Chardjou melonGulyabi eller Chardzhuy meloner er elsket av alle som bare en gang smaker et stykke duftende frukt. Senest modne rasjoner, som inkluderer flere varianter av Sentral-asiatiske gulabi, er med rette kalt “dronning av meloner”.

Den store, langstrakte eller ovale frukten er glatt, litt rynket eller dekket med en ikke-jevn mesh overflate. Tett bark, avhengig av variasjon og variasjon, kan ha en grønn, hvitaktig eller gul farge. Massen er tykk, tett med en fantastisk søt smak og uttalt smak. Alle deres kvaliteter de fleste av varianterne av gullabi erverve bare noen få dager eller uker etter samlingen. På grunn av denne egenskapen kan meloner lagres nesten til våren og transporteres over lange avstander uten frykt for skade eller tap av smak. Melonene er upretensiøse og kan enkelt lagres i en suspendert form, og brettet inn i perlene.

Som mange tusener av år siden, er sentrum voksende Gulab Chardzhuysky område i Turkmenistan, men populariteten til denne type melon er at kultur lett kan sees på melon felt i Usbekistan, Kasakhstan, Tadsjikistan og sørlige Russland, for eksempel i Astrakhan-regionen. Melonavlere skiller flere typer gouilabi.

Oransje goulybi

Oransje goulybiEn sortotype er valgt av oppdrettere fra det uzbekiske forskningsinstituttet for plantevoksende. Her er varianter og hybrider av denne kulturen populært i dag oppnådd. Vegetasjonsperioden varer fra 100 til 115 dager. Frukten av oransje gulabi melon er eggformet og når en vekt på 4 til 5 kg. Melonens overflate er jevn, i enkelte varianter nær kuttet kan man se en svak oppdeling i segmenter. Barken er tett, oransje-gul, uten mønster, men med et stort nett.

På melon modner ikke denne underarten melon. Ferskåret frukt har en sukker med lavt sukker med lavt sukkerinnhold, noe som forandrer egenskapene som følge av hekling.

Ved et passende melonmel akkumuleres opptil 8,5% sukker, kjøttet kjøper en hvit farge, blir saftig og meget velduftende.

Goulady er grønn

Goulady er grønnI motsetning til oransje viser det grønne varianten på overflaten små rynker, og rutenettet er ikke så uttalt. Den tykke, sprø massen av melon under skallet er grønn, og nærmere midten – en hvit farge. Etter smak er det ikke dårligere enn den tidligere arten av goulaby.

Intakt frukt i en spesiell flett kan lagres til våren neste år.

Gulab Sary

Sary-Gulabi's melonLong-ovoid meloner av denne typen er lett gjenkjent av et solidt stort nett som dekker den jevne overflaten av huden. Etter hvert som du blir moden, endres fostrets farge fra gul til oransje. Kjøttet er tykt, viskøs-fibrøst, saftig og veldig søtt.

Meloner Alla-hamma

Eggformet frukt kan nå en vekt på 6-7 kg. Meloner med et knapt merkbart maskermønster har en lys gul farge. På denne bakgrunn er tynne parrede, ofte intermitterende bånd av en brunaktig oransje fargetone sett. Sorten er preget av sin utmerkede smak, behagelig sprø konsistens og hvithet av masse, som inntar nesten hele det indre rommet av frukten.

Video om reglene for å velge en moden søt melon