Uz pravilnu njegu, rizik od bolesti pilića značajno se smanjujeUzgoj mladog pileta, perad može izgubiti dio stoke zbog bolesti pilića. Treba uplašiti prve znakove slabosti pojedinaca. Što je manja dob pilića, to je veća opasnost od toga.

Sprječavanje bolesti piletine u prvom razdoblju života

Puno hranjenje i pravilno održavanje - prevencija bolestiOd velike važnosti je izbor jaja za uzgoj mladunčadi samo od zdravih kokoši. Tijekom povlačenja pilića mora se primijetiti fiziološki proces razvoja embrija. Prvi pilići od pilića su aktivniji, rastu brže. Pilići pohranjeni iz inkubatora trebali bi primiti:

 • svijetle čiste sobe s grijanjem;
 • vodichku u posebnom zdjelu;
 • malu suhu hranu u obliku kukuruznog klipa ili prosa.

Pilići su aktivni i zdraviTemperatura je stvorena tako da se djeca ne dižu jedni protiv drugih. Nemoj ih upravljati. Ako se grijanje vrši pomoću žarulje sa žarnom niti, temperatura ispod njega bi trebala biti oko 37-39 stupnjeva, kao kod kokoši.

Pileće, izleguće iz jaja, već vidi, čuje i spremno je slijediti kokoš. Ona-squatter sjedi na zidovima nakon roðendana 36 sati, a zatim napušta gnijezdo i vodi peder. Priroda je mudra, preostali pilići će biti slabiji i možda neće preživjeti. U inkubatoru se postupak proteže tri dana.

Prilikom ispitivanja hranidbene obitelji treba obratiti pažnju na piličarsku aktivnost, sluznicu i stanje plijesni ili perja. Slabi i nisko aktivni kućni ljubimci trebaju biti poslani na razjašnjenje u zasebnoj kutiji. Zarazne bolesti u nedostatku imuniteta mogu brzo zakopati cijelo piliće.

Uravnotežena vitaminska hrana pomoći će zadržati stokuOdgovoran je za prvi tjedan kućnih ljubimaca, sve dok ne počnu probiti osnovne perle. U ovom trenutku, piletina bolesti pojavljuju češće. Bolest može biti uzrokovana:

 • uvjeti pritvora;
 • neuravnotežena u sastavu hrane;
 • trovanje s lošom kvalitetom hrane ili nedostatka vitamina;
 • bakterijskih i virusnih infekcija.

Da bi se dobile zdrave mlade životinje tijekom prvog mjeseca života, treba poštivati ​​sterilnost hrane za hranjenje i čistoću pilića. Da bi se ojačali imunitet, vitamine za piliće u ranim danima nužne su u obliku zelene mljevene trave. Farmaceutske formulacije mogu se koristiti počevši od drugog tjedna. Od prvog dana u koritu trebalo bi biti šljunak ili grubo pijesak, za uključivanje u rad stijenki želuca.

Related  Mačje Landrasova pasmine u prigradskom dvorištu

Uloga vitamina

Hypovitaminosis i avitaminosis u piletinuAko pilići nemaju dovoljno vitamina u dnevnoj prehrani, to će biti vidljivo od petog dana života. Nestlings zahtijevaju vitamine A, B, D, K. Nedostatak svake karakterizira znakove:

 • A – konjuktivitis, slabe noge;
 • B – konvulzije, glava je bacena, razvoj zaostaje;
 • D – racije, slabo raste, meke kosti, loše jede;
 • K – piletina odbija jesti, koža je suha, ne postoji termoregulacija u vrućim danima, kanibalizam.

Kao terapijski i preventivni lijek za beriberi i polvitaminozu, Trivit se propisuje za piliće. Kompleks na bazi ulja je netopiv u vodi i dodaje se u hranu, prema uputama. Nemojte prekoračiti dozu. Nanesite lijek kao lijek, kada je u ptičju bilo nekoliko znakova bolesti. Znakovi polvitaminoze postat će proljev, grčevi, letargija i gubitak težine pilića.

To je normalno, ako od prvih dana života, pilići dobiti sve vitamine u svom prirodnom obliku. Dovoljno će biti 30 grama različitih vitamina po glavi po danu.

Pilići su dodani u vodi topljivi polivitaminski pripravak. To je biološki aktivan aditiv koji preporučuje sve poljoprivredne životinje i perad, ali u različitim dozama. Kompletni kompleks aktivnih tvari prikladan je i učinkovit u primjeni:

 • Vodeni oblik vitamina apsorbira se brže i bolje apsorbira u tijelu;
 • uravnoteženi sastav;
 • ne zahtijeva dodatnu upotrebu drugih oblika doziranja vitamina, posebno D;
 • doprinosi učinkovitoj probavi krme i dobitka na težini.

Preventivni agens koji sprečava upalu gastrointestinalne sluznice je pripravak metronidazola za piliće. Koriste se tablete ili prašci topljivi u vodi. Ovaj lijek nema nuspojava.

Koje su bolesti piletina i liječenja?

Na prvi pogled, laik je teško razlikovati fiziološke bolesti povezane s pogreškama u skrbi i zaraznim bolestima. Prvi znak zaraznih bolesti bit će povećanje temperature u pili.

Protozoan je programiran da piliće odvede u roku od dva mjeseca. Tada počinje gubiti. Mjesečni pilići smatraju se prilagođeni neovisnom životu.

Nesrećene bolesti pilića odnose se na njegu:

 1. Pregrijavanje ili hlađenje mjesta je opasno za piliće do mjesec dana, jer nemaju termoregulaciju. Takvi pilići malo se kreću, okupljaju se u piramidama, imaju znakove ARI. Potrebno je podesiti način grijanja i dati tople napitke. Ako je dopušteno pregrijavanje, stavite piliće u hladu i napunite posudu za kuhanje, obično se pregrijavaju ako nema vode.Poštivanje režima temperature štiti piliće od ARVI
 2. Atrofija mišićnog klijetke prijeti pilićima da jedu floury homogenu hranu i nedostatak mineralnih aditiva u obliku sitnih šljunka. Pilići cijelo vrijeme jedu i piju, ali gube na težini. U ostavi ostaje nerazvijena hrana. Potrebno je uvesti u racionu droblenku i minerale. Učinite dijetalnu raznolikost.Atrofija mišićnog trbuha
 3. Nepotrebna probava postaje osjetljiva u dobi od mjesec dana. Uzrok može biti grubo podnaslov hrane, prljava voda za piće i nehigijenske uvjete u peradi. Povraćanje, mučnina, proljev, probavne smetnje uzrokovat će zašto pili umiru. Liječenje antibioticima, zamjena hrane, uključiti u prehranu sir i zakiseljeno mlijeko. Piti uz dodatak kalijevog permanganata ili sode za pečenje.loša probava
 4. Pilići mogu sakriti pohranjene kemikalije na pristupačnom mjestu, otrov za glodavce ili dobiti višak zajedničke soli. Moguće je lemljenje ptica s kalijevim permanganatom, mlijekom, ali češće pilić umire.
 5. Kanibalizam u pilićima događa se iz mnogo razloga. Uska soba ili previše jaka svjetlost mogu izazvati agresiju. Jedan od razloga je pogrešna prehrana. Ako je bebino tijelo isprekidano, rana treba biti dezinficirana i učinjena nevidljivom. U ekstremnim slučajevima, piletina mora biti posađena. Zašto pilići počinju rasklevyvat jedni drugima, postaviti eksperimentalno. U prehrani dodati kosti, kvasac, bilje. Nanesite terapijski lijek aminazin. Stručnjaci savjetuju da provode debikiirovanie kljuna, u ranoj dobi je postupak bezbolan.ljudožderstvo
 6. Posljedica neishranjenosti može biti i druga manifestacija. Zašto pilići padne na noge? Taj je problem povezan s nedostatkom kalcija u hrani. Međutim, rakovi mogu imati iste simptome. A to je zbog nedostatka vitamina D i sadržaja pilića u mračnoj, uskoj prostoriji. Kako bi se izbjegla bolest, dovoljno je hraniti životinje posebnim hranom za zrnce s punim kompletom uravnoteženih sastojaka od prvog dana.

Related  Прасади Ландрас-а расте у приградском дворишту

Pilići padaju na nogeZarazne bolesti uključuju svaku proljev. Od liječenja pilića proljev ovisi o boji vydeleny. Proljev vodi do dehidracije, slabi tijelo. Opasnost od bijelog proljeva ukazuje na prisutnost štapića salmonele u sobi. Širenje bolesti je prepuno i loša higijena. Smeđi pjenasti proljev uzrokuje infekciju i nazivaju se kokcidiozom. Nakon tretmana oboljelih pilića treba uništiti, dentalna kuća se dezinficirati. Zelena dijareja može biti zarazna ili posljedica loše kvalitete hrane. Krvavi proljev se tretira s Avatev i Baytril pripravcima.

U slučaju bilo kakvog proljeva, pilić mora biti izoliran, a nakon toga se i dalje liječi, mjesto općeg održavanja treba očistiti i dezinficirati.

Zarazne bolesti popraćene su visokom temperaturom. Ako je piletina odvojena od pakiranja i nepomična je, gušenje, trebate ga pregledati. Uobičajena bolest je tifus, koji utječe na pilić od dobi od dva mjeseca. Twists do 60% peder. Za prevenciju koristite antibiotike i ružičastu otopinu kalijevog permanganata.

Infektivna bolestParatyphus ili salmoneloza je uobičajena bolest kod pilića u slobodnom rasponu. Oni mogu zaraziti golubove ili galebove, budući da su blizu. Isprva, bolest se ne manifestira, teško je izliječiti nakon toga, pašnjački napad iznosi do 70%. Veliko boginje ne može se izliječiti. U petom danu bolesti pojavljuju se žuti rastovi na tijelu i blizu kljuna, a zatim se pojavljuje osip na kljunu.

zaključak

Za uzgoj zdravih mladih životinja i izbjegavanje udarca, morate se pridržavati uvjeta pritvora, koristite benignu hranu i dodatke vitaminima. Pri pregledu potrebno je odbiti piliće beznačajnim odstupanjima. U izolatoru osigurava dodatnu njegu i liječenje oslabljenih pilića.

Profilaksa bolesti u pilićima od nula do 60 dana – video

Kako se nositi s zabušavanjem – video