Beskära krusbär efter skörd

beskärning med trädgårdsaxarKrusbär är buskar som enkelt skjuter nya skott, och varje säsong kräver noggrann vård och snabb bearbetning av växten. Om detta inte är gjort finns det många grenar, och det är inte så lätt att ta bort överskott av skott som är täckta med skarpa spines. Dessutom älskar kärnbär ljus – detta påverkar direkt grödans kvalitet. Näringen erhållen av en växt från rötterna fördelas jämnt på grenar. Ju fler skott, ju mindre och smaklös frukten. Hur skär man krusbär på hösten och huruvida det kan göras på andra tider på året?

Du kan inte använda en spontan metod för att trimma en krusbär. Denna process utförs enligt vissa regler. Men för nästa säsong, när arbetstekniken kommer att behärskas, sker beskärning snabbt och kvalitativt.

Vilka verktyg behövs vid beskärning av krusbär?

Hur korrekt att skära buskar av krusbär, vilket improviserat innebär att använda? För trädgårdsarbete är det önskvärt att ta en speciell trädgårdsfil eller en välskärmad sekretör. Du kan också använda sax med långsträckta handtag, konstruerade för beskärning av grenar. Med deras hjälp blir det inte så svårt att komma in i buskens mitt. I händerna borde ha täta handskar eller handskar, för att inte skada fingrarna på de många ryggraden.

Första beskärning före plantering

Innan du planterar en buske av krusbär i marken är det redan nödvändigt att utsätta den för den första behandlingen. Skott bör förkortas så att de inte har fler än 4 njurar. Oroa dig inte för busken – tack vare en till synes till synes hänsynslös behandling, kommer krusbär i framtiden att ge en utmärkt skörd.

Trädgårdsarbetarens uppgift är att följa skottens växande ändar och ta bort de “döda” grenarna. Om skotten är svaga och korta (mindre än 7 cm), bör de skäras till den punkt där grenen bildas en god och hälsosam gren. På tunna och ömtåliga ändar kommer inte bär att visas, men näringsämnen, som går in i apikala knoppar, tar livskraften från friska skott.

Vad gör man med nollskott?

Nollskott kallas grenar som växer på jordens yta. De ska avskuras för ett kvartal. Då kommer busken att öppna många nya skott. Du måste noggrant inspektera grenarna från utsidan. Efter att ha upptäckt den starkaste njuren är det nödvändigt att skära av skottet 10 cm ovanför. I det här fallet kommer en ny kvist växa utåt, snarare än djupt in i interiören.

När är det bättre att skära krusbär?

Det är ingen mening att göra krusbärsbehandling när sapflödet började. Beskärning bör ske mycket tidigare än det ögonblick då de första knopparna dyker upp på grenarna. Annars kommer växten att vara väldigt sjuk och eventuellt dö.

Trädgårdarna tycker inte om att trimma på våren, eftersom tiden för att ta bort överskjutande skott är mycket kort. Det är bättre att börja arbeta på hösten när busken “somnar”, och processerna för assimilering av näringsämnen i det sakta ner.

Skörning av dogrose efter skörd är bra för att du kan se med blotta ögat svaga och döda grenar och sakta ta bort dem. Och på våren är det bara nödvändigt att bilda en buske.

Funktioner av höstbearbetning av krusbär

Omsorg för krusbär på hösten är mycket viktigt. Beskärning efter ett år efter plantering är obligatorisk. Alla nödvändiga åtgärder måste genomföras före förkylningen, så att växten har tid att “komma till liv” och platserna för nedskärningar har blivit torra. På hösten är det tillåtet att ta bort döda och svaga grenar, men skott bör inte förkortas. Växten kommer att släppa nya grenar, frosten kommer och unga kvistar kan dö.

Så vad ska jag göra?

  • En grundlig undersökning av cortex kommer att göra riktiga slutsatser om grenarnas ålder.
  • Svarta, mörka, livlösa skott måste avlägsnas omedelbart.
  • Om busken är många år och nästan alla grenar inte längre bär frukt, kan du inte klippa alla grenar på en gång. Med säsongsmässig beskärning lämnar du minst en tredjedel av grenarna.
  • Du kan säkert ta bort grenar som ligger för låga eller långt ifrån huvudbusken.

Korrekt beskärning krusbär i höst kommer inte oroa sig för Bush i våren, eftersom den period av aktiv snösmältning endast kommer att tas bort från buskarna podmerzshie för vinter kvistar, tunna skott trunkera och trimma dem som ökade från jorden.

Beskärning av krusbär bör göras varje år

Krusbär börjar aktivt bära frukt 5-6 år efter att ha planterat busken i marken, så de första åren är bildandet av rotsystemet. Inga bär ännu, små löv.

buske buske bildningNär man formar en buske är det värt att lämna 3-4 nollskott. På grund av detta kommer ett stort antal (upp till 25 ungefär) starka grenar av ojämn ålder att ses i busken över en 5-årig period. Efter den angivna perioden börjar buske med krusbär börja ge en utmärkt skörd. Inom 4-5 efterföljande år kommer bären att täcka busken rikligt, och i åldern 8-9 år börjar åldrandet av grenarna.

Så snart en annan flykt från landet, måste det göras mindre än en fjärdedel, se till att alla grenar av “Sola” i strålar av ljus och glöm inte att trimma grenar, försöker växa djupare in i busken.

Vad inte att göra?

Det är viktigt att inte göra misstag vid bearbetning av krusbär, så att arbeten från tidigare år inte slösats bort.

  • Beskärning krusbär sommaren kan hamna tråkigt eftersom de nya skotten är fortfarande alltför skör och svag för att motstå angrepp av de första höst- och vinter frost.
  • Om grenarna bär frukt, kan de inte ta bort tillväxten, vilket är 1 år. På våren ska de inspekteras och avskäras av dem som har blivit svarta och torkade. Escape svärtar när den påverkar mögel och dör, om frost inte har tid att täcka den med en tjock, blek bark. Summer buske behandling är att se till att i början av juli, nypa bort apikala knoppar av grenar, därigenom blockera flödet av näringsämnen till den mest eliten.
  • Under inga omständigheter ska hela busken avskuras för att göra den yngre. En tredjedel av grenarna ska alltid vara kvar. Det vore orimligt att vänta på en riklig skörd från en buske som redan är 20 eller 30 år gammal.

Överensstämmelse med dessa tips kommer att möjliggöra för många år att få utmärkta skördar av krusbär. Om du noggrant studerar nödvändig information, kommer trädgårdsmästare att skydda sig från möjliga missar.

Beskärning av krusbär på hösten – video

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector