frukt av gul plommonI ryssarnas hushållsplottor odlas olika sorter av plommon överallt. Trots det ständiga intresset för kultur, är plommon gul – inte så ofta gäst. Anledningen är uppfattningen att gula frukter är mer korrekta att betrakta plommon, och äkta gula plommonfrukter kan endast erhållas i södra regioner. Det här är inte så! Uppfödare använder plommon, kinesisk plommon och hemlagad. Att ta bara det bästa från förfäderna, nya sorter får bättre vinterhårdhet och utbyte, frukterna blir sötare och större.

Frukten av utsläpp av gula sorter är lika bra i färsk och konserverad form. Från ljusa aromatiska plommon förbereder efterrätt sylt, marmelad och sylt.

Idag till förfogande för trädgårdsmästare dussintals intressanta sorter för alla hörn av landet. Många av dem är resultatet av arbetet med entusiaster från Fjärran Östern, Sibirien och Uralerna. Det finns en gul plommon för Moskva och nordväst. Utmärkta sorter av olika mognadsperioder är härledda för mer sydliga regioner från centrala Chernozem till Kuban och Krim.

Gul plommon Altai jubileum

variation Altai JubileeMånga sorter av den gula plommon leder deras anor från kinesiska, manchu, ussuriska sorter. Sådana växter är frosthärdiga, opretentiösa och vanligtvis produktiva. Inte ett undantag – Altai Jubileums sortiment. Plommon, som kan hiberna och bära frukt långt bortom uralerna, är annorlunda:

 • tidig mognad;
 • snabbt, redan på 3-4 år införandet i frukten
 • hög produktivitet;
 • harmonisk söt och sur smak;
 • attraktiv typ av mogen frukt.

Den särdrag av sorten är små frukter som väger 14-18 gram med gul massa och samma tunna hud, i en varm solig sommar täckt med röd och rosa rodnad. En ljus täckmantel kan ockupera nästan hela plommonets yta, vilket gör att du glömmer att en gult fruktad art är före dig.

En mängd tidiga gula plommon utgör ett medelstort träd med en liten stam och en måttlig tät krona. Liksom de flesta plommon av denna sortotyp är Altai Jubileum osjälvisk. Därför, för stabila grödor behöver planteringar pollinerande växter.

Related  Begonia royal – en spridning av färger i en blomma

Typ av Plommon Renoclod Green

plommon Renlock GreenFamiljen av plommon Renklod leder sin historia från gamla sorter från Spanien och Frankrike. Från södra Europa till Rysslands territorium föll och Renklode grönt, i XIX-talet och i sovjetiska tider, spred söder om centrala Chernozem-regionen.

Mångfalden av den gula plommen skiljer sig tidigt från frukten och börjar bilda äggstockar vid fem års ålder. Och 2-4 år trädet kan producera upp till 40 kg av ett gul-grön frukt med en tjock söt kött. Även utseendet på gröna greengage plommon sämre än moderna stora frukter, rödblommig arter, anses de vara långt innan de är utmärkt råvara för sylt, marmelad eller sylt.

Helt självbefruktad, det finns inga gula plommon. För utmärkt gröda med grön greengage och denna gamla sort kräver pollinatörer, varav en del kan blommar samtidigt sort Prune eller andra vintage gula plommon – Egg.

Plommon gul

gul plommonUtmärkt smakkvaliteter av Renkloed green var intresserade av IV Michurin. För att få den gula frukten sorten med större vinterhårdhet, korsade han den värmekärliga “fransmannen” med den torniga. År 1947 introducerades den nya kollektiva gården i statsregistret och rekommenderades för odling i nordväst, i mellersta bältet och i chernozemregionerna i landet.

På sredneroslyh med rundade kronträd växer gula plommon av den runda formen i vikt upp till 25 gram. Fruktens kött, som den tunna huden, har en gulaktig grön nyans och en trevlig sötsur smak. Till skillnad från greenback av den gröna plommon Michurin sorten, ackumulerar de mindre socker, men mer saftigt, och deras avkastningar är årliga.

Gul plommon Honung vit

plommon Honung vitDonetsk uppfödare togs ut ur plommongul honung. På ryska förhållanden kan denna värmeälskande sorten odlas utan begränsningar i Svarta jorden-regionen Central- och i söder, men med rätt förberedelser för vinterträd väl känner i en förort, gula plommon och växer i Kaliningradområdet och andra delar av mellersta bandet.

Related  Funktioner av odling av broccoli

Ovala frukter med en tunn, uppenbar transparent skal och väger upp till 50 gram skiljer sig åt i ljusa honungsmak. Plommonmassan med en lätt separerbar sten har en grön eller gul färg. Gul skal i solen blir gult-orange, rosigt.

Honunggul plommon är resistent mot många kultursjukdomar, utan förluster, tolererar torra perioder, och i tid kan de borttagna frukterna transporteras och lagras.

Plommulig sort Hopty

plommon kvalitet HoptyTill trädgårdsmästare i Uralerna, Sibirien, Fjärran Östern, Gula Hopty-plommon, som erhölls under första hälften av förra seklet, är välkänd. De första äggstockarna i denna avspraktade höga träd ser ut i det fjärde året av livet. Hösten är i slutet av sommaren och de första veckorna i september. Sorten visar utmärkt vinterhårdhet och uthållighet.

De solgula plommon av denna sort har:

 • liten storlek;
 • vikt upp till 15 gram;
 • saftigt, med en lätt arom av kött;
 • harmonisk söt och sur smak;
 • bitter hud;
 • stor, lätt separerbar från massabenet;
 • Avrundad med en diskret sömnad.

Vid plantering och vård av den gula plommon av denna sort är det viktigt att ta hänsyn till höjden på de vuxna växterna, liksom behovet av pollinatorer.

Den känsliga nageln är skadad under transport och lång förvaring. Frukt konsumeras färskt och används även som råvaror för sylt och sylt. I komposit behåller plommens skal en bitter smak.

Sen gul plommon Gyllene stor

plommon Guld storTrädgårdsmästare i Nedre Volga och andra södra regioner kommer att passa de olika gula plommonens stora guld. En stor, torka resistent sort, som börjar bilda äggstocken från 4 års ålder, ger 25-30 kg från trädet. Vikten av ljusgul plommon med en utmärkt söt smak når 40 gram. På en täckt med en märkbar vaxaktig beläggning av skal i soliga veckor en vacker rodnad.

En särskiljande egenskap hos den här sorten av gult plommon är möjligheten att frukta mogna och lagra i svala i 30-45 dagar.

Olika plommonblommarplommon

Plommonblomma PlommonSom ett resultat av att kryssa sorterna av amerikanska och Ussuri-plommon uppträdde en gul, snabbväxande plommon med dessertfrukt som väger upp till 20 gram. Amber med röd yta blush av plommon tillfredsställer:

 • tät smältmassa;
 • trevlig söt och sur smak.

Related  Översikt över fleråriga blommor för stugor med foton och namn

Den tidiga gula plommon är klar för skörd i första hälften av augusti. Tyvärr är fruiting oregelbunden och inte för riklig. Men detta kompenseras av utmärkt vinterhårdhet och motstånd mot skador på sjukdomar och många skadedjur.

Grad av plommon gul förbund

gul plommonföreningPå basis av grade Manchurian vackra vinterhärdiga sorter testamentet erhölls för Volga-Vyatka region med medel träd tillväxt och nästan rund gul frukt som väger från 25 till 30 gram.

Plommon med gul, sötmassa mognad i slutet av augusti och början av september. På grund av sin lätta arom och utmärkta smakegenskaper fick märket höga betyg från smakare och erkändes som universal. Ripe frukter kan transporteras, från dem utmärkta sylt och kompotar är beredda.

Varornas fördelar inkluderar hög vinterhårdhet och hållbarhet. Med rätt plantering och vård av den gula plommon, med tidig föryngrande beskärning, bär träden frukt i 4 till 30 år.

Video om den gula plommon av Mara-sorten