på bilden av kohlrabi kålKohlrabi är en slags kål, vars funktion är stammen, som har en rundad form. Den har en delikat söt smak och används för att laga sallader, sidovätter, grytor. Förutom att smaka är kålkohlrabi rik på vitaminer och mineraler. En liten kalori gör grönsaken till en värdefull produkt i kostnäring. Hur odlar kålrabbkål på marken?

Beskrivning och foto av kohlrabi kål

kålrabbiExternt är stjälken som en nypa, att smaka på en stubbe av vitkål. Men mycket mer ömt och saftigt. Det är viktigt att skörda skörden i tid utan att vänta på fibrernas modning och grovbildning. Kålkohlrabi händer ofta i olika färger: blekgrön, gul, lila, rosa. Stålets kött är alltid vit eller ljus beige. Stamens form, beroende på sorten, kan vara rund, långsträckt eller planad, som i rep. Storleken på grönsakskanalen varierar från 0,2 till 1 kg. På fotokålen kohlrabi olika sorter.

Tidiga sorter av kohlrabi-kål tillåter skörden flera gånger per säsong, men de är olämpliga för långtidsförvaring och kräver omedelbar bearbetning. Sena betyg med ett kompetent tillvägagångssätt kan glädja hela vintern med sin egen smak. För att göra detta strömmar stammarna med fuktad sand och placeras i källare.

lila kohlrabi tidig mognad

Växande kålkohlrabi från frö till plantor

För tidig skörd odlas plantor på fönsterbrädor. Med den här metoden kan vi få stammar i början av sommaren. Odling av kohlrabi från frön till plantor utförs i mitten av mars. Det är viktigt att förbereda plantningsmaterialet för att minska risken för sjukdomar som pulverformig mögel, svart ben, olika svamplidor.

Så här behandlar du planteringsmaterialet:

 • Du måste sätta frön i en servett och hålla i en halvtimme i varmt vatten 50-60 grader.
 • Kyl 10 minuter i kallt vatten.
 • Låt i 12 timmar svälla fröna i ett rum vid rumstemperatur.
 • Att placera en dag i kylskåpet.
 • För att flyta kan fröet torkas lite genom att hålla i luften.

Related  Många päron Höst Yakovlev dekorerar din trädgård och kommer att glädja med läckra frukter

Såningen utförs i en tidigare beredd jord bestående av sand och gräsmatta i ett förhållande av 1: 1. Du kan lägga till lite humus och aska. För dekontaminering spills jorden med en lösning av mangan (1 g per 10 liter vatten). Odling av kohlrabi från frön till plantor kan ske direkt i enskilda koppar eller i lådor med efterföljande plockning. Det andra sättet är bättre, eftersom det gör att du kan få starkare och starkare växter.

kohlrabiplantor i kassettbehållare

För sådd i jorden skära spår, på ett avstånd av 3-4 cm från varandra. Fröet ligger på ett djup av 1 cm, avståndet mellan dem står 1-2 cm. Stänk med lös jord ovanför och rengör lådan på vindrutan. När det är skott är det nödvändigt att ta bort plantor på en svalare plats med en temperatur på 10-15 grader i flera dagar för att förhindra att plantorna sträcker sig. Efter 2 veckor kan du börja plocka i enskilda koppar. Stebleplod kan odlas både i växthus och öppen mark.

Hur odlar kålrabbkål på marken?

För en senare gröda kan såningen utföras direkt i marken eller i hotbeds-växthus. Pikirovka i detta fall utfördes omedelbart till en permanent plats. Tekniken för hur man odlar kålkohlrabi på marken på plantor skiljer sig inte från vägen på vindrutan. Trots att kohlrabi tolererar frost väl, är det vid tidig plantering rekommenderat att täcka växter med ett vävt tyg för natten.

tidig kohlrabi

För plantering plantor kål kohlrabi väl upplysta platser med bördig, lätt jord. Bra föregångare: bönor, potatis, tomater, lök. För att undvika sjukdomar och skadedjur, plantera inte plantor efter andra cruciferous. Innan du landar i marken kan du göra en gödselkompost. Frisk gödsel rekommenderas inte, eftersom det ökar risken för flugor.

För tidiga sorter är avståndet mellan raderna 30 cm och mellan växterna 25. För mitten av mognad och sena 40 respektive 30. Till skillnad från andra typer av kål behöver det inte fördjupas, eftersom frukten bildas på stammen.

Ta hand om kohlrabi kål

En vecka efter planteringen på en permanent plats kan du göra ett gödningsmedel med kvävegödselmedel. Efter 2-3 veckor efter det kan du mata fermenterad organisk. Och den sista sminken är gjord med en lösning av superfosfat med kalium.

Related  Kampen mot potatisens fytofthora – kemiska och biologiska medel

Korrekt vård för kohlrabikål innehåller:

 1. Regelbunden vattning. Det utförs inte mindre än 1 gång om 3 dagar.
 2. Lossa jorden.
 3. Bekämpa skadedjur och sjukdomar.

Särskilt i behov av kompetent bevattning av kål under bildandet av stjälken. Dess brist kan påverka bildningen, och överskott kan leda till sprickbildning. Det är viktigt att inte tillåta stagnation av vatten och samtidigt upprätthålla måttlig fuktighet. För bekämpning av skadedjur och sjukdomar används samma medel som för vitkål. En speciell plats lossnar. Det hjälper till att mätta jorden med syre. Det är viktigt att bära det försiktigt så att det inte skadar stammen och strö det med jord.

sen mogna kålkohlrabi

Värderbara tips för odling av kohlrabi

Många trädgårdsmästare vågar inte odla kohlrabi och betraktar det fortfarande som en utomeuropeisk grönsak. Faktum är att jordbrukstekniken är enkel och den här typen av kål växer bra under våra klimatförhållanden.

Tips för odling av kohlrabi:

 • Att äta från början av sommaren till de flesta frost att äta, måste du plantera flera sorter av olika mognadsperiod. Sena kommer att hålla sig bra fram till februari.
 • Innan plantering av de inhemska plantorna i marken är det nödvändigt att härda i flera dagar.
 • Om det inte finns tillräckligt med utrymme under kohlrabi sängarna kan det planteras mellan andra grödor som tätningsmedel. Det går bra med nästan alla grannar.
 • Hösten är bättre gjort tidigare, vilket inte tillåter overripe. När stammen är 7 cm i diameter kan den ätas.
 • Sena sorter är mindre benägna att stalking stammar.
 • För att lagra skörden samlas och läggs med roten.

Dessa enkla tips för odling av kohlrabi kommer att underlätta processen och hjälpa till att få en bra skörd av saftiga stammar.

Related  Att lära sig att odla söta meloner utomhus och hemma

I videon användbara tips för odling av kohlrabi