Vēle VintageFör första gången blev plantor av hybridformen av Velez-druvorna tillgängliga för älskare av denna kultur 2009. Foto av sorten och beskrivningen av Velez druva erhållen av den berömda ukrainska uppfödaren entusiasten V.V. Zagorulko, orsakade allvarligt intresse från vitkulturerna i Ukraina, södra Ryssland och till och med Vitryssland.

Veles egenskaper och beskrivning

Blossoms Velez VelezDe nya fröfria druvorna visade mycket tidiga mognadsperioder, även överlägsen de “förälder” sorterna av Rusbol och Sophia. Eftersom renal avslöjande före avlägsnandet av grödan är bara 95-100 dagar, medan Sophia denna period är 110-125 dagar och Rusbol mognar över 115-125 dagar. Det är uppenbart att den tidiga mognaden av Veles kan påverka mer avlägsen förfader – Sorten kärnfria druvor Magaracha ge frukt efter 80-85 dagar efter spricker knoppar.

Hybriden kännetecknas av en väldigt hög tillväxt av buskar, under gynnsamma väderförhållanden är skotten välmående.

Antal knoppar per planta bör inte överstiga 35. Med tanke på detta behov, som i video formen vinstockar, där skotten kraftiga vänster 2-4 blomvolym bestående av fina gul-gröna bisexuella blommor. Denna struktur underlättar lovande hybrider pollineras blomma och tillåter mycket stora borstar knyta en längd av 30 cm och en bredd av ca 20 cm. Klasar voluminös, mycket grenade, medelhög densitet eller spröda, ha formen av ett brett kon.

Bären av Veles hällsEnligt beskrivningen och foto druvor Velez mogen gäng väger från 600 till 2000 gram, även om hyresgästerna haft tid att växa buskar på sina webbplatser och få den första skörden show borste väger ca 3 kg. Hybrid, som tillskrivs den tredje klassen fröslöshet, kännetecknas av hög konsumentrekommendation och smak.

När mogna bär får en spektakulär rosa nyans och når en vikt av 5 gram.

Tät, gelé, genomskinligt kött har en anständig smak med en uttalad muskatfärg. Enligt experter, förtjänar smaken av den nya hybriden högre värden än bär av en annan känd variant – Kishmish Radiant. Det är ingen slump att nyheten av urval redan 2010, precis vid provningen, tilldelades två topppriser på Krim-tävlingen “Gyllene bunke druvor”.

Bären är täckta med en obetydlig druvskinn av medelstorlek. I 20% av bären noteras rudimenten av frön som inte stämmer med smakuppfattningen.

Funktioner av tekniken för att odla druvor

Grupp efter behandling med gibberellinOm tekniken för växande druvor ger behandling av gibberellinborstar växer ovala bär större och något längre, medan antalet helt fröfria frukter ökar kraftigt. Den redan tillgängliga erfarenheten av att odla druvor på den öppna marken visar att hög luftfuktighet kan orsaka utveckling av grå rot på sprickbildning av mogna bär.

Related  Odling av koriander från frön – en enkel sak för smak och nytta

Penslar med mogna bär hålls väl och transporteras. Skott väl tolererar vikten av bunkarna. Vid torrt väder kan penslar upp till en och en halv månad bevaras på vinstocken, helt bevarar all smak och juiciness. Enligt vinodlarna återspeglas även en liten grad av zaizyumlivaniya i bukett druvor, men förstärker bara muskotnoter.

Att vara en bra skördEnligt bild av sorten och beskrivningen av druvorna är Veles benägen för bildandet av stegen. I södra regioner kompletteras en sådan ökning med ytterligare en andra skörd, som mognar i slutet av september eller i oktober. I mittbandet, där det är mindre tid att mogna skott, är det bättre att ta bort steget.

Reproduktion och vård av druvor Velez

De första frukterna av en ung buskeFör reproduktion av druvor används skördar som skördas på hösten. Saplings kan antingen vara med sitt eget rotsystem eller transplantat. Överlevnad i nya planteringar är hög, fruiting under gynnsamma förhållanden kan börja så tidigt som andra året, men för bättre utveckling av busken är det mer lämpligt att ta bort de resulterande blomställningarna. I vården av hybridformen kommer inte att orsaka mycket problem. Den Veles druvan har ett genomsnittligt motstånd av 3 till 3 poäng till dunig mögel och oidium. När man utför förebyggande behandlingar för denna kultur blir risken för att få dessa sjukdomar minsta.

Vinterhårdhet av sorten som klarar frost ner till -21 ° C räcker inte för att odla druvor i det öppna utan ytterligare skydd i mittbältet. I de södra regionerna, Velez vinter bra, och även med skador från kyla av enskilda skott, buskar i en säsong återställs snabbt.

Förbättra åldrandet av skott och förbättra kvaliteten på grödan kan ske med hjälp av vårbeskärning och normalisering.

Veles producerar regelbundet höga utbytenSamtidigt på vinterns ledighet för 6-8 ögon att fly, och under gynnsamma klimatförhållanden på starka buskar, ökar belastningen. Som framgår av bilden och beskrivningen kännetecknas Velez druvsort av hög avkastning. Buskar bildar årblomningar och ger ett stort antal äggstockar. Den första huvudkulturen avlägsnas i augusti, och med hjälp av stiftbarn mognar den andra vågen av bär i mitten av hösten.

Related  Plantering och vård av persilja på marken i landet

Denna karaktäristiska egenskap hos kulturen tillåter oss att prata om lämpligheten av en hybrid för odling i en rad klimatzoner, från Rysslands mellankorar till Kuban och Krim. Med avseende på tekniken för att odla druvor kommer Veles regelbundet att leverera vinodlingen med stora, högkvalitativa bär.

Video om druvor Velez