Växande druvor från en stenDruvor har länge odlats av människor, eftersom det ger dig möjlighet att inte bara få söta, välsmakande och hälsosamma bär, men också olika slags drycker. Men idag vet få personer att det är ganska möjligt att starta druvodling, inte bara från en fröplantage eller en sticka, men också från det vanliga benet, och denna alternativa metod blir alltmer populär. Trots det faktum att du i det här fallet måste spendera lite mer tid och ansträngning, om allt är gjort korrekt, kommer resultatet säkert att glömma alla trädgårdsmästare.

I vilka fall borde du odla druvor från stenen?

Noggrann extraktion av frön från fruktOfta bestämmer folk att odla druvor från stenen efter att ha köpt en god frukt på marknaden, när det exakta namnet på sorten eller växthybriden är okänd. Från början bör det noteras att ett sådant fall är mycket ansvarsfullt och svårt, eftersom det kommer att kräva särskild vård och uthållighet. För övrigt är det som resultat av sådana experiment möjligt att erhålla jämn nya sorter, och därför uppmanas uppfödare särskilt att experimentera med detta. Det enda du behöver tänka på är att fröna inte alla ska gå upp, och därför måste de såddas i flera bitar för att öka chanserna för framgång.

Druens sten är begravd på 1,5 cmSekvensen av åtgärder som vidtas vid odling av druvor från benen:

  1. Välj försiktigt och noggrant benens druvor, skölj och torka.
  2. Sätt frön i en nylonficka, som sätts i en cellofanpåse och läggs i kylskåp; periodiskt bör frön avlägsnas för tvättning.
  3. Efter 1-2 månader börjar fröna gradvis spricka, vilket är ett tecken på deras fulla mognad och beredskap för landning i marken.
  4. Sätt benen i en fuktig trasa och sätt dem till ett inte så varmt batteri, vänta på att de ska koka igenom och det kommer att finnas vita rötter.
  5. Såa frön i jorden till ett djup av 1,5 cm och för dessa ändamål är det bäst att använda små krukor.

Related  Vi uppmärksammar ett tropiskt äpple eller en exotisk frukt av guava

Klar att passa benMan bör komma ihåg att rätt odling av druvor, en video som visuellt kan visa alla handlingar, borde få glädje åt trädgårdsmästaren. Faktum är att det är väldigt intressant att observera hur en riktig vinstock växer ut ur vanliga små ben, som börjar bära frukt över tiden. Samtidigt måste man komma ihåg att vanligt förekommande fruktbär av sådana druvor kommer efter 5-6 år, och därför är denna metod lämpligast för amatörer och uppfödare.

Hur accelererar tillväxten av druvor?

Ta hand om druvor från stenenAlla förstår att en stor roll i odlingen av druvor från stenen spelas av jorden, som bör behandlas noggrant. När man talar om hur man odlar druvor från en sten är det nödvändigt att plocka markjorden väldigt korrekt, var det är bäst att använda kompositionen av humus (2 delar) och sand (1 del). Detta ger ett utmärkt resultat, eftersom druvutsädet på bästa sätt kan assimilera näringsämnen som väsentligt påverkar vinsttillväxten som helhet.

Vilka ben ska jag använda för plantering?

Endast bra och hela ben behövs för planteringErfarenhet och övning av många uppfödare, och inte bara professionella utan också amatörer, säger att det bästa resultatet kan uppnås om du använder ben av vanliga druvsorter och hybrid. På grund av sin genetiska struktur har de större motståndskraft mot yttre faktorer och kan därför bättre tolerera plötsliga temperaturförändringar, skadedjur, torka och andra aggressiva faktorer. Dessutom bör benen tas endast från de bär som är välmogna, stora och söta, eftersom från svaga och undermogna bär blir vinet tunt och svagt, och bären är sura och små.

Vatten – som en viktig faktor i den framgångsrika utvecklingen av druvor

Seedling av druvor från ben 6 månaderPrata om hur man vattnar druvor, det bör noteras att denna kultur är mycket krävande på fukt, och därför borde det inte vara brist på det. Efter plantering av druvorna i jorden efter 1,5-2 veckor börjar de första groddarna dyka upp, som liknar pepparskott i form och form. Det översta lagret av jord bör ständigt lösas, vilket inte tillåter utseende av torskskorpa. Vattning bör vara liten, men ofta, och det är bäst att använda en spray för detta. Särskilt är det nödvändigt att vara uppmärksam och att titta på, att på de förstärkta spirorna fanns ingen spindelmyt eftersom det snabbt kan förstöra växten.

Related  Varianter av rädisor på trädgården sängen

Några viktiga punkter att ta hand om en växt

Ung buske från en stenFör att öka resistensen hos unga druvor odlade från ben till temperaturfall, liksom kallt på natten, i slutet av vårpottar med unga plantor tas ut i flera timmar på balkongen. Sådan härdning bidrar till den unika druvens utmärkta immunitet, vilket bör läggas utan misslyckande, eftersom detta direkt bestämmer växtens förmåga att motstå olika faktorer i miljön.

Tala om vad för att befrukta vinrankorna, bör det noteras att det finns bäst lämpade komplexföreningar, som omfattar fosfor, kalium, kväve, koppar och zink. För detta ändamål, är det bäst att köpa färdiga gödningsmedel, som, när transplantera växter i ett öppet område bör föras in i landningen gropen. När väl vald förhållande världs och spårämnen förbättra smaken av bär, frukter mognar snabbare och de blir större, mängden näringsämnen i bär ökar. Så alla dessa stunder bör beaktas, varefter växten kommer att behaga sin ägare under mycket långa år.

Viktiga slutsatser om odling av druvor från stenen

Druvor från en stenI slutändan av granskningen om odling av druvor, bör det sägas att detta förfarande, i motsats till den vanliga växten av växter från sticklingar eller plantor, kräver mer tålamod och uppmärksamhet. Men i slutet kommer personen att känna sig stolt över att kunna odla fruktbärande druvor från ett litet ben självständigt.

Druvor från frön – video