säng av blommande korianderFärskt grönska på bordet är en smak, nöje och bra. Odling av koriander från frön tar inte mycket tid och ansträngning. Detta kryddiga gräs diversifierar den dagliga kosten, lägger till kryddiga anteckningar och en unik arom till disken. Kultur är tillgänglig för odling på det öppna marken, ett växthus och hemma – i en kruka. Hon behöver minimal uppmärksamhet och vård. Grön kryddor används direkt från sängen – i fräsch form och skördad för framtida användning – torkad, krossad och lagrad. Frön används för vidare reproduktion och i mat – som kryddor.

Kultur av koriander – beskrivning och egenskaper

koriander växer ur frönKoriander är ett gräs med en gammal kulturhistoria. Det var känt i Kina och Afrika, Medelhavet och Indien, Kaukasus och Grekland, det användes i Europa och Italien, Rumänien och Tjeckoslovakien. Många cottagers tyckte om orientaliska kryddor för sin utmärkta smak, snabb tillväxt, anspråkslöshet och enkel odling. I trädgården är det lättast att odla koriander från frön.

Ett annat namn för koriander är koriander, denna läckra ört är utrustad med en massa hälsovårdande egenskaper. Den har en trevlig lukt och original smak, den har eteriska oljor, fibrer och vitaminer. Koriander förbättrar aptit och välbefinnande, läker och förlänger livet!

korianderblomningarKoriander hänvisar till örtplantor, ettåringar av paraplyfamiljen. Aromatiskt gräs når en höjd av 30 till 50 cm och har två typer av löv – enkelt och smidigt dissekerade. Blommande börjar 3 månader efter sådd, vita eller rosa blommor i mitten av sommaren bildas paraplyer. Sädmognad slutar i mitten av september.

Såning och odling av kryddigt gräs

Koriander eller koriander är gräset av en lång dag av ljus, så det planteras i den öppna delen av trädgården, där det finns mycket luft och ljus. Skuggans överflöd saktar växtens tillväxt och försämrar det väsentligt. Korianderstången rak och grenad, de övre bladen är långsträckta och fäst direkt på den. De nedre bladen har petioles, med vilka de är fästa vid stammen. Blommor samlas i paraplyer, vilket slutar plantans stam.

Related  Hur och varför gör kalkning av jorden på sängarna och i trädgården

Hur man planterar koriander:

  1. Tid på året. Så koriander på sen vår – från slutet av april till början av maj. Frost för honom ogynnsam, värmen han lider dåligt.
  2. Marken. Luft och bördig jord är en idealisk bas för kultur. För att förbättra marken kan blandas med sand, tillsätt lite humus och träaska.
  3. Webbplatsberedning. Det bästa stället att odla kryddigt gräs är det soliga territoriet eller halvmönstrade terrängen. Gräs gillar inte ett överskott av nyans.
  4. Plantering. Såningen av koriander utförs i en fuktig jordspridning eller i rader. Mellan frön ska förbli från 10 till 15 cm, längden på raden ska vara ca 25-30 cm, och det optimala djupet av sådd – upp till 2 cm.

plantor av korianderfrönUtbytet av koriander beror på fröens spiring och kvalitet, jordens bördighet och fuktighet, weediness of weeds och mängden dagsljus. Överdroppar är bättre att rengöra, eftersom gräset växer rosetter och närliggande växter kan störa varandra.

Vård av matsalen efter kultur

frodiga koriander buskarPlantering och omhändertagande av koriander på det öppna marken är för att förhindra en överdriven tillväxt. De första skotten tunnas, vilket ger mer starka och hårda växter. I maten som användes unga skott, nått en höjd av 10-15 cm kan gamla grenar vara bittra. Coriander sängar vattnas efter behov, fri från ogräs och lossnar jorden. I kampen mot ogräs hjälper rotmjölkning. Mineralförband införs före plantering, i tillväxtprocessen är det möjligt att gödda korianderbäddarna med kalium och superfosfat.

För att vara försedd med koriandergrön hela sommaren är det nödvändigt att plantera grödan i partier – var 2-3 veckor.

När man planterar koriander på marken:

  • från det tredje decenniet av mars till det andra decenniet av maj;
  • under sommarsäsongen med en frekvens av flera veckor.

Related  Mason Begonia

Kinza anspråkslös och kalltålig växt, älskar en tillräcklig mängd fukt och sol. De första skotten förekommer 28-40 dagar efter planteringen. Vid rekrytering av grön gräsmassa krävs systematisk vattning – två gånger i veckan. Koriander är en kultur med torrt klimat, därför påverkar överskott av fukt negativt.

Skörd och höst

plockar korianderfrönOm du skär mer än en tredjedel av växten i taget, kommer det inte längre att växa. För att säkerställa tillväxt och utveckling av växter i två till tre på varandra följande cykler, är det nödvändigt att bara ta bort de övre bladen och lämna de nedre skotten. I samband med blomning upphör gräset att ge skott som är lämpliga för mat. I slutet av augusti – början av september mognar frönna äntligen, som används vid bevarande och matlagning. Torra korianderfrön kan användas av trädgårdsmästare som vet hur man sår koriander på marken, för växande grönska nästa säsong. Om det mogna fröet av koriander kommer till marken, kommer det att spira på våren och hösten för att säkerställa ett stabilt avkastning.

Att odla koriander på gröna och frön är bättre att avleda två sektioner. Skötsel av plantering är densamma, men skörden kommer att ske vid olika tidpunkter.

Att veta hur man planterar korianderfrön på den öppna marken, ta hand om det och kompetent skörda, kan du försörja dig med användbara och välsmakande gröna för hela året. Cilantro som kryddor används i nationella rätter och rätter från olika folk i världen. Agrotechnics för odling av kultur är enkel och förståelig, tillgänglig för alla invånare utan undantag.

Video om korianderplantering