en bra skörd av persikorDet har alltid ansetts vara en persika, vårblomningen och riklig skörd – privilegiet för landets sydligaste områden. Sedan mitten av förra seklet främjar uppfödare och amatörer kulturen i mitten av körfältet. Persika kan klämma aprikoser i trädgårds trädgårdarna, eftersom det är mer motståndskraftigt mot återkommande frost, och fröplantering från stenen ärver materens kvaliteter. Ett halvt dussin fans i Moskva-regionen har odlat en persika i buskformen i mer än 10 år.

Beskrivning av persika träd

Det unga trädet bär fruktTrädgårds sorter kommer från persika vanliga, buske eller enfasad form. Trädets höjd kan nå 9 meter, men oftare sprids träd 3-4 meter. Persikas rotsystem är ytligt, beläget i ett bördigt lager upp till 70 cm. Persikor älskar värme, ljus och riklig vattning. Fruktträd i 20 år, från och med det andra året efter roten.

Persika träd hänvisar till korsbestämda arter. Ett antal växande sorter kommer att öka frukten av varje, speciellt om du skapar en frukttransportör från juli till september, samlar kopior av olika mognadsperioder. Skalighet i persikor är inte hög.

Frostbeständiga persika kan inte namnges. De förlorar en del av rötterna under vinterns frost -25, om de håller mer än tre dagar. Rötterna varar för en bitter frost på 30-35 grader. En liten vilodag väcker trädet med vinterns tillväxtregler, som händer på vintern.

En mild persika är svår att tolerera övervintring. Kronan kan inte stå utan lystfrismer -20, med fruktknopparnas död och förra årets tillväxt. Det är tröstande att persikonträdet har en stor självläkande förmåga och ett år senare kommer det frusna trädet att blomma igen.

Peach agrotechnics för varje klimatzon

fjädern prickningTräet odlas i torvklimatzoner med ett mildt klimat. Samtidigt bildas ett koppformat träd, som genomträngs med solstrålar, på ett avstånd av minst 3 meter.

För områden med kalla vintrar är klusterformen och förtjockade plantager mer lämpliga. Här bildas fruktsegment från de nedre skotten. Låglänkade grenar kan lätt skyddas på vintern, vilket säkerställer bevarandet av fruktknoppar.

Förvärva bara plantor av zonade och rekommenderade sorter av persikor. Goda resultat erhålls av trädgårdsmästare, växer ett träd från benen av en persika av en lokal sort.

Related  Odling av pumpa på marken i landet

mogna frukterna av persikaTa hand om persiken hela året och innehåller tekniker som gör det möjligt att skapa förutsättningar för långsiktig årlig fruktning. Därför innehåller persika agrotechnics i Kaukasus och i Moskva regionen vissa operationer, men de utförs med en mängd olika tekniker:

 • Villkor för plantering och variation
 • bildande av ett ungt och fruktbärande träd;
 • vattning och matning;
 • skydd mot skadedjur och sjukdomar;
 • förberedelse för vintering och våruppvakning av trädet.

Var och en av dessa händelser bygger på praktiska tekniker som hjälper det krävande trädet att överleva i fientliga förhållanden.

Hur man odlar ett fruktbärande persika i förorterna

ett schema för behandling av persikor i förorternaStudier utförda av forskare vid Botaniska trädgården, som studerade erfarenheten av amatörgardister i Moskva-regionen för att odla persikor, lät oss dra några slutsatser:

 1. Fröplantor odlade av frön av lokala sorter bibehåller deras materiella egenskaper, om de tas från rotfersken. Fröplantor från grundstammarna är fria.
 2. Röda ägda persikor är mer resistenta mot lokala förhållanden.
 3. Det föreslås att ett fruktträd bildas på ett sådant sätt att det ger en buskeform, vilket ger en övervägande ung tillväxt.
 4. Träd måste planteras så att de kan döljas under vintern. Från norr skapar vind en skärm även på sommaren.
 5. Använd plantor ympade på mandel och körsbärsplommon. Aprikosburk för en persika är en misslyckad grundstam.

Gardener amatörer i Moskva regionen rekommenderas att köpa plantor av regionaliserade sorter från lokala plantskolor. Hittills finns det bara 29 sorter, men urvalsarbetet fortsätter.

Hur bryr du sig om en persika? Ett exempel på en riktig odlingsteknik för mittbältet är Kostetsky-älskarens trädgård. Skörden från var och en av 20 persikor år 2011 var 30 kg från trädet. Sådana resultat han mottog, anpassade till södernas önskemål i 20 år.

resultat av korrekt vårdRekommendationer för dem som är intresserade av att odla persikor i förorterna:

 1. Plantera flera sorter av plantor med ett avstånd mellan hålen 3×4 meter.
 2. Vårskärning av torra, svaga, ofruktbara grenar. Efter blomning krävs en uttorkning, vilket tar bort överflödets ovarie, då når frukterna 150-200 g av vikt.
 3. Skydd – 4 gånger på vårsprutningen 1% med kopparsulfat mot bladens krullning, en holey patchiness.

Related  Gåsbär Grushenka – plantering och vård

Gödselväxter växter året runt. Ett år senare, 3 kg / kvm. m område av platsen humus i en blandning av superfosfat och kaliumsalt på hela trädgårdsområdet på hösten. På våren, befrukta med flytande organiska ämnen årligen. På vintern faller mer än en halv hink av träaska in i varje hål. På våren, när njurarna sväller, introduceras 300 g komplexgödsel i trädstammen, det hälls med 5-6 hinkar med vatten. Efter blommande införs vätska 10% organiskt material i den närmaste stamcirkeln i mängden 3-4 hinkar. I augusti upprepas tillskott med tillsats av ett halvglas superfosfat på hinken.

På hösten, när lövverket bleknar, får varje träd 10 mer hinkar med vatten. Sedan är landet mulket med humus. Nära stammen finns alltid utrymme för att förhindra intertrigo.

Få en persikorplanta från en sten

fröplanta från en stenOm du tar ett ben från den inhemska persikulturkulturen, kommer det att ge plantans motståndskraft mot klimatiska egenskaper, storlek och smak av moderfrukten. Hur odlar man en persika från ett ben? Du kan växa hemma i en kruka. För detta måste benet hållas i vattnet i 4 dagar, sedan avlägsnas, dela benet och nukleolus i potten.

För vårplantningen av persikor är det nödvändigt att genomföra konstgjord stratifiering på vintern. På en sval plats lagras benet hela vintern i fuktig sand. På våren kommer benet att brista, det verkar vara en spire, det måste ordnas i ett badkar.

Det är möjligt att lägga benen i den välberedda jorden på ett avstånd av 10 cm från våren på hösten. De kommer att stiga upp på våren, de kommer att nå en höjd på 1,5 m vid hösten och ger laterala kvistar. Sedan planteras de i beredda landningsborrningar.

På hösten planteras unga växter, inte skär de övre grenarna, men förkortar lite rötterna. På våren är tvärtom prickade i början av trädets bildning.

Vår – den viktigaste perioden i vård av persika

träd efter beskärningNaturen vaknar. Det är vid denna tidpunkt som trädgårdsodlaren börjar lida av skydd av persiken från skadedjur och sjukdomar och beskärning för att bilda den framtida skörden.

Related  Allt om potatis sjukdomar

Vård av persika på våren är en snabb frisättning av grenar och rötter från skyddsskyddet, för att inte skapa en intertrigo på stammen. Samtidigt är det nödvändigt att genomföra skyddsåtgärder, utföra befruktning enligt schemat. Så snart blomknopparna börjar svälla, inom 3 veckor har trädgårdsmästaren tid att bilda kronan. Evenemanget är ansvarigt, vilket kräver praktiska färdigheter och välskalade verktyg. Hur man korrekt beskär persikor på våren, titta på videon för nybörjare:

Huvudsyftet med vårbeskärning:

 • att befria de levande grenarnas träd
 • att befria de fruktbärande skotten tillträde till solens strålar;
 • Att ta bort gamla grenar där det inte redan finns tillräckligt med fruktbara skott.

kronföryngringDet bör komma ihåg, beskärning är en operation, under vilken du kan försvaga trädet. Det ska vara så mildt som möjligt. Det är omöjligt att täcka det våta skäret med en sås sås direkt efter skärning. Applicera ett skyddande skikt på 3-4 dagar för att inte få ett tuggummi.

Bara ett välskött, starkt träd kan bli en prydnad i trädgården och ta med läckra aromatiska frukter.

Spring Peach Trimming – video