päron sort hösten YakovlevaMycket välsmakande päron Autumn Yakovlev, beskrivning, bilder och landning för att odla denna användbar frukt i ditt område, vänligen trädgårdsmästare bra fruktträd är känd för ett stort antal grödor och avsaknaden av en mängd olika sjukdomar, om ordentligt hand om dem. En ny sort av frukt uppnåddes 1974 tack vare avelverk vid korsningen av Bergamot Esperen + Blankovas dotter. Verkets författare var kända professorer PN Yakovlev och SP Yakovlev. Höst Yakovleva har blivit populär sedan den tiden och trivs varje andra hushållsplott med sina saftiga, inte tårta frukter.

beskrivning

högt trädTräet når 15 meter i höjd och har en rundad form av kronan. Tätheten av lövverk är ganska stor, exakt densamma som skottbildning. Detta faktum leder till riklig rubbning av kronan, som efteråt kräver ofta beskärning. Bruna skott är breda, något välvda. Bladen riktas uppåt med stora knivar. De har en kilformad bas och en långsträckt petiole.

ungt trädFrukt föds på fruktkvistar och stammar av stjälkar. Beskrivning, foto av päron hösten Yakovlev bekräfta att denna sort ger en stabil storskalig skörd. Den voluminösa päronformade formen av frukten har en ljus smaragdfärg, vars soliga sida alltid borstar. Den medelstora stjälken är tjock nog för att stödja upp till 170 gram. Kopp öppen typ. En liten tallrik har en svagt uttryckt ribbning. Äggformigt stort hjärta med stängda kamrar, med stora bruna frön.

Sort päron Höst Yakovlev långvarig. Åldringen kan nå 75 dagar vid en kall temperatur.

päron höst YakovlevaAndra hälften av augusti är känd för det rika utbytet av päron som behandlas. Stabilitet och överflöd av frukter kan säkras genom att plantera flera pollinatorer i närheten. Lada och Avgustovskaya är de sorter som är mest lämpade för detta fall.

Höst Yakovlev är så produktiv att även på tunna stammar päron bildas.

Plantering och vård

plantering av plantorPlantering och skötsel av päronsorter Autumn Jakovlev måste uppfylla vissa åtgärder för att vårda en hälsosam och produktiv träd.

Related  Populär teknik för ympning av fruktträd

Mars är månaden för att beskära kronan. Denna typ av vård behövs för att innehålla tillväxten av trädgrenar, också för att stimulera bildandet av nya njurar och frukter.

I slutet av april är känd för sprutningsproceduren, vilket hjälper till att bli av med skadedjur och svampar. Inta-vir, Fury hjälper till att klara av den här uppgiften. I maj, frågar trädet dressing, vars roll perfekt utföra karbamid, nitrat, kväve, kopparsulfat, borsyra. På sommaren, särskilt i varmt väder, bör en päronväxt vattnas rikligt. I september bör stammen på träet målas med järnull för att undvika vissa sjukdomar.

bry päronFör att förhindra träfruktsjukdomar, till exempel skabb, måste du köpa kvalitetsplantor eller sticklingar. En annan rekommenderad förebyggande behandling med senapsmortel runt bagageutrymmet. För att göra detta måste du lösa upp 50 gram pulver i 10 liter vanligt vatten. Häll marken med läkemedlet.

Illtered scab frukter och löv måste brännas, och aska begrava så långt som möjligt från trädgården.

När ska man plantera en päron Höst Yakovlev? Den mest godtagbara tiden för plantering är vår och höst. Om det är bekvämare att du landar på hösten, bör denna åtgärd utföras ungefär en månad före froststart. Storleken på gropen för landning ska vara 70 cm djup och 100 cm bred. Det är önskvärt att fylla botten av hålet med ett träskal av valnötter, och lägg även till mineralgödselmedel. Över frugtbar jord, fyll i den bördiga jorden, och först då plantera en plantor. Det är omöjligt att det framtida trädets rötter kommer i kontakt med gödselmedel. Att plantera ett päron rekommenderas inte nära majs, solros. Sådana växter kan ta allt nyttjande från jorden själv. Närvaron av grundvatten nära det planterade trädet kommer att leda till dödsfallet.

Related  När vårens plantering av rädisor på den öppna marken utförs

Nackdelar och fördelar

stora frukterPäron Höst Yakovleva, beskrivning, foto och odlade frukter vet att det, liksom alla andra sorter, har fördelar och nackdelar.

fördelar:

 1. Frostbeständig (upp till – 25 grader), men kräver inslagning före början av kallt väder.
 2. Torka resistenta.
 3. Den har en övervägande trevlig smak jämfört med andra sorter.
 4. Högavkastande.
 5. Stabil fruiting.
 6. Långt lagrad efter en uppdelning.
 7. Vita.

nackdelar:

 1. Det är formbart att scab.
 2. Kräver ofta beskärning av kronan.
 3. Senare fruiting.
 4. Den stora storleken på trädet.

Päron höst Yakovlev, recensioner som är många, och mestadels bara positiva. Trädgårdsmästare som har denna sort i besittning, rekommenderar att de växer med en speciell noggrann inställning. Och först då kan du njuta av frukterna i denna skönhet.

Normalisering av päron beskärning för en bra skörd – video