olika sorter av basilika i förortsområdetDet finns inget ljusare, kryddigt gräs i förortsområdet än basilikan, vars foton på bilder är förbluffade av saftiga gröna, lila och lila toner. Lika rik på doften av färska gröna. Beroende på sorten liknar bladens doft lukten av peppar och vanilj, kanel, kamfer, citron och kryddnejlika, karamell och alla slags kombinationer av dessa anteckningar.

I världen finns det flera dussintals basilika, men endast ett fåtal används för urval och odling som trädgårdar och eterolja.

Typer basilika, foton och korta beskrivningar

basilikaEn söt, ädel eller vanlig basilika med en pepparig doft och en skarp smak blev grunden för avelsplantor med jämna, stora och ofta skrynkliga löv. Tack vare uppfödarnas arbete har citroner, mentol och vanilj som erhållits på grundval av denna basiliknare fått lukten av citron, mentol och vanilj.

basilika kamferBlad, knoppar och stjälkar kamfer eller myatolistnoy arter, i motsats till den doftande basilika, täckt med små hår, av vilka vissa innehåller doftande eterisk olja som bestämmer igenkännbar smak. Termofil, liksom andra arter och sorter av basilika, har anläggningen länge värderade apotekare, parfymtillverkare. Före andra världskriget örtartade buskar på bilden av basilika odlas i södra delen av landet för industriell produktion av kamfer.

basilikum eugenolPå Krim, i Kuban och i norra Kaukasus, odlas eugenolbasil, som är nästan dubbelt så stor som dess motsvarigheter och tack vare det höga innehållet av eugenol har en ljus kryddnejlika lukt. Anläggningen är högt värderad som en eterisk oljeväxa och fungerar som ett råmaterial för produktion av en vanillinsubstitut för parfym och kosmetiska produkter.

basilika heligI Indien, från milstolparna av sorter och arter av basilika, speciellt vördad basilika helig eller tunnfärgad. I ett varmt klimat har Tulasi, den så kallade växten, utseende av en flerårig gräsbevuxen halvbuske, den luktar som en nejlika och bladen kan vara antingen gröna eller lila.

Basilikans arom bestäms av kombinationen av eteriska oljor som finns i grönan.

Moderna sorter har ett otroligt bisarrt spektrum av lukt, vilket inte är tillgängligt för någon kryddig smakkultur.

grön och lila basilikaI det här fallet är alla sorter av basilika som odlas på köksgårdarna, som i bilden, termofila och kan allvarligt frysa till och med vid noll temperatur. Men detta hindrar inte byborna plantera växter med plantor eller såg basilika på tidigt sommar, när tiden går frost och kalla nätter.

Related  Effektivt gödningsmedel och siderat för jordrädsolja

Beskrivningar och bilder av sorter av basilika av inhemskt urval

Begreppet industriell odling av basilika i Sovjetunionen lades på 1920-talet. Därefter rekommenderades kulturen endast för de södra regionerna, inklusive Krim och Kaukasus. Den norra gränsen för komfortzonen erkändes sedan som Voronezhregionen. Idag finns utmärkta sorter av grön och lila basilika för sommarboende i andra områden.

basilikan anis smakMångfalden av basilika med färsk anis doft av sweet-kryddig doft av anis är lätt att lära, inte bara för smak, men också genom en kombination av grönt, ganska små blad och en rödbrun eller grön-lila stjälkar. En medelstor buske villig grenar och under hela den varma säsongen levererar sommaren bosatt med utmärkt kryddig gröna.

basilika doft av citronMångfalden av basilika i bilden, citronsmak för matlagning efter en och en halv månad efter uppkomsten ger saftiga ljusa gröna med uppfriskande doft av citron. Grade avser arter med karakteristisk macrophylla, blister arkform plattor, liksom frigjorda höga koncentrationer av eteriska oljor, vilket ger gröna blad förmåga att lindra hosta lugna magkramper, underlätta behandling av inflammatoriska sjukdomar och sår.

basilika doft av citronUtsökt speciellt för älskare av piquant, kryddigt te. Citronens doft bildar en liten, upp till 35 cm lång busk med ljusgröna löv och vitgröna spikta blomställningar.

Hela den översta delen av denna tidiga citronbasil innehåller många eteriska oljor och kan användas både i fräsch form och för vinters skörd, torkning och frysning.

basilika doft av vaniljBasil Vanilla doft sticker inte ut i stora storlekar. Busken växer bara upp till 35-40 centimeter, men en variation med lila dentate löv och lila blommor är fortfarande mycket intressant för trädgårdsmästare. Orsaken är en sötaktig lukt av vanilj som är ovanlig för kryddiga örter, vilket gör basilika avgörande för desserter och frukt och bärbevarande, i söta bakverk och fruktsallader. Ett blad med en kryddig smak kommer att ge en orientalisk karaktär för te.

perilla med gröna och lila bladVarianter med en sådan nyans av löv kallas ofta lila eller röda basilika. Men i det här fallet bör du inte förväxla basilika med perilla, mindre känd krydda med grön, fläckig eller lila löv, spetsig eller krökt.

basilika grön doftandeBasil Grönt doftande efter sådd växer snabbt och bildar en väl grenad buske i höjd från 40 till 50 centimeter. Den stora lövverk är färgad i ljusgrön färg, har en slät slipad yta och en pikant kryddig arom. Sortimentet av basilika, i bilden, kombineras perfekt med färska tomater, stearinost och ost, som kan användas i kötträtter och marinader.

Related  Vad ska man placera bredvid morötterna?

söt basilikaVariety av basilika En underbar dag kommer att glädja trädgårdsmästaren med färsk anis arom och kryddig, trevlig smak. Löv av denna sort är små, med tjocka lila ådror. Stammarna har anthocyaninfärg, grenbrunn och når en höjd av 40-50 cm.

basilika doftande stiligKanel duft basilika Duftande stilig och dess ljusa gröna-lila blad gjorde klassen en av ledarna i ryska sommarboende. Ett ovanligt tillskott till frukter, desserter, varma och kalla drycker kommer att glädja både vuxna och unga gourmer.

basilika karamellVariety Caramel hör till mitten av mognads sorter. En och en halv eller två månader efter sådd bildar växten en buske med en höjd av 40-50 cm med slät mörkt grönt bladverk. Huvuddragen i kulturen avslöjas i sortens namn. Gröna grönsaker har en trevlig karamell doft, som utan tvekan kommer att ge en pittorisk anteckning till desserter, bakverk, fruktsalader och hemlagad beredning.

basilika lila doftandeLila basilika smaksatt – ett oumbärligt tillägg till den varma och bakade kött, fräscha sallader och marinader. Bush basilika med lila lövverk, sådana som stjälkar och rosa-purpurfärgade blomställningar per säsong ger upp till 230 gram av utmärkta aromatiska örter och snabbt förgrenar vid toppning toppar.

basilika lila doftandeBasilviolett duftande med stora violettröda löv och hallon eller lila blommor har en rik arom av peppar. För att skydda lukten rekommenderas bladen att tillsättas i fräsch form och används även i marinader, hemskonserver, för framställning av smaksatta vegetabiliska oljor och ättika.

Sorten tillhör de medeltida varianterna, och under sommaren från växten kan du få upp till 250 gram fräsch lövverk.

basilika av smuglyankaMånga basilika Smuglyanka kommer att behaga fans av kryddigt violett lövverk med en ljus peppery lukt och tårta smak, oersättlig i marinader och sallader med mogna tomater eller spagetti.

basilika araratEn av de mest kända och älskade sorter av basilika, bilden, anses vara Ararat med lila blommor, lila-lila stjälkar och gröna blad, generöst dekorerade med lila, lila pläterade ådror. Green Basil Ararat har en klassisk pepprig arom, angenäm smak, och alla anläggningar värderas för deras produktivitet, snabb tillväxt och stor smak.

Related  Kampen mot potatisens fytofthora – kemiska och biologiska medel

basilisk basiliskFläktar av växtodling på fönsterbrädan kommer att närmar sig basilikan Basilisk avbildad på fotot med små gröna blad och en buske bara 20 centimeter hög. Hemma, grönsaker med pepparklyft luktar utan problem växer under hela året. Transplantation i en kruka, du kan till och med en vuxenväxt, odlad för sängar.

basilika kanel smakTidigt kryddiga gröna kommer att ge stugan dumplings basilikan Taste of Cinnamon. Löv av den här sorten har inte bara en kanelsmak som är ovanlig för kulturen, utan också dekorera vilken maträtt som helst tack vare de lila eller violetta venerna som genomtränger hela bladplattan.

basilika gourmetkloveMedelmåttig sort av grön basilika Gurman Carnation är en verkligt universell växt, vars läckra löv är lika bra kombinerat med grönsaker och kött, ost och fisk. De rikligt växande gröna är lämpliga för färsk konsumtion och förlorar inte kryddnejlika efter torkning. Under säsongen ger en busk upp till 60 cm hög ca 800 gram saftiga elliptiska blad.

basilika i JerevanKända för de ryska lastbilsbönderna bildar den lilla basilikan i jerevan-sorten snabbt en spridning, perfekt förgrenande buske upp till 60 centimeter hög. Löv av denna sort har en doft av peppar med varma nyanser av te och förlorar inte sina egenskaper på torkningsfältet.

basilika tonus grönsakerGe kryddig kryddnejlika doft och smak av hem bevara basilika Tonus grönsaker – en av de mest populära bland lastbilsförare sorter krävde på grund av de höga utbytena och den ljusa gröna kryddnejlika doft. Under säsongen ger snabbt växande buskar från en mätare av området upp till tre kilo piquant löv av universell syfte.

basilikan thailändsk drottningÄven på ett foto av en slags basilikan Thai Koroleva är den väl synlig, eftersom den här plantan är original och ljus utseende. Riktigt mottagen kungliga titeln på arten förvånar sig inte bara med ovanliga blommor av lila-lila nyanser och långsträckta gröna lövverk. Grönsaker av denna sort har en klassisk peppery smak och en kryddig smak. Denna typ av basilika som blommar i två månader kommer att uppskattas av fläktar av prydnadsväxter, liksom de som håller krukor med örter hemma, på en fönsterbrädan eller balkong.

Video om basilika