bär av krusbärIdag kanske du inte uppfyller något av trädgårdsmästaren, som inte skulle ha lust eller inte sätta på sin tomt mer än ett par buskar läcker och mycket användbar krusbär. Efter krusbär innehåller mycket vitamin A och C, den hålls fullständigt transportabel och lämplig för användning i rå form, och är en utmärkt råvara för sylt och eventuella medicinska infusioner. Mogna söta och sura bär är väldigt populära bland både vuxna och barn.

För att uppnå höga utbyten från en buske av krusbär inom femton till tjugo kilo bär måste man känna till de egna egenskaperna vid plantering och plantering för utbredningsändamål.

Egenskaper av krusbär

 • Hon är mycket förtjust i fukt, krävande för henne mycket, som på sommaren, särskilt när äggstocken bildas, och på hösten när den maximala tillväxten av unga buskskott uppnås.
  Trots den erforderliga fuktigheten är kärnbär väldigt dåligt att reagera på stillastående vatten, så det löser sig inte väl i våtmarker i låglandet, det blir sjukt och ger följaktligen mycket eländiga grödor.
 • Krusbär är inte för finaktiga i förhållande till jordens kvalitet, men ju mer frätbar och dränerad den är desto tacksamare är skörden.
 • Krusbär älskar solsken och territorium utan vinddrag.
 • Om krusbär idealisk landningsplats, kommer det utan problem att växa och tilltalande för ögat stora bär, oftast under gynnsamma förhållanden buske kan växa upp till femton år, om ordentligt hand om dem.
 • Ett krusbärsbord kan utföras både under hösten och våren.

Det rätta stället att plantera krusbär

För plantering av krusbärsplanter är slät terräng, inte skuggade områden, utmärkta.

buskar av krusbär

Krusbärsbuskar kan planteras som häckar längs intag och inom en trädgårdstäppa område, men man bör komma ihåg att de buskar tenderar att växa mycket kraftigt, mellan dem och staketet är nödvändigt att lämna en lucka på några meter.

Placera inte krusbär väldigt nära träd, eftersom brist på solljus leder till en sådan sjukdom som pulveriserad mögel, när bär är täckta med svarta fläckar.

Den korrekta arrangemanget av krusbärsbuskar i en ung trädgårdNågra grundläggande tekniker för korrekt plantering av krusbär

Trots att krusbär är smidiga för transplantation både hösten och våren, föredrar de erfarna trädgårdsmästarna hösten.

Den utmärkta planteringstiden är i slutet av september – början av oktober, men den styrs strikt av väderprognosen, eftersom du måste lägga löpbär två veckor före de första frostarna.

Unga plantor under denna tid har tid att bli vana och växa starkare, på grund av vilka de perfekt vinter och på våren utvecklas de aktivt till unga bördiga buskar.

Related  Allt om druvor: arter, sorter och vägen till perfektion

buske av flerårig krusbär innan beskärningVåren är mindre effektivt när det gäller sitt krusbär, men ändå många trädgårdsmästare planterade plantor till början av april – i en tid då ännu inte börjat blomma knoppar, och anläggningen i sig är i ett vegetativt vila.

buske av krusbär efter trimningStora fleråriga buskar utgör grunden för reproduktion, deras kvalitet och hälsa beror direkt på plantans kvalitet.

De bör noggrant ta hand om och inte skära av gamla, torra, sjuka grenar, detta görs under hösten. Tunnande buskarna ger växten kraft att driva ut nya och produktiva skott på våren.

Hur man planterar krusbär på hösten?

För plantering av krusbär på hösten används metoden att dela busken. Med den här metoden kan plantorna separeras från huvudstammen för att slå sig ner och frigöra nya skott på våren med ny styrka.

Division av busken är ett bra sätt att plantera krusbär och transplantera de befintliga buskarna till områden som är mer gynnsamma för tillväxten.

Division av en busk av krusbär utförs i etapper:

 • råsystem av krusbärtrimmas av överskjutande grenar Bush gräva in från alla håll, inte bryter vid basen av krusbär och avvika från den trettio centimeter och gör handlingen i en cirkel, om en spade får gamla rötter, bör de hugga med en yxa;
 • Den grävda busken tas ut från marken med en spade och en metallbrott och staplas på den färdiga filmen;
 • ha uppskattat ett tillstånd av ett rotsystem, en busk att dela in i delar så att var och en hade en huvudrot och bifogar den;
 • beredda plantor planteras i beredda gropar djup på högst femtio centimeter, för översvämmade med vatten, den toppade krusbär som planteras vid basen är täckt med mulch.

Related  En av de västeuropeiska sorterna av cantaloupe melon

Hur man planterar krusbär på våren?

Vårtiden är gynnsam för att plantera krusbär med hjälp av formade skikt, för detta ändamål årligen eller tvååriga grenar av krusbärsbushen är begravda i marken med syftet att röda dem. Och förankrade skikt kan separeras endast nästa vår, när deras rotsystem är fullt format.

Det finns tre sätt att bilda lager:

 • horisontell;

horisontellt sätt att bilda lager

 • bågformig;

bildning av välvda lobes i syfte att plantera krusbär på våren

 • vertikala.

bildning av vertikala skikt

Inte mindre effektiv vår metod för att plantera krusbär är reproduktion av sticklingar. För bildandet av sticklingar väljs lignifierade grenar, planteras det beredda plantmaterialet i jorden i en vinkel.

plantering av krusbär med sticklingar

Att veta de grundläggande sätten att korrekt plantera krusbär, kan du säkert ta upp föryngringen av din trädgård.

Beskärning och reproduktion av krusbär (video)