krusbär plockningVarje sommar bosatt försöker plantera i sin egen tomt endast de bästa sorterna av buskeväxter som kommer att kunna producera en bra och stabil gröda. En av favoritbären för många av våra landsmän är krusbär, som framgångsrikt kan odlas i Rysslands mellersta och sydliga regioner. Med tanke på de höga smakegenskaperna hos frukter, liksom den stora sammansättningen av vitaminer och spårämnen, vill många människor se den på deras hemsida. Men för att få en bra skörd årligen är det viktigt att känna till de bästa sorterna av krusbär, liksom de särdrag som är korrekta för plantering och växande.

Vad ska jag tänka på när jag väljer en krusbärssortiment?

I dag på hemmamarknaden finns det ett stort antal sorter av röda krusbär och gultgula, som alla har sina egna egenskaper. Här är det viktigt att överväga att välja en lämplig krusbärsortiment är nödvändig utifrån personens bostad, beroende på region och region, eftersom för varje art det finns preferenser när det gäller klimat och markförhållanden, temperaturreglering. Således kommer de bästa sorterna av krusbär till Moskva regionen och unika sorter av krusbär i Ukraina att vara olika, eftersom de naturliga förhållandena här skiljer sig från varandra.

Intressanta bilder av krusbär med beskrivning

Så varje torpare ganska rimligt tenderar att plocka upp en mängd olika bärbuskar, som inte bara kommer att ge en god och riklig skörd, men också har god motståndskraft mot växtsjukdomar. Extrema temperaturförändringar, extrem kyla, torka och andra negativa faktorer kan avsevärt minska anläggningen immunförsvaret, vilket kan leda till att angrepp av skadedjur. Det är därför om en person bor i Ryazan, Kostroma, Tula, Tver, eller ett annat område som ligger på samma breddgrad, är det bäst lämpade bästa sorterna av krusbär för mitt band.

krusbär sorterarBland de populära och resistenta mot skadedjur på växter är den ryska krusbärssortimentet, som har svagt förgrening, kronan av medeltäthet och en stark spridning. Bären i denna buske är elliptiska i form, söt och sur smak.
Denna sort tolererar starka vinterfrost, liksom sommartorka, vilket gör det till det mest fördelaktiga alternativet för många sommarboende.
Den korrekta vårbeskärningen, som består i att skära ut gamla 5 och 6 år gamla skott, ger bra resultat.

Related  Ta reda på varför äpplen spricker och ruttar på äppelträdet

krusbär slags datum fotoOm du vill plantera en sådan sort, där antalet spikes blir små, kan du vara uppmärksam på krusbärssorterna Finik, som kännetecknas av en saftig massa av frukter, mörkröd bär, söt smak.
Bushens höga produktivitet behagar många invånare i sommar, men här är det nödvändigt att ta hänsyn till det faktum att sannolikheten för mjölk i mjölken under de våta åren ökar betydligt.

grade krusbär CommanderOm du behöver få bär av en genomsnittlig mogningstid, kan du uppmärksamma en mängd krusbärsbefälhavare, som tidigt nog kommer in i frukten. Den är mycket resistent mot mjölk och även skadedjur som sågfly och Septoria.

Bland dess fördelar är följande:

 • Högt utbyte – 80-155 c / ha;
 • Trevlig söt och sur smak av bär;
 • Motverka de största skadedjuren;
 • Bra vinterhårdhet;
 • Ett litet antal spikar.

Till salu, brukar sätta stora fruktsorter av krusbär, eftersom de är vackra, och också bra transportabilitet, vilket är mycket viktigt för många bönder.

De första stora sorterna av denna växt importerades till vårt land från Europa, nämligen från Italien, där den traditionellt odlades. De dog inte rot, eftersom de inte kunde klara de svåra ryska vintrarna och idag används de ganska sällan.

Hög popularitet bland stora sorter av krusbär var förvärvad av följande inhemska arter:

 • Krusbär VårKrusbär Vår.
  Denna sort har stora bär av gul färg, med en tillräckligt rik söt smak. Ett universellt sätt att använda det gör det möjligt att inte bara konsumera det i mat, men också att göra sylt ut ur det och laga komposit.
 • Krusbär årsdagGåsbär Jubileum.
  Sorten är avlet på ett selektivt sätt, kännetecknat av en genomsnittlig vinterhårdhet, varigenom den oftast odlas i Rysslands södra regioner. Höjden på busken kan nå 1,5 m, så ofta kräver det ett tapet. Bär kännetecknas av en hög transportbar förmåga, och därför odlas de fritt, inte bara av sommarboende utan också av inhemska bönder.
 • Krusbär ryska gulKrusbär ryska gul.
  Tål tolererar svåra vintrar, har en spridningskrona, har sötgråa bär av medelstorlek. Tidig modenhet ger denna art en speciell popularitet hos många sommarboende. Bland nackdelarna kan tillskrivas växtens låga transportförmåga, så denna krusbär finns oftast på personliga hushållsplottor, i stugor och kökshagar.
 • Gåsbär SenatorGåsbär Senator (Konsul).
  Det kännetecknas av hög vinterhårdhet och gott utbyte, så det skrämmer inte vårfrost. Bland fördelarna med dessa krusbär är gott motstånd mot pulverformig mögel, liksom en mjuk och öm smak av mogna bär. Bär här är rund, mörkröd, med en delikat hud, sur söt smak. Den genomsnittliga avkastningen av sorten är 5 kg / busk. Denna och andra sorter av krusbär till regionen Leningrad är mycket vanliga bland sommarboende i Vologda, Novgorod, Pskov och andra regioner.
 • Gåsbär olika CaptivatorKrusbär.
  Detta är en underbar typ av sen modning, härledd i USA. Bären är brunaktig-rosa, de har en rik söttsyra smak, de är lämpliga både för ny konsumtion och för solnedgång.

Related  Vad används kopparsulfat för och hur man använder det i trädgårdsarbete?

Populära sorter av krusbär utan taggar

Den huvudsakliga nackdelen med traditionella krusbär är deras prickiga buskar, vilket gör processen för att samla bär mycket svårt och inte mycket trevligt. Våra uppfödare lyckades emellertid ta fram unika sorter av krusbär, som inte innehåller några taggar alls.

sortera kolobokEn av dem är krusbär Kolobok, vars beskrivning måste startas med bär, som är tillräckligt stora och viktiga. Vanligtvis från en stor buske är det möjligt att få upp till 10 kg bär, och friska och starka, eftersom sorten är resistent mot mjölk och antracnos.

Bären av denna sort har en trevlig söt och sur smak, de har en oval form och en mörkröd färg. Även om busken starkt frostar på vintern, kan den lätt återställas på våren efter korrekt beskärning.

Bland andra populära sorter av horseless gooseberries är malakit och grushenka, som har en trevlig smak och jämn fördelning genom bushen. I allmänhet är deras egenskaper väldigt lika och skillnaden består endast av bärens färg och form, eftersom Grushenkas är lite långsträckta och malakit har rätt rund form. Vid mycket många sommarboende är en krusbär utan torn av en klass och vilka foton som finns i ett nätverk, använd exklusiv popularitet.

Malakit och grushenka

Det bör dock noteras att alla artificiellt avelade krusbär, vars sorter kan köpas i specialaffärer, inte har så rik smak som vanligt med spikar. Därför föredrar några av sommarens invånare att köpa traditionella sorter och plocka bär precis.

Särskilda egenskaper hos växande krusbär i uralerna

Separat måste vi säga några ord om krusbär, som odlas i Sibirien, Uralerna och Fjärran Östern. Trots det hårda klimatet är det också möjligt att skörda dessa bär, men för detta är det nödvändigt att använda speciellt vinterhåriga arter. Bland dessa sorter av krusbär till Sibirien är Beryl, Harlequin, Kazachok, Ural smaragd, Svart Cherkashin och Röda Östern.

Related  Funktioner av odling och vård av selleri i öppen mark

Alla sorter av krusbär till uralerna måste planteras korrekt, eftersom detta minskar sannolikheten för skador på den inre rotdelen i svåra frost. Om roten livmoderhalsen är nödvändigtvis fylld med en jordkull, och för vintern måste alla stammar böjas till marken så att de är väl täckta med snö. Detta ger ett tillförlitligt skydd mot stark frost.

Huvudsakliga resultat

Sammanfattande ovanstående kan vi säga att bör väljas valet av sorter av krusbär allt styrs av mål och uppgifter, som för den kommersiella odlingen väl transportabla sorter, och för normal användning i hemmet – för att ta med utmärkta smakegenskaper. I detta fall är det säkert att ta hänsyn till klimatförhållanden i en region.

Krusbärssorter – video

Krusbär: hur man köper, sorter, vård (video)