Pumpa odling på det öppna marken nära Moskva

Pumpa i Moskva regionenDet är svårt att föreställa sig trädgårdssängar av ryska husstäder utan kultur som pumpa. Och i utkanten av Moskva runt hösten bland de blöta bladen är tydliga synliga ljusa fläckar av dessa frukter av en helt annan form och färg.

Läs också en artikel om när du ska plantera zucchini!

Det verkar som att att odla en pumpa på det öppna marken i förorterna är inte svårt, och många trädgårdsmästare efter plantering är begränsade till minimal uppmärksamhet och omsorg för grönsaken. Faktum är att tidigt men inte den sötaste och längsta konserverade pumpan kan tas bort redan i augusti och i september. Men apelsin storformiga skönheter och doftande muskatpumpor med en sämre inställning till jordbruk är inte alltid mogna.

För att inte förbli utan önskad skörd är det viktigt att veta hur man approximerar skördstiden, ta hand om pumpa i det öppna fältet och bestämma fruktens mognahet.

Hur och när man planterar en pumpa på plantor?

Pumpaplantor kommer uppFör att få en vänlig och maximal tidig skörd, vilket är väldigt viktigt när man växer i den öppna moskén i Moskva av mognad och sena sorter, görs det bäst att plantera i plantor. För att göra detta ska stora fyllda frön i ett par dagar före sådd nedsänkas i varmt vatten och vid en temperatur av 45-50 ° C hålla cirka tre timmar. Inokulatet avlägsnas sedan och vid rumstemperatur såds frön mellan skikten av fuktig vävnad. Det är viktigt att komma ihåg att fukten inte har avdunstat, eftersom det torkade bakterietrycket snabbt kan dö.

När ventilen har öppnat, kan fröet planteras i jorden.

Varje frö i en separat krukaMen för pumpor av senmognad sorter och plantor, som riskerar att falla under våren frost, kommer det att vara bättre att pre-stratify frön i förväg. Av den anledningen är frön som hittats i samma fuktiga miljö placerad i kylskåpet. Här härdas härdningen vid en temperatur av 2 till 5 ° C och spenderar 3-4 dagar.

Optimal plantera en pumpa plantor tre veckor före den tid då unga växter faller i marken. Det vill säga att användningen av en sådan metod för odling i minst 10-15 dagar approximerar tiden för skörden av pumpan i förorterna.

Men det bör noteras att grönsaksplantorna är svåra att överföra och hela förångningen i tid kan förångas på grund av den långa acklimatiseringen av växter. Därför utförs såningen i torv 10 centimeter krukor fyllda med torv-humusblandning med tillsats av sand och trädgårdsjord.

Pumpaplantor redo för plantering i öppen markDetta kommer att vara tillräckligt för utvecklingen av plantans rotsystem. Om fröna är inbäddade i stora sågtankar, är det bättre att göra ett 3 cm lager av gammalt sågspån på botten:

 • Fram tills plantorna dök upp täcktes krukorna med en film och hölls vid dagstemperaturer på 18-25 ° C. På natten kan luften vara 5-7 ° C kylare.
 • När groddar visas ovanför marken, sänker pumpaplantor för ytterligare härdning och förhindrande av sträckning fortfarande temperaturen på innehållet, så lågt som 15-18 ° C på dagtid och 12-13 ° C på natten. Under sådana förhållanden är växter cirka en vecka.
 • Med början på utvecklingen av riktiga blad höjs temperaturen 3-5 ° C på dagtid, och på natten kan luft värmas till 15 ° C.

Pumpamplantor för odling i utomhus i närheten av Moskva behöver måttlig men regelbunden vattning och bra belysning. Om naturligt ljus inte räcker, ordnar de ytterligare belysning, vilket också inte kommer att tillåta att skotten sträcker sig för mycket och försvagar.

Vid den veckodags får plantorna den första gödseln med kväve, för vilka 250-300 ml av lösningen av mullein eller nitrofosfat i den specificerade tillverkarens koncentration används för en växt.

Bra belysning och måttlig vattning bidrar till utvecklingen av växterNär den pumpa plantor odlas för öppen mark i förorterna faller den i jorden, den har flera riktiga blad av en mättad grön färg och en stabil, upprätt stam. Det är dags när pumporna planteras på den öppna marken, kommer med avgång från Moskva regionen, våren frost.

Mellan växterna av busk sorter, lämnas luckor på 70-100 cm för att försäkra näring av stora växter som bildar kraftiga piskar, är det bäst att lämna 1,5 meter.

Pumpa vård i det öppna fältet

Fröplantor började och började växaOm du vill få en tidig skörd, liksom risken för att översvämma området under pumpan, använd hög ås.

Det enklaste sättet är att plantera en pumpa på en höjd med en höjd av ca 10-15 cm. I så fall blir jorden varmare och snabbare och växten som befinner sig under nya förhållanden är lättare att överföra. Marken ska vara fuktig, näringsrik och lös, och de plantade pumpaplantorna måste vattnas och täckas med film eller nonwoven material.

Pumpa på höga sängarUnderhåll av pumpa på det öppna marken börjar från planteringsdagen och stoppar inte före skörden. Så att fukten avdunstar långsammare från markytan växte ogräsen inte, och jorden var varm, sängarna runt spirorna mulmade med halm. Under sommarmånaderna, om vädret visar sig vara regnigt, kommer sådant skydd inte att lossna och frukterna ripas redan.

Mulching sängar kan hjälpa till att undvika många problemEn viktig faktor för att få en tidig skörd är valet av en plats för plantering. Kulturen kräver inte bara näringsämnen, organisk rika lös mark, åsarna bör vara väl upplysta och skyddade från den kalla vinden. För sorter som bildar kraftfulla piska blir sådana häckar och väggar av byggnader ett sådant skydd och original trellis.

Tidig applicering av gödningsmedel garanterar en bra skördFör aktiv och snabb tillväxt av pumpa, odlad på det öppna marken nära Moskva, kan du inte göra utan regelbunden utfodring. Dessutom är det bättre att applicera gödselmedel som inte ligger under roten, men på något avstånd från växten, till ett ringformat tråg. Dess djup ökar från 8 till 12 cm, när bushen utvecklas. När växten fortfarande är liten är en sådan fördjupning på ett avstånd av 15-20 cm från stammen för den första överklädningen vid scenen av flera riktiga blad. Då är hålet gjort på ett avstånd av 40 cm. Så all efterföljande utfodring utförs med ett intervall på 7-10 dagar.

Vid applicering av gödningsmedel bör du försöka förhindra att lösningen faller på blommorna, löv och andra gröna delar av växten, eftersom det hotar brännskador. Vid slutet av proceduren sprutas tråget med jord. Vid de första stadierna av utveckling av pumpa på marken ingår vård i utfodring av organiska ämnen, vilket framkallar snabb tillväxt av grönska. En vecka efter planteringen vattnas plantorna med en lösning:

 • kycklinggödsel med en hastighet av 1:16;
 • utspädd gödsel i en andel av 1: 6;
 • 1:10 örtinfusion, till exempel på nässla;
 • innehållande kvävegödselmedel i den andel som anges på produkten.

När tillväxten införs, minskar mineraltillsatser och skördar nästan kvävebefruktning och ökar kaliumgödselns andel. En sådan åtgärd kommer inte att tillåta att frukterna ackumulerar nitrater, men det kommer att ge ett tillfälle att bilda sig väl och få det ögonblick när pumpa mognar i förorterna. Pumpan svarar också bra till bladplagg, för vilken det är möjligt att ta fram färdiga medel för allmänt åtgärd.

Pumpan mognar i förorternaOmsorg för en pumpa i det öppna fältet kan inte vara effektiv om växten är begränsad för att få fukt. Bevattning, särskilt i första gången, tills pumpan inte har ökat den gröna massan, är extremt viktigt. De kan vara sällsynta, men inte ytliga. Ligger på djup på upp till 40 cm, bör rötterna få så mycket fukt som möjligt för att säkerställa utvecklingen av stora och rikliga bärplanter. I detta fall anses vattnet för bevattning vara stabil och varm.

En månad innan gresskarna på den öppna marken mognar eller kommer att avbrytas på grund av förkylning, minskas vattningen successivt och stoppas helt och hållet.

Att vara i en artificiell torka bestämmer växten att det är dags för pumpor att mogna. Och för att skörda fruktbarken blir hårdare kommer stjälken att krympa och likna, köttet blir tätt, med högt sockerinnehåll.

Att forma en pumpa i det öppna fältet

Pumpa på det öppna marken nära MoskvaNär man växer pumpor i Moskva-området är det svårt att få en anständig, tidig skörd, om man inte bildar och inte begränsar växter i tillväxt. Om för busk sorter kan du begränsa avlägsnandet av kvinnliga blommor på en tid då växten redan har bildat ett tillräckligt antal äggstockar, då med en pumpa som ger långa kraftfulla piska måste göra något annat.

Vid den tidpunkt då 5-6 riktiga löv avslöjas på huvudpumpaskytten plockas stammen, vilket stimulerar:

 • utveckling av laterala fransar från bihålorna
 • ökning av antalet blommor, äggstockar och mogna frukter.

Denna bildning av växten slutar inte där. När antalet äggstockar med en diameter på ca 12-15 cm når 3-5, beroende på sorten, avlägsnas tillväxtpunkten för denna lash, vilket lämnar 3 till 5 löv över den sista äggstocken. Till alla växtkrafterna går du till de redan bildade frukterna, från det här ögonblicket tar du bort alla sidoslag och blommor. I slutet av artikeln i en detaljerad video om bildandet av en pumpa i det öppna fältet betraktas hela sekvensen av åtgärder.

I förbigående, med bildandet av en pumpa på det öppna marken, är det möjligt att med hjälp av en enkel teknik tillhandahålla växten ytterligare mat. När vipporna växer läggs de jämnt ut på platsen som är reserverad för pumpor, och stammar på ett avstånd av 50-60 cm från roten sprids med jord och vattnas. Till följd av detta bildas ytterligare rötter på dessa ställen, vilket bidrar till att mata mogna pumpor.

Unga äggstockarAntalet frukter på pumpor som odlas på den öppna marken i Moskva-regionen bestäms av:

 • Maximalt tillåten för betygsbelastningen:
 • Återstående tid till slutet av växtsäsongen
 • graden av mognad hos de redan gnaga pumporna.

Därför rekommenderas stora frukter inte att lämna mer än 2-3 foster.

När pumpan mognar i förorterna?

Med rätt skötsel av pumpor i en öppen mark i mittzonen väl mognar tidigt och mitten av säsongen sorter som ger alltför stora frukter.

Tiden för pumpningens ripning beror på dess artTrädgårdsmästare bara göra allt för odling av stora frukter och butternut squash, känd delikatess smak och arom, är det viktigt att inte missa tidpunkten för insamling och vet exakt hur man avgöra vad pumpa är mogen.

Det finns flera tecken på fostrets beredskap:

 • Vid tiden för mogning gropar pumpan och blir som en torrstoppspedel.
 • Gös och löv börjar bli gula och vilda.
 • Barken ändrar sin nyans, den visar en mönsteregenskap för sorten. Även om det finns växter som genererar grå, grön och grädde melon, de flesta sorter ger orange eller målade i alla nyanser av gul frukt.
 • Det förändrar inte bara skalets färg, men också dess hårdhet. Om bark i äggstockarna kan lätt skadas spik eller grov piska, sedan mognat i förorterna pumpa bark blir mycket stark.

Vi tar bort pumpan från trädgården före kylanOch även om de mest utsökta frukterna är de som har mognat i solen, är skörden viktig före påbörjande förkylning.

Glöm inte att nedgången i förorterna smygande faktum att solen skiner i dagtid, och temperaturen är ganska bekvämt för pumpor, och på grundval av september nattluften kyls till mycket låga nivåer.

Därför, precis som alla torpare uppvaktat pumpa i naturen, tiden har inte mogna frukten vid första tvivel är bättre att ta bort sängar. Frost kan orsaka allvarliga skador även för mogna frukter, vilket minskar deras kvalitet och förmåga att lagras.

Pumporna avsedda för förvaring är avskurna och lämnar en peduncle minst 4-6 cm lång, sorterad och kvar för att torka. I 8-10 dagar stannar i ett torrt varmt rum eller på gatan, under en baldakin, vädret tillåter, frukterna mognar, barken hårdar, skäret på stekarna. Om nätterna är kalla, som det händer, när pumpan mognar i Moskva förorterna i september eller början av oktober, är frukterna täckta med hö eller non-woven material. Unsettled pumpkin dozarivayut i rumsförhållanden, vilket kan krävas från 10 dagar till 1,5 månader.

Plantering pumpa plantor i det öppna marken – video

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector