Pumpa planteringBland meloner och kalebasser producerar pumpan enastående frukter. Känd rekordhållare, en pumpa som väger 300 kg, erhållen av en bonde i Centralamerika. Jätte frukter som väger 100 kg är inte ovanliga i våra södra regioner. Odling av pumpa på marken är inte en lätt uppgift, men vissa villkor för att få en bra skörd, är det nödvändigt att observera.

Fördelarna med pumpor

I pumpan är både massan och fröna användbaraLiksom alla meloner är pumpan termofil, och naturligt genom sådden i jorden mognar den bara i södra delen av Rysslands europeiska del. Mellanbandet och de östra regionerna får endast en gröda med plantor som växer utomhus.

I pumpan är allt användbart – köttet av frukten, fröna och skorpan. Även den inre fibrösa delen är ett läkemedel. Det finns i pumpan, som sällan finns i naturen, T-vitamin. Pumpkin kött används i matlagning, det ger utmärkt hälsosam rätter. Pumpa frön används för att få olja och används för att utvisa maskar.

En glad semester Halloween kan inte utan torkade pumpor, varifrån bilder av mytiska hjältar gör.

En söt Muscat pumpa uppskattas särskilt. Man tror att denna sort är mer utsökt än andra. Den hälls, skapar olika former och har en annan färgning av frukten. Mindre squids är bekväm att lagra på vintern.

Pumpa plantering och utomhusvård genom groddar

Odling av pumpa plantorDet finns två sätt att odla termofila grönsaker:

  • fröplanta;
  • såning av frön.

Pumpa kan odlas genom plantor i något område, här och där som täcker från tidiga frost.

Frön måste förberedas, värmas, blötläggas i aska eller tillväxtstimulansmedel. Ibland överdroger kan oberedda frön inte komma igenom. Därför är det bättre att groda planteringsmaterialet i moss, sågspån eller en våt trasa och plantera med groddar.

Related  Hur odlar man en ros från en bukett?

Marken för plantor är bördig, kopparna är stora. För spiring behövs en temperatur på ca 20 grader, men det är omöjligt att överdriva marken. Därför kommer vattning med varmt, stadigt vatten att vara användbart. Cotyledonbladet sträcker sig snabbt, så du bör lämna utrymme för sprinkling, men för länge ska stammen vikas med en ringlet och ströms med jord. Denna metod kallas sådd av plantor. På södra fönstret i värmen behöver inte plantor belysning. Landade i marken med stadig värme. Pumpa tycker om att bli uppfödd under den en biologisk eld från växtskräp, gammalt sågspån, mullein silt av vinter sängkläder från djur. Krav på jord:

  • bördiga lungor, föregångare bör inte vara meloner;
  • Öppet soligt ställe med kuliska från höga växter på norra sidan;
  • höjd med djup stående av grundvatten.

Här kan en sådan gröda odlas på en sängPlantering och vård av en pumpa i det öppna fältet är att skydda den från skadedjur och sjukdomar. Samma sjukdomar som förstör skörd av gurkor, kan skada och pumpa. Därför vattnas växterna noggrant, endast med varmt vatten och en ring utan att väta jorden vid roten. Häll pumpor i måttlighet, öka flödet av vatten under påfyllningen och stoppa för ripningsperioden. Roten lämnar marken i tre meter, och även i torkan kommer pumpan att ha tillräcklig fuktighet.

Växten gillar ekologisk och mineral topp dressing. Gödselmedel bevattning sker varje vecka, alternerande kväve och fosfor-kaliumgödselmedel. Lianoliknande växt gillar inte det närbelägna området av andra trädgårdsgrödor. Hon slänger piska och i internodorna släpper de ut ytterligare rötter och matar växten. Skörden måste dock regleras. Ju mindre pumpan blir fäst, desto mer kommer de att bli. Pumpa nypa, liksom en gurka, inte låta den växa. Jätte frukt växer om en eller två äggstockar är kvar.

Med början av morgonen frost, är det farligt att lämna en pumpa utan ett skydd i trädgården. Därför sätts ett tillfälligt tält över det eller jättebär är avskurna. När pumpan mognar blir skorpan hård och svansen krymper. Men även omotet kommer hon i ett varmt rum om några veckor. Och de små pumporna efter det nya året har också en gul saftig massa.

Related  Metoder för kontroll av lavar på fruktträd

Sår pumpor och bryr sig om meloner

Rises sådd pumpaVissa tidiga mogna sorter kan odlas genom sådd i jorden i Rysslands mellankörfält. Till en sådan sort är Batternat, mogning i 100 dagar och Muscat, men den kan odlas endast av plantor. Av de 800 sorterna av pumpor är de söta lite över 40. I söderna växer de Zarya Vostoka, Gribovskaya-vintern, och får upp till 12% socker. En mycket söt medelmognadperiod är Barn, Marmor, Almond.

Pumpasorter odlade i Rysslands regionerI de södra regionerna, till exempel på Krim, får meloner med pumpor ett stort jordbruksland. Växter sår i hålen för flera bitar, lämnar en, den mest kraftfulla växten. Jorden under pumpan ges lös med en neutral i surhetsmiljö. Föregångare kan vara några grödor, förutom meloner, för att inte överföra sjukdomar och skadedjur till besläktade grödor.

Huvudkravet för denna kultur är värme. Under dagen ska temperaturen vara i genomsnitt 30 grader och på natten. 18. När pumpan är odlad utomhus är klämning obligatorisk. Övervuxen överskott grön massa tar mat från frukten. Men det är lika viktigt att genomföra växtskyddsåtgärder. I stora kooperativ väljs skyddsåtgärder av specialister hemma för att bättre använda populära metoder för kamp.Skadedjur

På privata gårdar kan moderna medel som är tillåtna för användning på egna dotterbolag användas. Särskilt plågade sniglar, som de kämpar för, sprider lime runt växten, superfosfat, nålar eller skapar fällor.

Antracos på toppen av en pumpaFalsk och riktig mjölk kan döda grödor om några dagar. Sprutning mot antracos och amerikansk dagg är därför obligatorisk. När pumpan mognar bestäms den av skorpans tillstånd. Det ska inte pressas för hand, och svansen ska torka upp. Förfallotiden beror på sorten och kan inträffa efter 90 eller 150 dagar. Sena sorter har tid att samla mer användbara ämnen och sockerarter. Även omärden oskadad frukt blir gul och har alla användbara och smakliga egenskaper.

Related  Varianter av patissons, deras sorter, beskrivningar och foton

Allt om att växa pumpor i din trädgård – video