Potatis av olika sorterInte alla vet att världen har vuxit ett stort antal sorter av potatis. Det finns exotiska arter med en ovanlig smak. Varje semester och vanligt familjen middag kan inte föreställas utan en potatisfat: potatismos, stekt, stuvad, fylld med svamp. Det är helt enkelt omöjligt att lista alla rätter med denna rotgrödor. Låt oss gå vidare för att studera de mest populära arterna. Vi ska studera potatisorter, bilder och beskrivning.

Varje namn skiljer sig i smaker och sätt att förbereda, vilket är svårt att tro på den genomsnittliga personen. Men erfarna hemmafruar är väl kända i potatis och vet vad som är lämpligt för puré och vad för potatis i “uniformer”. Så presenterar vi för att granska de mest “löpande” sorterna av potatis, deras bilder och beskrivning.

När du väljer, var uppmärksam på lagring och motstånd mot temperaturförändringar, sjukdomar!

Red Scarlett

Sort av Röd ScarletHolländska uppfödare arbetade på ära och tog ut en otrolig mängd potatisar – Red Scarlett. Avser tidig modning, lågväxt, rödviolett blommor. Högt utbyte, men ofta beror storleken av rotgrödor och deras antal på klimatförhållanden. Potatisknölarna är avlånga, till och med 150 gram. Kockar noterar grödans motstånd för att skada, och efter värmebehandlingen ändrar inte knölarna sin färg. Trädgårdarna älskar denna sort för enkel tolerans av torka, motståndskraft mot olika svampar, sjukdomar.

Potatis “Blue Eyes”

Blue Eyed PotatoFavorit typ av lastbilsbönder och opretentiös i lagring av potatis “Sineglazka” är fast en ledande plats i popularitet bland erfarna sommarboende. Tidig bildning av knölar (under blomningstiden) ger trädgårdsmästare möjlighet att prova unga potatis på 40 dagar. I den snittiga delen av knölen den vita, uppnåddes kultursnamnet genom ögat av blå färg, som börjar spruka på våren. Skörden är alltid konsekvent rik, från hundra till 500 kg. Blommor är ljusblåa, stora knölar av oval form. Det håller inte länge, men har en utmärkt smak. Motståndskraftig mot scab, senblight, bakteriell förfall.

Related  Sommararbeten i april

Potatis “Nevsky”

Potatis NevskyFör älskare av tidiga potatis är potatiserna “Nevsky” lämpliga. Redan på den 40: e dagen efter planteringen trivs kulturen med en utsökt och välsmakande produkt. Täta lövverk, vita blommor. Knölar ovala, ljusgul skal, krämig skugga av massa. Bra lagring även vid mycket låga temperaturer. Vid plantering bör man komma ihåg att jorden bör vara väl värmd, knölarna är obrutna och utan sprutor. Sorten är resistent mot sjukdomar, virus. När jorden odlas ordentligt med gödsel kommer potatisen att ge en generös skörd.

Potatis “Lasunok”

Potatis LasunokPiquant smak, resistens mot sjukdomar, temperatur extremiteter, “Lasunok” potatis, utvecklad av vitryska uppfödare, sticker ut. Utbyte – 650 centers med ha, utmärkt smältbarhet. Mistresses väljer denna sort för puree, stekning, stewing och andra favoriträtter. De odlas i industriell skala, eftersom de lätt lagras och transporteras framgångsrikt över långa avstånd. Skallen är ljusgul, knölarna är avlånga, i en vit snitt. Gödning jorden är viktigt att inte överdriva det med topp dressing. Växten börjar växa kraftigt och “tar” krafterna från rötterna, vilket leder till utseendet på små frukter. Periodisk vattning, hilling, bekämpning skadedjur och sjukdomar kommer att leda till samma resultat – en lastbilsbonde kommer att få en generös skörd.

Potatis “Rocco”

Potatis RoccoVacker extern och mycket välsmakande variation av kultur, erhållen genom urval av nederländska experter, producerar Rocco potatis frukt i början av augusti. I Ryssland odlades denna unika sortiment för 20 år sedan. Kulturen har perfekt tagit rot i vår klimatzon. Bara två decennier och en läcker produkt kan nu ses på vilken marknad som helst. Blommans färg är rödviolett. Roten är oval i form, med en röd hud. Vad som är anmärkningsvärt är knölarna av denna sort alltid den rätta formen utan jags och snedvridningar. Den maximala vikten är 120 gram. Växten är resistent mot senblod, virus, scab, torka. Till fördelarna med “Rocco” kan också tillskrivas en god försiktighet och hårdhet mot miljön, vilket ger en garanti för bevarande av grödan för långsiktigt lagring, transport. På grund av stabiliteten i transport och hållbarhet odlas sorten i industriell skala och “förväntar” köparen på hyllorna i alla butiker och marknader.

Related  Teknik för att tvinga lök på en penna i ett växthus, hydroponics och sågspån

Potatis “Rosary”

Olika RosaryDenna typ har en unik smak som passar till matlagning av olika rätter. Potatisortet “Rosara” uppföddes av tyska uppfödare. Från en bush 12-15 knölar når massan av en frukt 115 gram. 65-70 dagar är tillräckliga för att bilda en gröda. Sorten är resistent mot svampar, sjukdomar, potatiscancer, nematod, scab. Lätt tolererar låga temperaturer, vilket gör att du kan ge en rik skörd i en cool klimatzon. Bra lagring gör det möjligt att odla potatis “Rosara” i industriell skala och transportera dem till olika länder. Frukt med röd hud, avlång, utmärkt smakegenskaper. Regn, torka, kalla temperaturer påverkar inte sorten, vilket är en garanti för ett högt utbyte.

Potatis “Riviera”

Potatis RivieraLjusgula knölar av den ovala formen av “Riviera” -potatisen hänvisar till tidiga sorter och ger en gröda på den 40: e dagen efter planteringen. På grund av sitt rikliga fruktbärande hänvisar det till bordsorter. Har alltid en vacker presentation och utmärkt smak. Väl bevarat, men med tanke på att detta är en tidig sort växer lastbilsbönder inte en kultur för användning på vintern. Kulturen är resistent mot torka, låga temperaturer, regn, sjukdomar, virus. Även högt motstånd mot potatispotatis, nematod, skurv. Sorten odlas i södra regioner, det blommar inte. Växten har en hög stjälk, knölarnas ögon är små.

Tidiga sorter av bearbetningskemikalier rekommenderas absolut inte!

Potatis “Picasso”

Plocka av PicassoDen sena sena sorten, efter plantering, ger i 125-140 dagar. Potatisen “Picasso” uppföddes av uppfödare av Holland. Avser högavkastande arter, gul skal, rosa ögon. Rötter är stora, utmärkt smak. Växande inte bara truckers, men också i industriell skala. Utmärkt lagrad, tolererar enkelt höga och låga temperaturer, torka, regn. Potatis “Picasso” är resistent mot sjukdomar, virus, scab, senblight. Huvudplatserna för odling är de centrala Chernozemregionerna. Från en hektar samlas upp till 570 centers potatis. Denna sort “föredrar” ofta befruktning med gödselmedel.

Related  Jordgubbsaffärer i landet eller hur man tjänar pengar på jordgubbar

De ovan angivna potatissorterna är de mest populära. Var och en av dem har

  • utmärkt smak,
  • razvaristostyu,
  • motstånd mot virus, sjukdomar.
  • tolererar enkelt temperaturförändringar;
  • väl vant vid olika klimatförhållanden i Ryssland
  • resistent mot långtidsförvaring;
  • tolererar enkelt långa transporter.

Låg temperatur, torka, ökad fuktighet under odlingen påverkar inte avkastningen. Välj din smak och plantera din favoritpotatis i dina sängar. Hittills finns det inga problem att hitta en elit eller en sällsynt sort. Allt som behövs från en lastbilbonde är att jobba hårt och skörden blir ära!

Video: “De bästa potatisorterna”