kaffekakaKaffekaka som gödningsmedel är en värdig metod för att använda organiskt avfall för att befrukta trädgårdar. Torrt kokt kaffe kan sättas till marken, kompost och vatten för bevattning. Det har ingen kemiska föroreningar, dess användbara egenskaper förbättrar markens struktur, och doften avstöter trädgårdsskadedjur. Dessutom stimulerar näringsämnena på kaffegrunderna tillväxt och förbättrar näring av växter.

Vad är värdefullt för att sova kaffe?

kaffe tårta för inomhus växterMalt kaffe av någon grad av rostning har ökad surhet. Under tillagningen avlägsnas den i drycken. Därför har kaffegrunderna en neutral surhetsnivå på ca 7pH. Det betyder att det säkert kan lägga till marken, utan rädsla för försurning av jorden.

Kaffegrunderna innehåller kalium, mangan, kväve, magnesium, kalcium, fosfor. I det totala antalet mikrodelar är det cirka 3%. Den här siffran räcker för att använda kaffekaka eftersom gödningsmedel har blivit ett bra komplement till blommorna av olika arter. Således kväver gynnar tillväxten av växter, som deltar i fotosyntesprocessen, och fosfor och kalium påverkar blomningsperioden och bildandet av frukter.

Sannolikheten för överdosering och skador på växter reduceras till noll. Koncentrationen av spårämnen i kaffe är optimal för inomhusväxter och trädgårdsväxter.

Torrt kokt kaffe kan användas för att odla svamp. Kompost med kaffekaka som gödningsmedel ökar deras avkastning med 2 gånger.

Metoder för att använda tårta från kaffe som gödningsmedel i trädgården

kaffekaka till trädgårdenKaffebryggor för gödselväxter används på olika sätt:

  1. Flytande matning. Sedimentet från det druckna kaffet tillsammans med vätskan samlas i en separat behållare och används sedan för att bevattna trädgården. Denna metod är inte lämplig för påfyllning av inomhusväxter, eftersom fuktig substans kan orsaka mögel.
  2. Torrklänning. Innan du använder tårta från kaffe för befruktning i trädgården torkas den noggrant. Sedan blandar torrsubstansen med marken. Gödsel kan förvaras i glasburkar eller papperspåsar.

När du använder kaffe i trädgården är det bekvämt att späda det med vatten tills det vanliga vattnets tillstånd.

Först ska växter vattnas med en kaffeblandning och sedan med vanligt vatten. En sådan teknik kommer att låta näringsämnen sakta sippra in i marken och mata växternas rötter.

Hur man applicerar kaffekaka i trädgårdsarbete

användning av kaffekaka i sängarTrädgårdarna använder flera metoder för att applicera kaffegrunder:

  • blanda frön med kaffe före sådd (metoden är bra för rotgrödor);
  • lägger en tjock i varje hål följt av riklig bevattning;
  • sprida den torra oljekakan på jordens yta runt plantan;
  • gräver i marken till ett djup av 4 cm (blandat med det övre lagret av jord, kommer kakan att förhindra att jorden torkas);
  • Användningen av kaffekaka i trädgårdsodling som kompost för att öka utbytet av trädgårdsgrödor.

Ta inte mycket kaffe vid matning av växter. En stor del av den tjocka kommer att bilda en skorpa som förhindrar införandet av syre i rotsystemet. Lägg heller inte kaka till jorden för plantor. Det kommer att sakta ner spiring.

Skydd mot skadedjur

bearbetning av växter med en lösning av kaffekakaFörutom berikande växter med näringsämnen kan kaffegrunderna skydda dem från många skadedjur. Trädgårdarna använder kaffekaka som avskräckande mot myror, sniglar, sniglar, bladlusar. För behandling av trädgårdsgrödor appliceras sprutmetoden. Och för att bli av med myror nog för att hälla torrt kokt kaffe på en anthill.

Hur kan man annars använda sömn?

Användningen av kaffekaka är mycket användbar för att förändra markens struktur. Lerjardrädgården, mättad med tjocklek, blir lätt och lös.

Kaffebryggor kan locka markmaskar. Denna funktion används för kompostering.

Kaffe arom avstöter katter. Den här egenskapen tillåter oss att skona djur för att klara av behovet av en trädgårdsplot.

Kaffekaka från sniglar och sniglar – video