Chardjou melonGulyabi eller Chardzhuy meloner är älskade av alla som bara en gång smakar en skiva doftande frukt. Senast mogna rationer, som inkluderar flera sorter av Centralasiatiska gulabi, kallas med rätta “Drottning av meloner”.

Den stora långsträckta eller äggfrukten är slät, något skrynklig eller täckt med en ojämn maskyta. Tät bark, beroende på sorten och sorten, kan ha en grön, vitaktig eller gul färg. Massan är tjock, tät med en underbar söt smak och uttalad smak. Alla sina kvaliteter förvärvar de flesta sorter av gullabi endast några dagar eller veckor efter insamling. På grund av den här egenskapen kan meloner lagras nästan till våren och transporteras över långa sträckor, utan rädsla för skada eller förlorad smak. Meloner är opretentiösa och kan enkelt bära lagring i suspenderad form och vikas in i pärlorna.

Liksom många tusen år sedan, är centrum växer Gulab Chardzhuysky område i Turkmenistan, men populariteten för denna typ av melon är att kulturen kan lätt ses på melon fälten i Uzbekistan, Kazakstan, Tadzjikistan och södra Ryssland, till exempel, i Astrachan-regionen. Melonodlare skiljer flera typer av gouilabi.

Orange goulybi

Orange goulybiEn sortotyp väljs av uppfödare av det uzbekiska forskningsinstitutet för växtodling. Här erhålls sorter och hybrider av den här kulturen som är populära idag. Perioden av vegetation varar från 100 till 115 dagar. Frukten på den orange gulabi melonen är äggformad och når en vikt av 4 till 5 kg. Melonens yta är jämn, i vissa sorter nära klippet kan man se en svag uppdelning i segment. Barken är tät, orange-gul, utan mönster, men med ett stort nät.

På melon mognar inte denna underart av melon. Nyskurna frukter har en lågsockermassa med låg sockerhalt, vilket förändrar dess egenskaper som ett resultat av hakning.

Vid en lämplig melon måltid ackumuleras upp till 8,5% socker, köttet förvärvar en vit färg, blir saftig och väldoftande.

Goulady är grön

Goulady är grönI motsats till apelsinen visar den gröna sorten på ytan små rynkor, och gallermönstret är inte så uttalat. Den tjocka, krispiga massan av melon under skalen är grönaktig och närmare centrum – en vit färg. Med smak är det inte sämre än den tidigare arten av goulaby.

Intact frukt i en speciell fläta kan lagras till våren nästa år.

Gulab Sary

Sary-Gulabis melonLång-ovoid meloner av denna typ känns lätt igen av en solid stor mask som täcker den jämn ytan av huden. När du mognar förändras fostrets färg från gul till orange. Köttet är tjockt, visköst, fibröst, saftigt och väldigt sött.

Meloner Alla-hamma

Äggformad frukt kan nå en vikt av 6-7 kg. Meloner med ett knappt märkbart nätmönster har en ljusgul färg. Mot denna bakgrund ses tunna parade, ofta intermittenta band av en brun-orange färgton. Tall står en utmärkt smak, behaglig konsistens och skarpa vitt kött, som upptar nästan hela insidan av frukten.

Video om reglerna för att välja en mogen melon