skydd av körsbär från fåglarEfter att körsbären har mognat i trädgården tittar inte bara människor utan även fjädergourmer otåligt. Hur skyddar du körsbären från fåglarna, för att skydda trädens skörd och hälsa på privata tomter? Dessa frågor är av intresse för många sommarboende och ägare av lantbruksmarker.

Kulturell plantering av frukt och bärväxter för många, särskilt skolfåglar under den varma säsongen, blir en favoritmatare. Fåglarna är dock inte alltid roliga. Det är bra när ett pack hjälper till att klara av insektsskadedjur. Och ganska annat – fåglarna, som vill vinna vinbärgubbar, bevattnade, kaprifol och naturligtvis körsbär.

Fjärrade fiender av den söta körsbären: vem är de och hur farliga?

älskare av söta bärOftast på fruktträd och buskar “graze” spår och tuttar, vaxade och jays. Mognad tidigare än andra stenfruktkörsbär lockar väldigt mycket starlingar.

Vad är den skada som fåglarna gör, och hur skyddar man körsbären från fåglarna, oavsett om de är stjärnbarn eller andra av deras släktingar? Dessutom, att en flock i några timmar rensar nästan grenarna av mogna bär, fåglar:

  • bryta den unga tillväxten och buketten nyheterna, som skörden av nästa år ska visas
  • lämna skadade frukter som lockar insekter och sjukdomskrävande svampar.

Ju större fågeln är och desto större är flocken desto större är skadan. Men fåglar är inte en naturkatastrof! Även med små utgifter eller hemma betyder det möjligt att ge utmärkt skydd av körsbär från fåglar.

Åtgärder som syftar till att rädda grödan faller i två kategorier. Några metoder skyddar hela trädet och förhindrar att fåglar kommer nära närskilda bär. Andra aktiviteter är utformade för att skrämma bort vingade gourmer.

Hur skrämma bort fåglar från en söt körsbär?

diskar mot fåglarFåglar i förpackningen beter sig mycket djupare än loners. Men ingen av de modigaste stjärnorna kan börja äta, om det distraheras av importerande ljud, starkt ljus eller glättande blinkande glänsande föremål.

Det är dessa tekniker som används för att skrämma bort starling från den söta körsbären, som med enskilda planteringar av fruktträd och i stora trädgårdar. Det enklaste i prestanda och tillgängliga alternativ är:

  • Hängande i kronan rostande eller rostiga föremål, till exempel hushållssäckar, trasor av förpackning glimmer eller film;
  • fritt fixerade, rörliga föremål av reflekterande, glänsande, ljusa material, till exempel fragment av nyårs glitter, onödiga dataskivor, volyma klumpar av matfolie hängde mellan grenar;
  • hemmagjorda skivspelare och ratchets, gjorda enligt principen om barnleksaker, men har en bestående och skrämmande effekt på fåglar.

Dessa metoder är bra genom att de hjälper, hur man skyddar körsbären från starlingarna och vägrar att spendera extra pengar på dyra enheter och enheter.

Erfaren trädgårdsmästare vet dock att fåglar anpassar sig till de mest invecklade sätten att skrämma över tiden, så för en bättre effekt är det bättre att kombinera flera tekniker och från tid till annan för att ändra platsen för fåglar som skrämmande föremål.

Hur skyddar man körsbären från starlingarna med hjälp av skydd?

vi täcker körsbär från fåglarEn annan vanlig metod för skydd är ett skydd för kronan, vilket inte skulle störa solens, luftens och fuktens penetration, men det gav inte fåglarna att sitta på grenar med saftiga bär.

Hur skyddar du körsbären från denna fågelmetod? Mer nyligen är en sådan händelse knappast möjlig, men idag erbjuder handel mycket intressanta och relativt rimliga alternativ:

  1. Icke-vävt material med låg densitet, som till exempel används för att skydda växande grödor, stör inte andning av växter, saknar helt regn och bevattningsfuktighet och solljus. En ljus duk kommer inte att skada grenarna, men kommer att bli ett tillförlitligt skydd från fåglar till den söta körsbären med en liten kompakt krona.
  2. På större träd är det lämpligt att använda speciella stormasker av plast. Kronan under sådant skydd är inte skadad, och fåglar, även sitter på ett träd, kan inte tränga djupt in i grenarna till de sötaste bären hänger. Dessutom är det gröna gallret nästan osynligt från sidan och förstör inte trädgården.

Andra sätt att skydda körsbär från fåglar

starlings, skadad av starlings

Sommarboende som litar på mer än hemgjorda hantverk och innovativa metoder för växtskydd, kan köpa ultraljuds elektroniska apparater för att avvisa fåglar.

Anordningarna som placeras i trädgården ger upphov till ohörbara mänskliga vibrationer, som den fjädrade uppfattar som entydiga larmsignaler. Detta gör att du kan skrämma bort fåglar från den söta körsbären, både i små sommarstugor och på massplantningar. Åtgärdsområdet beror på enhetens makt och andra tekniska egenskaper.

I vissa fall använder trädgårdsmästare väldoftande växtbaserade infusioner baserade på vitlök, varm peppar, citrusskal och andra grödor med skarp smak och arom för fåglar. Metoden kan inte kallas tillförlitlig, eftersom det första regnet torkar ut skyddet och i torrt väder sprider de naturliga eteriska oljorna snabbt.

En detaljerad video om hur man skyddar körsbären från fåglarna, kommer att presentera trädgårdsmästaren för alla tillgängliga möjligheter. Tillgängligt material hjälper dig att välja den mest effektiva och samtidigt tillgängliga metoden. Och bären bevarad från fjädrarna kommer säkert att glädja sommaren bosatt och hans familjemedlemmar.

Ett sätt att bekämpa fågel på körsbärsträdet – video