mogen valnötBeskärning valnötter är ett obligatoriskt förfarande i trädgårdsarbete. För henne är åtminstone förberedelse nödvändig, eftersom en besittning av trädgårdsredskap inte räcker.

Så här börjar du

Allt i ordning:

  1. Ursprungligen identifiera de sjuka eller gamla delarna av växten.
  2. Utforma framtida utveckling av unga filialer.
  3. Uppnå avkastning och god tillväxt.

Beskärningen själv bör utföras vid en viss tidpunkt på året.

När ska du skära av?

beskärning valnötNaturligtvis börjar vården med våren, före utveckling av skott. Den bästa tiden är i mars och april. Hur korrekt att skära en valnöt i detta fall? Vi måste bestämma vädret. När natten temperaturen sjunker eller, mer enkelt, frost har redan slutat, men trädgårdsplantor har ännu inte kommit till liv. Denna period är idealisk för arbete.

En annan fas är ett tillbakadragande under hösten. Men det utförs för sanitära ändamål, och inte för fostrets bildande. Så kommer trädet vara lättare att uthärda vintern. Om på våren med behandling sen, då kommer det här alternativet inte vara överflödigt. Hur man trimmer en valnöt? Ta bort de torkade och sjuka delarna av grenarna. Annars kommer parasiter på trädet under vintern. Allt som inte behövs i framtiden på ett valnötträd är nödvändigtvis avskuret.

Grundfel

vakna efter vinternTrimning av en valnöt kräver:

  1. Ett kvalitet, skärpt verktyg. Blunt pruners eller sågar lämnar spår som skadar stammen.
  2. Kompetent behandling. Skivor behöver inte smörjas med avkok eller färg, eftersom det inte är en ympning. Växtstammen läker sig snabbare själv.
  3. Börja inte vid låg temperatur. När fönstret är långt ifrån juni är valnötgrenarna bräckliga och det är svårare att ta bort dem.
  4. Experiment. Ja, allt enligt reglerna, men beskärning av valnötter är inte en torr instruktion. Och bara genom experimentella medel är det redan möjligt att “hjälpa” trädet i att forma kronan. Men bär inte bort med en pruner eller en kniv, annars kan växten dö. Med ålder kan du jobba lite lite hårdare.

Related  Växande rädisa i växthuset – hemligheterna hos erfarna sommarboende

Mer om vårsäsongen

Som redan nämnts försöker vi efter vintern att bilda mutterns krona.

Du kan börja arbeta med en ung växt först efter att ha nått en viss höjd – det är 1,5 eller flera meter.

Och stammen själv är inte mindre än 80 centimeter. En krona på cirka 60 eller mer cm. För kompetent bildning i framtiden är det tillräckligt att lämna 10 skelettgrenar. En skott bör förkortas med 20 centimeter.

Video: trimma valnötter:

Vad mer är önskvärt att göra:

  1. Ta bort stjälkarna.
  2. Centret är skuren först efter bildandet av färskt grenar.
  3. Ta bort fettskott.

Schema för beskärning valnöt på våren:vårbeskärningsprogram

Kan jag bearbeta valnöt på sommaren?

Att trimma en flerårig valnöt i början av sommaren är acceptabel. Tentativt är detta i mitten av juni. Denna period är inte så aktiv sapflöde. Det är tillåtet att arbeta på kronan och frigöra trädet från grenarna som har vuxit inuti.

Men det är inte tillrådligt att röra en svag växt. Nödvändigt väntar på året när trädet kommer att vinna styrka. Vanligtvis är det inte mindre än 2-4 år efter plantering. Det utgör inte de första 10 och skotten är 5 förskurna alla andra även under svällande knoppar.

valnötfruktOch på en tvåårig mutter skärs alla grenar och lämnar bara två knoppar. Och en huvud, den andra backupen. Och om båda vaknar, lämna sedan bara en. För nästa säsong, alla enligt samma schema – lämna bara en njure i perspektiv. Så de uppnår god fruiting.

Även de unga träden i höstsäsongen, skott, om de steg över 60 cm. Det är önskvärt att göra det i september.

Beskärning för föryngring

bildning av valnötkronanDenna procedur behövs redan i vuxenträdet och används när det finns en tendens att minska avkastningen. Och även om fostret är födt av en mindre eller icke-standardform. Här är det nödvändigt att vänta på våren. Och skära ned de grenar som växte över resten. Kronor som växer inuti är också avskurna. Detta är nödvändigt för att öka mängden ljus, och att samla en mutter på samma längd av grenar är mycket lättare.

Related  Jordgubbsaffärer i landet eller hur man tjänar pengar på jordgubbar

Glöm inte grenarna där det finns sidoförgreningar. De är också avskurna. Och i framtiden kommer det att finnas nya njurar som bildar de korrekta skotten för den fräscha kronan.

Det händer också att muttern fick frostbit, och allt dog till roten. I detta fall är det nödvändigt att trimma stammen till stubben, och växten själv kommer att återhämta sig. Med tiden kan du skapa en ny krona, du behöver bara vänta på nya grenar.

Den frusna kronan bör jämföras. Och på sådana träd som redan är under den varma säsongen är det inte förbjudet att bearbeta små gräsmattor. De kan bilda många årliga skott. Och detta är grunden för den framtida skörden.

Bildande av en valnöt-video-krona