ursprungliga utseendet av blommor;
  • lång blomningstid;
  • överdimensionerade dimensioner.

Således är Trilogy petunia en anmärkningsvärd opretentiös kultur som kommer att lysa upp den plats där den växer.

Växande petunier på 2 sätt – video

Related  Svarta vinbär – sorter för stugor