Poteter av forskjellige varianterIkke alle vet at verden har vokst et stort antall varianter av poteter. Det er eksotiske arter med en uvanlig smak. Enhver ferie og vanlig familie middag kan ikke forestilles uten en tallerken poteter: potetmos, stekt, stuvet, fylt med sopp. Det er ganske enkelt umulig å liste opp alle retter med denne rotkulturen. La oss fortsette å studere de mest populære artene. Vi vil studere potetsorter, bilder og beskrivelse.

Hvert navn er forskjellig i smaker og forberedelsesmåte, noe som er vanskelig å tro på den gjennomsnittlige personen. Men erfarne husmødre er velbevandste i poteter og vet hva som passer for puree, og hva for poteter i “uniformer”. Så presenterer vi for gjennomgang de mest “løpende” varianter av poteter, deres bilder og beskrivelse.

Når du velger, vær oppmerksom på lagring og motstand mot temperaturendringer, sykdommer!

Red Scarlett

Sort av Rød ScarletNederlandske oppdrettere arbeidet på herligheten og brakte ut et utrolig utvalg av poteter – rød scarlett. Refererer til tidlig modning, lav plante, rødviolette blomster. Høyt utbytte, men ofte avhenger størrelsen på rotkulturer og deres antall av klimaforhold. Potetknollene er avlange, til og med nå 150 gram. Kokker noterer motstanden til avlingen for skade, og etter varmebehandlingen endrer knollene ikke fargen. Gartnere elsker denne variasjonen for enkel toleranse av tørke, motstand mot ulike sopp, sykdommer.

Poteter “blå øyne”

Blue Eyed PotatoFavoritt type lastebilbønder og upretensiøs i lagring av poteter “Sineglazka” tar fast et ledende sted i popularitet blant erfarne sommerboere. Tidlig dannelse av knoller (i blomstringsperioden) gir gartnere muligheten til å prøve unge poteter på 40 dager. I snittet av knollen den hvite, ble kultens navn oppnådd gjennom blåfarget, som begynner å spire om våren. Høsten er alltid konsekvent rik, fra hundre til 500 kg. Blomster er lyseblå, store knoller av oval form. Det varer ikke lenge, men har en utmerket smak. Motstandsdyktig mot scab, sen blight, bakteriell forfall.

Related  Sort pærer Høst Yakovlev dekorerer hagen din og vil glede med deilige frukter

Poteter “Nevsky”

Poteter NevskyFor elskere av tidlige poteter er poteter “Nevsky” egnet. Allerede på den 40. dagen etter planting trives kulturen med et deilig og smakfullt produkt. Tett løvverk, hvite blomster. Tubers oval, lys gul peeling, kremaktig massevis av masse. God lagring selv ved svært lave temperaturer. Ved planting bør det huskes at jorda skal være godt oppvarmet, knollene er ubrukte og uten sperre. Sorten er resistent mot sykdommer, virus. Når jorda er riktig dyrket med gjødsel, vil potet gi en generøs høsting.

Potet “Lasunok”

Potet LasunokPikant smak, resistens mot sykdommer, temperatur ekstremer, “Lasunok” potet, utviklet av hviterussiske oppdrettere, skiller seg ut. Utbytte – 650 centnere med ha, utmerket fordøyelighet. Mistresses velger denne variasjonen for puree, steking, stewing og andre favorittretter. De dyrkes i industriell skala, da de lett lagres og transporteres vellykket over lange avstander. Skallen er lys gul, knollene er avlange, i hvitt snitt. Gjødsel av jorda er viktig for ikke å overdrive det med topp dressing. Planten begynner å vokse tungt og “tar” kreftene fra røttene, noe som fører til utseendet på små frukter. Periodisk vanning, hilling, bekjempelse skadedyr og sykdommer vil føre til samme resultat – en lastebilbonde vil motta en generøs innhøsting.

Potet “Rocco”

Potet RoccoVakkert eksternt og meget velsmakende utvalg av kultur, hentet av utvalg av nederlandske eksperter, produserer Rocco potet frukt tidlig i august. I Russland ble dette unike sorten vokst for 20 år siden. Kulturen har perfekt tatt rot i vår klimasone. Bare to tiår, og et deilig produkt kan nå ses i ethvert marked. Blomsterfargen er rødviolett. Roten er oval i form, med rød hud. Det som er bemerkelsesverdig, er knollene av denne sorten alltid den riktige formen uten jags og forvrengninger. Maksimumvekten er 120 gram. Anlegget er motstandsdyktig mot sen rødme, virus, scab, tørke. Til fordelene med “Rocco” kan også tilskrives en god forsiktighet og hardhet for miljøet, noe som gir en garanti for bevaring av avlingen for langsiktig lagring, transport. På grunn av stabiliteten til transport og holdbarhet, er sorten dyrket i industriell skala og “forventer” kjøperen på hyllene i alle butikker og markeder.

Related  Plantering av russiske gule bjørnebær i landet og omsorg for dem

Poteter “Rosary”

Sort RosaryDenne typen har en unik smak, egnet for matlaging av ulike retter. Potetvariet “Rosara” ble oppdrettet av tyske oppdrettere. Fra en bush 12-15 knollvekster, når en frukt på 115 gram. 65-70 dager er tilstrekkelig til å danne en avling. Sorten er motstandsdyktig mot sopp, sykdommer, potetkreft, nematode, scab. Tolerer enkelt lave temperaturer, noe som gjør at du kan gi en rik innhøsting i et kjølig klimaområde. God lagring gjør det mulig å dyrke poteter “Rosara” i industriell skala og transportere dem til ulike land. Frukt med rød hud, avlang, gode smakegenskaper. Regn, tørke og kalde temperaturer påvirker ikke sorten, noe som er en garanti for høy avkastning.

Poteter “Riviera”

Poteter RivieraLysegul knoller av den ovalt form av “Riviera” potet refererer til tidlige varianter og gir en avling på den 40. dagen etter planting. På grunn av det riktige fruktlaget, refererer det til tabellvarianter. Har alltid en vakker presentasjon og utmerket smak. Godt vedlikeholdt, men gitt at dette er et tidlig utvalg, vokser lastebilbønder ikke en kultur for bruk om vinteren. Kulturen er bestandig mot tørke, lave temperaturer, regn, sykdommer, virus. Også høy motstand mot kreft av potet, nematode, scab. Sorten er vokst i sørlige regioner, det blomstrer ikke. Planten har en høy stengel, øynene til knollene er små.

Tidlige varianter av behandlingskjemikalier er strengt ikke anbefalt!

Potet “Picasso”

Plukk av PicassoSen-sen sort, etter planting, gir i 125-140 dager. Potetet “Picasso” ble oppdrettet av oppdrettere av Holland. Refererer til høyavkastende arter, gulskall, rosa øyne. Rødder er store, utmerket smak. Vokst ikke bare truckers, men også i industriell skala. Utmerket lagret, tolererer lett høye og lave temperaturer, tørke, regn. Potet “Picasso” er motstandsdyktig mot sykdommer, virus, scab, senblight. De viktigste stedene for dyrking er de sentrale Chernozem-regionene. Fra en hektar samles opp til 570 centners poteter. Denne sorten “foretrekker” hyppig gjødsling med gjødsel.

Related  Plantering og pleie av det kolonnerte epletreet

Potetvarianter oppført ovenfor er de mest populære. Hver av dem har

  • utmerket smak,
  • razvaristostyu,
  • motstand mot virus, sykdommer.
  • tolererer lett temperaturendringer;
  • godt vant til ulike klimatiske forhold i Russland;
  • motstandsdyktig mot langvarig lagring;
  • tolererer lett langtransport.

Lav temperatur, tørke, økt fuktighet under dyrking påvirker ikke utbyttet. Velg din smak og plant din favoritt poteter i sengene dine. Hittil finnes det ingen problemer med å finne en elite eller et sjeldent utvalg. Alt som trengs fra en lastebilbonde er å jobbe hardt og høsten blir herlighet!

Video: “Den beste potetvarianter”