riklig fruktningI dag, på privata tomter, som en gång i de bästa botaniska trädgårdarna, hittar du fruktplantor från hela världen. Inget undantag – filt körsbär, foto och beskrivning av sorter som hjälper till att göra en uppfattning om kulturen och hitta sin plats i trädgården eller i trädgården i någon region i vårt land.

Filt körsbär kommer från Fjärran östra regionen: Kina, Korea och Manchuria. Med sitt namn är växten skyldig att märkbart whitish hög på lövverk, unga skott, petioles och jämn skal av bär.

Växten, som är väldigt annorlunda än de vilda och odlade sorterna av körsbär som är kända i Europa, upptäcktes i vårt land först i början av förra seklet. Frostbeständig, lätt tolererad torka och rikliga fruiting buskar intresserade forskare i Sovjetunionen. Arbeten med odling och målinriktat urval av filtkörsbär utfördes i Fjärran Östern och i mitten av den europeiska delen.

GroundRedan på 30-talet tack vare arbetet med N.N. Tikhonova, I.V. Michurina och G.T. Kazmina till sovjetiska trädgårdsmästare visade sig vara om ett dussin kylabeständiga sorter och en hybrid av körsbärs- och körsbärsand. Senare sorter erhölls lämpar sig för odling inte bara i södra Primorye, Kaukasus och andra områden med relativt milda klimatet, men också i centrala Ryssland.

Funktioner av valet av filt körsbär för olika regioner

tvåårig plantorModerna sorter av körsbär filt, i enlighet med de beskrivningar och bild, är det stora frukter, härdiga buskar höjd av 1 till 2,5 meter, som kan producera upp till 15 kg söta användbara bär.

Filtad körsbär är bättre mot sådana farliga sjukdomar av stenfrukter som koccomicosis och klyasterosporiosis. Det är mindre mottagligt för attacker av skadedjur och mer tidigt på dagen än en vanlig körsbär. Redan på 2-3 år är fältet att plantera buskgrenar plasterad först med blommor och sedan med flytande äggstockar.

blad behåringMen med många positiva egenskaper, och denna kultur har sina svaga punkter. Det bör noteras att i jämförelse med den vanliga körsbären har hennes avlägsna asiatiska kusin ett kortare liv. I beskrivningarna av sorter av filtkörsbär anges att åldern på busken är 16-19 år. Faktum är att i mitten av bältet, efter 8-10 år, kräver plantager en kardinalförnyelse.

Related  Plantering och vård av svart rädisa i landet

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt valet av filtkirsebärsorter för regionen Leningrad och andra områden i nordvästra regionen. Här, på grund av frekventa vårtövningar, följt av frost, under en tät tinktur, kan även framgångsrika vinterplanter vyprevat. En liknande situation utvecklas när man väljer en mängd viltkirsebär för Uralerna.

Faren för kultur är övermålig och fuktig inte för varm sommar. Vid sådana tillfällen, alla stenfrukter är i riskzonen moniliosis, vilket resulterar inte bara i förlust av grödan, men också till förstörelsen av hela busken.

Om frekvent nederbörd – normen för regionen kommer trädgårdsmästaren av säsongen har två eller tre gånger för att utföra behandlingen landningar fungicider, liksom att kontinuerligt övervaka tillståndet för busken, att utföra sin sanitära beskärning, inte glömma utfodring och borttagande av nedfallna löv och bär.

Om du måste passa en filt körsbär sorter i förorterna eller i en annan region med tjocka, sura, ingen udda rika organiska jordar, är det nödvändigt att uppmärksamma inte bara på förmågan att motstå frost, men också på kraven av växter till marken. Som regel växer busken bättre, är rikligare och fruktar på lätta, lösa jordar med en neutral eller svagt sur reaktion.

Om marken på platsen inte uppfyller kraven på växter, avoxideras den och blandas med gödselmedel, sand och torv vid planteringsstadiet. Upprepa sedan proceduren med en period av 4-5 år. En körsbär matas varje år.

Känd Cherry Natalie

filt körsbär nataliEn kraftig lång buske till 1,8 meter med ett utbyte på 9 kg från anläggningen. Den mörkröda, lätta pubescenta frukterna av det Natalie-kända körsbärsmärket når en vikt av 4 gram. Bär med röd saftig massa har en harmonisk söt och sur smak. Skörden mognar i mitten av juli.

Olika filt körsbär Ogonyok

ljuskvalitetPå en höjd av upp till 2,2 meter ser busken av det här körsbärskörsbärsmärket ut kompakt och inte för förtjockat inuti. Röd, med en tunn hud och tät syrlig söt massa väger 2,5-4 gram och mognar i intervallet 18-26 juli. Enligt beskrivningen av sorten behöver filtkirsebären Ogonyok regelbundet vattning, annars kan växterna förlora grödan, eller bären blir grund och mindre saftig. Frostresistensen hos buskar är tillfredsställande.

Related  Hemligheter att transplantera rosor i landet

Felted Cherry Ocean Virovskaya

Grade ocean WyrowskiI slutet av juli är det dags att skörda körsbärsbuskarna Okeanska Virovskaya. Växter upp till 1,8 meter höga ger upp till 9 kg röda ovala bär som väger upp till 3,6 gram. Smaken av frukter är harmonisk, med låg syrahalt. Trots att köttet är tätt och saftigt, rekommenderas det inte att transportera frukter av universal syfte.

Fällde Cherry Cherry

filt körsbär för barnBuskar med en höjd av mer än ett och en halv meter har en bred genomsnittlig tjocklek på kronan. Samlingen av massor mogna ljusröda bär hålls efter mitten av juli. Frukten med en tunn pubescent hud väger cirka 3,5 gram och har en underbar smak med en utmärkt sötma och en liten sourness. Från en vuxen busk kan du samla upp till 10 kg bär. Växter är självfruktiga och behöver pollinatorer.

Beskrivning och bilder av körsbärsrörsbärsorterna Sommar

filt kirsebärsommarI förfäderna till sommarkörsbären, skapad av far östliga uppfödare, finns en annan kultur – körsbärs sand eller buske. Men det är möjligt att bara lära sig om detta från beskrivningen, det är svårt att överväga hybridiseringsskyltarna från ett foto av en körsbärsrörsbärsortiment. Från den sandiga körsbärsanläggningen fick en långsam tillväxt, särskilt tydligt under de första åren efter plantering. Ljus, med ojämn röd färgning, frukterna är ganska stora och har en massa på upp till 3,3 gram. Köttet är tätt, friskt. Mognaden av bär förekommer i slutet av juli, och sedan kan de stanna kvar på grenarna i nästan en månad. Om skörden samlas måste den omedelbart behandlas. Vinterhårdheten hos växter är genomsnittlig. En vuxen busk ger upp till 8 kg bär.

Filtad körsbär

cultivarrosaSpridande medelstora buskar av denna sort kan klara upp till 9,5 kg rosröda rundade bär. Smaken av frukter är balanserad, med överflöd av sötma. Den genomsnittliga vikten är 3 gram. Masshösten samlas in i andra hälften av juli. Frostbeständigheten hos sorten är tillfredsställande, växter tolererar inte överskott av fukt.

Beskrivning och bilder av körsbärsblomningen av klassen Smuglyanka österut

grade mörkfärgad östligI andra hälften av juli är det dags att skörda körsbärsblomningen av Smuglyanka East-sorten. Från små, bara 1,2 meter långa buskar kan samla upp till 7 kg köttiga mörkbär bär med en genomsnittlig vikt på 2,5 gram. Fruktens kött är ömt, saftigt, rikt på rött. Växter är vinterhärdiga och kan användas som en slags filtkörsbär för Urals och Leningrad-regionen. Frukt och i form av ympade sticklingar.

Related  Varför blir persilja gul på sängen?

Filtgjorda körsbärssorter Delight

grade glädjeTjocka en och en halv meters buskar kräver obligatorisk bildning och kan med god omsorg producera mer än 9 kg färska stora bär. Frukt med ljusröd hud och samma massa har en massa på upp till 3,5 gram och kännetecknas av en balanserad söt smak. Samla massa skörden från 10 till 20 juli.

Fyllde körsbärskörsbärsjubileum

jubilee gradeHardy Hardy buskar av denna typ av filt körsbär för förorterna nå en höjd på 1,7 meter och tål en belastning på 9 kg bär. Frukt väger ca 3,5 gram, har en god eftersmak och ett gott utseende. Massmognad av bär faller under perioden 10-26 juli. Sorten är inte rädd för torka, men med en brist på fukt är frukterna märkbart mindre.

Kände körsbärsort Amurka

filt kirsebär körsbärStark, med en ganska sällsynt kronkultur, tolereras buskar av denna sort väl av svåra vintrar, men tolererar inte överskott av fukt. Mognad av stora, väger mer än 2,7 gram bär börjar under andra halvåret. Frukten sitter väldigt tätt på grenarna, de har en ljus färg, en saftig massa med en burgunderlik och en underbar eftersmak. Sorten har ett rekordutbyte med rätt vård och når 14,5 kg från en vuxenväxt.

Köpa plantor av denna fruktgrödan, tror inte på berättelserna att denna eller den här körsbärsrörkulturen är självbärande. Alla sorter av denna växt som ingår i registret behöver pollinatorer, så trädgården bör inte begränsa sig till att plantera en buske. I bästa fall kommer skörden från det att vara en hundraedel av den möjliga bärvolymen. För bättre pollination planteras buskar på ett avstånd av 2-3 meter, samtidigt som man inte glömmer beskärningen och gallringen av kronan.

Känd Cherry i Sibirien – video