Päron för förorterna – en variation som kommer att tacka odlaren

päron i trädgården i Moskva regionenTrädgårdarna i Moskva-regionen är mer som de södra. Botanik extraherade päron för förorterna – sorter för sommar, höst och vinter användning. Det sprider träd och kolonformade päron som kan passa på ett litet område. För att hjälpa odlaren att erbjuda en beskrivning av vissa sorter, inte alla.

Tidiga sorter

Tidiga sorter av päron för Moskva-regionen kännetecknas av självbefruktning. För att få en skörd bor 2-3 träd i närheten, det är bättre om en av dem är av olika slag. Fertilitet, kompletterad med korsbestämning, ökar antalet äggstockar.

PärramarmorI beskrivningen av Marmorpärnen noteras dess motståndskraft mot svampsjukdomar, inklusive skurbenet. Ett träd upp till 4 meter högt med en sprawling krona börjar bära frukt i 6-7 år. En egenskap hos växten är avverkningen av frukt med otillräcklig vattning. Frukt är medelstor i storlek och smak, mogen i början av augusti. Vinterhårdhet är bra, fruiting är årlig.

päresorter LadaSortimentet tillhör den nya, staminat-snabba. Träet växer upp till 2,5 m, det bildar först en tratt, då stiger den av en pyramid. Detta är en av de tidigaste sorterna, i foto – päron Lada före skörden i juli. Frukten är inte stor, 90-110 g, men skörden är ca 40 kg från ett vuxenträd. Fruktning sker 2-4 år efter plantering.

Fördelar med sorten:

 • hög vinterhårdhet
 • resistens mot bakteriella brännskador, scab;
 • låga krav på belysning;
 • bra utbyte.

Sorten är självbestämd, men med päron av Rogneda eller Chizhovskaya är fruiting mer riklig. Ibland planteras en annan sort i huvudträdets krona.

Pärlor FancySorten är tidig modning, frukterna når 250 gram, men trädet är väldigt lång och skörden är svår. Den tidiga skörden lagras inte mer än 2 veckor, frukterna är läckra, doftande och tidigt på sommaren realiseras snabbt. Päron används för konservering, tillagning av potatismos, juice.

Pear Fancy refererar till sorter med naturlig immunitet mot gallmite och scab. Efter frysning återställer trädet snabbt kronan.

päron KrasulyaSorten föddes i South Ural Research Institute of Chelyabinsk. Författaren till E.A. Falkenberg. Krasula ingår i statsregistret 2002. Ett träd upp till 4 meter högt har en spridningskrona och en medium överväxt. Spines på grenar gör det svårt att skörda. Växan är fäst på ringarna, förra året och ung tillväxt.

Krasulis frukter är små 90-120 gram, platta avrundade. När päron mognar blir den gulaktig grön med en ljus rodnad. Sorten är avsedd för industriell uppfödning och personliga gårdar.

fördelar:

 • hög produktivitet;
 • motståndskraft mot scab, bakteriell brännskada, päremit;
 • bra vinterhårdhet.

Tidiga sorter kan inte lagras för länge, kräver snabb implementering eller behandling.

Sena päresorter

Samlas i andra hälften av augusti, päron sorter för förorterna är mildare.

päron glattSouth Urals sorten är uppfödd i Commonwealth av Chelyabinsk och Yekaterinburg uppfödare. Träet är medelstor, rund, med låg självfruktbarhet. En pollinator krävs till exempel Krasulya eller Severyanka. Sorten är mycket frostbeständig. Frostmotståndet hos Rainbow-päron deklarerat -37,2, men med lite frysning, bärde plantor och vuxna träd 48,3 på vintern 1978-1979.

Frukt som väger upp till 140 g smakas med 4,5 poäng. Massa är surt, söt, doftande. Frukt i ett modet tillstånd kan hänga utan att kasta i 10 dagar, då försämras. Växten kan lagras i en vecka.

fördelar:

 • utmärkta kommersiella kvaliteter av frukter;
 • hög vinterhårdhet
 • motståndskraft mot sjukdomar och skadedjur.

sort Augustow daggUtseendet på en ny sort beror på genetik SP Yakovlev, som korsade den lokala stabila sorten Tenderness med den australiensiska triumfen i Pakgama. På bilden – en päron Augustow dagg, i all storhet.

Träet är lågt, kompakt, med en hängande krona, förtjockningen är genomsnittlig. Träet börjar bära frukt i 4 år, pollinator kan vara Yakovlev-minnet.

De frukter som väger 120-140 g i klänningen är gröna, de blir gula i dosen och får ett ljust glöd. Hållbarhet upp till 3 veckor. Bedömning av smakegenskaper 4,6 – 5 poäng. Frukter är vanliga. Variety av päron August dagg är resistent mot scab, lite påverkas av bladätande insekter. När frukten är överbelastad försvagar trädet.

päron BessemyankaOlika gamla, populära urval. Mogna frukter har inte mogna frön. Men sorten brukar vara förvånad av skabbet. Träet är högt, frukterna är små, 70-80 g. Frukterna mognar i augusti, lagras en vecka. Äldre päron Bessemyanka smulande, kvar på grenen, ökar i volym, köttet är bortskämd. Vinter Moskva förorter tolererar normala. Utbytet av ett vuxent träd är ca 270 kg.

Päron som bär frukt i slutet av augusti, början av september

päron RognedaPäronet utsöndrades av forskarna från MAAA som namnges efter KA Timiryazev. Universell sorten har visat sig, beroende på region, den klassificeras som sen, tidig höst och höst. I förorterna avlägsnas frukter vid sommartid på hösten. De avges och lagras under svåra förhållanden i upp till 3 månader. Hud är ljusgul med ett fuzzy mönster. Kött vit, sött.

Fördelar med päron Rogneda:

 • är inte rädd för ryska vintrar;
 • resistent mot alla sorters sjukdomar;
 • tidigt utseende frukt;
 • ge upp till 50 kg från ett träd.

Träet växer till 10 m högt, opretentiös i vård, som används i avelsarbete.

Stora och läckra frukter mognar i början av september, men inte alla. Mognadsperioden förlängs, men frukterna smälter inte och de kan avlägsnas i partier. För lagring är mjuk saftig päron inte bra. Det är bättre att omedelbart bearbeta skörden för skörd.

päron VidnayaPear Vidnaya är en vinterhård sort, den är inte mottaglig för svampsjukdomar. Den har bra frostbeständighet. Fruiting sker vid 5 år.

päron ChizhevskayaEtt lågt träd, upp till 3 meter, kommer att ge invånarna i Moskva regionen med vackra frukter i september. Emma päron kan emellertid lagras i högst en vecka. I beskrivningen kan pizzen av Pizhevsky vid en tremånad tillväxt kunna ge en skälig skörd. Fruktpäron regelbundet. Saplingen odlas på en dwarfishstock, som blommar för det tredje året. Trots den angivna självfruktbarheten är trädet bättre knutet till pollaren Lada.

Typ av Elegant EfimovaHöstens varianter av päron Efimova elegant har en tidig typ av fruiting. Variety vann ett guldpris på 80-talet av förra seklet på den internationella mässan i Tyskland. Sorten distribueras i den europeiska delen av Ryssland och i de baltiska staterna. Har en kännetecken för smakegenskaper av frukt på 4,5. Har ett integrerat motstånd mot sjukdomar, skadedjur och klimatmotstånd.

Höstens sorter av päron med lång hållbarhetstid

Bli inte förvånad om på nyårsbordet kommer ägaren till Moskva förorts villa att se päron från sin egen trädgård. Spara till januari, frukterna av vintersorter kan vara.

sort KrasnobokayaStor frukt som väger 180 gram juice försvinner när man bidrar. Päron är doftande och välsmakande, med en lätt tart eftersmak, men de måste tas bort tidigt från trädet. Äldre päron Rödhår på grenen håller inte. Sorten har behållit de bästa egenskaperna i avel och har följande fördelar:

 • frostbeständighet hög, vid -50 frysning 3 poäng;
 • fruktig, med frukt av hög kvalitet;
 • undemanding till jordens sammansättning;
 • En vuxen träd reglerar själva växten, beskärning behövs inte;
 • inte skadad av scab, resistent mot skadegörare.

Fruktbäret av Krasnobokaya-pärlan kommer på 6-7 år.

päron HeraEndast i slutet av september mognar päronet Hera, vilket ger ägaren en frukt med fantastisk smak och i genomsnitt 200 gram. Sour-söt massa av vit färg, granulär struktur – de särdragen hos denna sort. Inte mer ihållande i lagringspäron. Dessa ligger i 5 månader i en sval ladugård.

Päronträdet Hera är av medelhöjd, inte tjocknar, i form av en smal pyramid. Börjar bära frukt i 5 år. Frysning är delvis, upp till 1,8 punkter uppstår när temperaturen sjunker till -38. Sorten är resistent mot bakteriella och svampsjukdomar.

sort Lyubimitsa YakovlevaSorten fortsatte minnet av uppfödaren som arbetade med skapandet. Frukten av Lyubimitsa Yakovleva-päron kommer i 5-6 år. Frukten är vacker, med en rätta mönster och rodnad på en delikat gulgrön bakgrund. Kvintens arom är karakteristisk i eftersmaken, men utan stränghet.

Träet växer snabbt, övervuxet, skadat i fuktiga årskål. Avkastningen ökar med åldern, vid 7 år är 20-22 kg. Vinterhårdhet är bra.

Det finns många fler sorter som förtjänar trädgårdsmästarnas uppmärksamhet i Moskva.

Video om nya pärrasorter

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector