svart bladlusTill skillnad från larver äter bladlöss inte blad, de skadar inte frukter som weevils, men masssamlingar av små insekter kan förstöra en hel trädgård. Vad händer om bladlusen på körsbär planterades, hur man kan bli av med farliga, speciellt för unga växtskadegörare?

Orsakerna och tecknen på utseendet på körsbärsblad

avveckling av bladlusDet finns många sorter av bladlus som bosätter sig på fruktträd och buskar. Insekterna skiljer sig åt i utseende och storlek, men de sätter sig alla på baksidan av unga löv, vid bladbladets botten och på gröna skott. Detta beror på behovet av skydd mot solen, regn och vind samt smakpreferenser. Aphid matar på växtjuicer, och det är mycket lättare att få mat på saftiga delar av stjälkar och löv. Om skadedjur reproduceras okontrollerat, är det lövverk som drabbats av dem vridna, upphör att delta i fotosyntesprocessen och gradvis bleknar. Samma sak händer med skottets tips och äggstocken som ligger på dem.

Träden som har dykt upp i insektszonens intresse ger inte rätt tillväxt, försvagar, de drabbas av en sämre vinter och påverkas oftare av svampar.

På stenfruktväxter är svarta eller körsbärsluror vanliga. På grund av den snabba reproduktionen och utvecklingen av utseendet kan bli en fullständig överraskning för trädgårdsodlingen. Under några dagar strömmar skott med svarta svärmepunkter. Denna övernattning ägg på barken blir till insekter, och de vuxna kvar på växten är kvar och gräs, stiger upp på jakt efter mat.

bladspridareVanligtvis upptäcks närvaron av bladlusen på scenen när den första skadan redan är applicerad, och spetsarna hos de unga skotten, tillsammans med det deformerade bladet, vrids i täta fläckar.

Om närvaron av ett trädbladlus säger och scurrying längs anar grenar. Inte bara matar de sig på den plågiga hemligheten av skadedjur, myrorna är spridare av bladlusar, eftersom de bokstavligen gräver dem och bär dem till nya skott.

Hur blir man av med bladlöss i körsbär? Vilka metoder kan användas vid olika tider på året, och finns det några effektiva förebyggande åtgärder?

Hur hanterar bladlöss i körsbär?

Idag finns det många sätt att skydda växter och bekämpa skadedjur som redan har dykt upp till trädgårdsmästare. Det enklaste förefaller vara användningen av kemikalier. Men här finns det viktigare begränsningar. Till exempel, hur man hanterar svarta bladlus i körsbär, om trädet redan mognar frukter, tills samlingen av dem förblir några veckor eller dagar? Dessutom kommer inte bevattning av kronan att lyckas med att besegra myrorna, och körsbärbladlusarna kommer igen att vara på samma plats strax efter behandlingen. Därför är det inte nödvändigt att begränsa användningen av insekticider.

klibbig jägarebälteI en insekt klättra på stammen till toppen av kronan, mycket effektiv klibbiga bälte. De är utrustade med en tidig vår och regelbunden uppdatering av klisterskiktet för att skydda grödor från missbruk och körsbär bladlöss och andra lika farliga skadedjur.

Innan vi behandlar bladlusen på körsbär, på våren och på sommaren är det värt att gå runt hela platsen för att hitta alla antiller som finns på territoriet.

Typiskt trädgårdsmyror:

 • bygga sina bostäder längs kanten av blomsterbäddar, trädgårdar;
 • älskar att bygga upp bostäder på resterna av sågade, men inte upprotade buskar och träd.

Även en bräda som ligger på en solig öppen plats kan dölja ingången till tunnelbanan.

körsbärs bearbetningInnan du blir av med bladlöss på en körsbär måste du kämpa med de upptäckta myrorna. Det enklaste sättet är att lätt tända dem och kasta dem med kokande vatten. Varmvatten skadar inte bara antalet vuxna insekter, utan förstör också ägg.

Om uppsamlingsperioden för bär redan är nära och trädgårdsmästaren inte vill riskera sin kvalitet, kan körsbärsträdkransen behandlas med vanligt vatten. Starka strömmar riktade mot de drabbade grenarna tvättar lätt av insekter, utan att skada själva växten och den framtida skörden.

Insekticider: hur man behandlar bladlus på en körsbär?

behöver hjälpMed hjälp av moderna metoder för att bekämpa insekter är det inte svårt att klara av bladlöss. Producenterna erbjuder mycket prisvärda och effektiva droger. Hur man behandlar bladlus på körsbär, så att resultatet av behandlingen var lång, men inte påverkas på något sätt av mognadsfrukten?

När du väljer ett medel för kemisk kontroll, bör du noga överväga den rekommenderade behandlingstiden och doseringen.

Oftast utförs den första behandlingen före sprutning och för bevattning gäller:

 • universella, populärt sätt “gnista” som innehåller inte bara dödlig för cherry aphid substansen men lättsmält och kalium, samt andra användbara försvagade växtföreningar;
 • naturlig “Fitoverm”, som snabbt sönderfaller, förorenar inte miljön och skadar inte äggstocken.
 • Andra systemiska insektsmedel som är aktiva mot vuxna insekter, deras ägg och larver.

behöver behandlingInnan du bekämpar bladlus på en körsbär, utspäds det valda läkemedlet enligt instruktionerna. För sprutning är det bättre att välja en solig, men inte regnig dag, så att insektsmedlet kommer på torra löv och skott. Bearbetning utförs och över löven och på baksidan där insektsens huvudkropp döljer sig.

Hur man behandlar bladlöss på körsbär: folkmekanismer

Eftersom bladlöss som en trädgård pest var bekant och våra förfäder, människorna där är mycket naturligt, prisvärda och de flesta av absolut säkra kampmetoder med körsbär bladlöss.

bladlus på körsbärHur man använder folkmedicin, än att bearbeta körsbär från bladlöss? Bland de populära alternativen:

 • lösning av halvhackad tvåltvätt, upplöst i 10 liter varmt vatten;
 • tre dagars infusion 500 gram träaska per 10 liter vatten;
 • örtinfusion, för vilken en hink vatten tar samma volym av potatis eller tomatblad, tobaksblad eller maskrosor.

Sådana behandlingar är helt ofarliga och kan utföras flera gånger per säsong efter behov.

Dessutom glöm inte bort luktiga eteriska oljor, vilket lätt avvisar insekter skadedjur. Denna fänkål, timjan, ringblommor, pepparrot, dill. Såg nära körsbärsodlingen, de kommer att rädda den från invasionen av bladlus.

Om under trädets krona för att plantera lågväxtväxter av nasturtium, kommer denna kultur, liksom den vilda mamman, att avleda skadedjuret på sig själv.

Förebyggande åtgärder

förebyggande av bladlusErfaren trädgårdsmästare vet, om du betalar noggrann uppmärksamhet åt förebyggande, så frågan: “Hur blir man av med bladlus i körsbär?” Kommer så småningom att förlora sin relevans. Insekter har nästan inte möjlighet att fånga en trädgård där:

 • regelbundet skärning av skadade grenar;
 • ogräs, fallna löv och andra växtrester förstörs;
 • en trädgårdsodlare behandlar växter mot svamp- och bakterieinfektioner;
 • Träd är friska och saknar vatten och näring.
 • Växtställen är vitkalkade, och på vintern är de skyddade mot frost.

Således är det nödvändigt att observera åtgärden vid införande av kvävegödselmedel. Deras överskott leder till ökad bildning av grön massa, lockar körsbärluor och andra sug- och bladskadedjur.

Video om hur man kontrollerar bladlusen