clematis i forstadsområdetFor å vokse vakre clematis (som i bildet) må planting og omsorg i det åpne feltet følge visse regler. Bare i dette tilfellet vil de behage “fossen” av blomster av forskjellige nyanser av hver forbipasserende. Anlegget refererer til en kjent familie av smørkål. På grunn av at stammen etter tre år i sitt liv blir tøft, kalles botanikere ofte clematis en treblomst. På grunn av ikke finjakt, kan planten bli observert på forskjellige kontinenter på vår planet, men oftere er den funnet på landene i Øst-Asia.

Det er en unik type blomst som ikke bare har et attraktivt utseende, men også veldig nyttig. Det har vært brukt i medisin i mange år. Clematis er i stand til å rense luften og forbedre den generelle tilstanden til en person.

Planting planter i det åpne bakken i Urals

dyrking av clematis i uraleneTa vare på denne typen blomst krever ikke spesielle ferdigheter. Men til tross for dette er det forskjeller i voksende planter på forskjellige kontinenter. Med hensyn til landing og omsorgsklematis i Urals, er det litt annerledes enn å vokse i varmere områder. Dette skyldes hovedsakelig det harde klimaet og ganske vanskelige værforhold.

I naturen er det rundt 230 arter av denne planten, men bare noen kan plantes i denne delen av planeten.

Clematis, som lett tåler plutselige temperaturendringer:

  1. Zhakman. Det er en liana som har ganske store knopper. Ofte i løs form er de en lilla nyanse. Skudd av denne variasjonen kan nå 4 meter i lengden.clematis av jacmman sorten
  2. Integrifoliya. En buskart med høyde på 2,5 meter. Blommens diameter er ca. 12 cm. De ligner veldig mye på klokkene. Vis bare knopper på unge kvistar.Clematis Integrfolia
  3. Vintsella. Lengden på skuddene til denne planten kan nå 3,5 meter. Bladene er komplekse. Blomster stor. Ofte har de en rosa, lilla eller rød tone. Med riktig omhu kan opptil 100 knopper vises på en bush.clematis Vincella

Clematis i den nordvestlige delen krever spesiell planting og omsorg. Til anlegget døde ikke om vinteren, det burde bli plantet i den første måneden av våren. Før frost vil buskene vokse sterkere og skape roten godt. clematis frøplanter i barnehagenSaplings som kjøpes i butikkene, bør bare plasseres i åpne områder hvor det er god tilgang til solen.

Clematis i Urals vil utvikle seg godt hvis plantet på et terreng beskyttet mot vinden.

Planteplanter trenger en dybde på 20 centimeter. Sporet for blomsten bør utarbeides på forhånd. Diameteren skal være ca 0,7 centimeter. Hvis jorda er dårlig, er det bedre å gjøre en dimple bredere. Dette er nødvendig for at i midten var det et sted hvor man skal legge gjødsel.

Related  Foto med navn og beskrivelser av gladiolus-varianter

KlematisplanterFor områder der grunnvann er nær, bør drenering brukes. Dette er planter som ikke liker for mye fuktighet.dreneringsapparat

Også clematis reagerer dårlig på sur og leirejord. Optimal løsning for vintreet er et næringsrikt, sprø substrat.

Mye avhenger av riktig forberedt sted for planting. Til planten raskt fanget på, bør bunnen legges et lag med sand eller perlit, som vil fungere som bakepulver. Saplingen skal pakkes opp av jord, forbundet med humus.

For å legge til rette for pleie av planten, bør unge plantene umiddelbart knyttes til støtten som de vil streife omkring.

clematis landingFør du legger plantene i jorden, må du beskjære dem. Skudd fjernes slik at det er to levende nyrer. Seksjoner skal strykes med trekull. Dette vil beskytte dem mot rotting. Etter planting skal plantene bli vannet.

Clematis omsorg i uralene

Clematis omsorg i uraleneFor å blomstre blomsten med en lang, rikelig blomstring, må man ikke bare vite hvordan man skal plante clematis, men også hvordan man skal ta vare på den. En stor innflytelse på veksten har planter som er nær. Gunstig påvirker utviklingen av vinstokker, vindruer, kampsis, actinidia.

Pleieregler for en plante:

  1. Topp dressing. Dette er en viktig del av omsorg for anlegget. Gjødsel blomsten skal være flere ganger i året. På våren anbefales det å introdusere midler basert på nitrogen. Det er best å bruke flytende preparater som fortynnes før bruk i vann. Nitrogen vil akselerere veksten av vintreet tidlig på våren og gi det en frodig greens. Den andre prosedyren utføres før den spirende. For dette er det nødvendig å bruke kaliumforbindelser. askepåføringDet beste alternativet er aske. Stopp topp dressing bør være det første utseendet på blomster. Hvis du fortsetter å lage gjødsel, slutter clematis å blomstre, og alle dets styrker vil gå til utviklingen av grønt. Den første blomstringen varer i 14 dager. Etter dette, etter noen dager begynner den andre fasen av blomstringen, for hvilken en liten mengde kaliumgjødsel må tilsettes igjen.gjødsel for clematis
  2. Trimming. Til anlegget fornøyd øyet med rikelig og langvarig blomstring, er denne prosedyren ganske enkelt nødvendig. Hvis du fjerner voksne og skadede skudd, fornyer bushen raskt sin styrke, og kvistene blir akselerert i vekst. For vinteren er det nødvendig å kutte av alle grenene, og forlate to eller tre noder over bakken.clematis skjæring
  3. Forberedelse for vinteren. Siden i uralerne i lang tid er det alvorlige forkjølelser, bør buskene være skjermet. For dette anbefales det å bruke lerret, som kan kjøpes på en spesialbutikk.clematis forberedelse for vinteren
  4. Skadedyr. Denne plantearten har god motstand mot ulike sykdommer. Men til tross for dette, påvirker clematis fortsatt noen sykdommer. En av disse er Wilt. Det er en sykdom som i første omgang lider de øvre bladplaten. Hvis ingenting er gjort, kan busken dø.clematis trenger hjelp

Den beste måten å bli kvitt sykdommer som påvirker clematis er løsningen av kaliumpermanganat.

Hvis du overholder alle betingelsene for å dyrke et vintre, kan du på kort tid observere den ville blomstringen av denne utrolig vakre planten.

Related  Vi blir kjent med varianter og varianter av påskeliljer fra bilder og beskrivelser

En rask måte å formere clematis med frø

clematis frøDette er en av de viktigste metodene som brukes av gartnere. Å vite hvordan å vokse clematis fra frø, kan du raskt øke samlingen av denne fantastiske blomsten. Kornene på lianen kan være store og små. Fra dem avhenger varigheten av spiring av frø og perioden for modning av kapslene.

Størrelsen på frøene er ikke avhengig av størrelsen på knoppen og selve bushen.

For å vokse clematis fra frø hjemme, må du først høste frøene riktig. I planter med små frø, kan samlingen av frukt begynne en måned etter slutten av blomstringen, og i store planter – etter 4 måneder. Oppbevar dem i et rom med minimum fuktighet og lav temperatur.

Seeding stadier:

  1. Tilberedning av korn. Barboring er den mest effektive måten. Takket være ham øker spiring av frø til tider. For å gjøre dette må du helle en løsning av brus i en liter krukke (2 ts per 200 ml væske). I den resulterende blandingen setter kornet og koble dem til kompressoren til akvariet. I denne tilstanden, hold i 5 timer. Denne prosedyren anbefales hver dag i en uke. Samtidig skiftes vannet daglig. Også kornene kan plasseres i vekststimulatoren i tretti minutter.boblende av clematis frø
  2. Seeding. Bruk bare en treboks med en høyde på 20 cm. Så kornene i et underlag som består av torv, fez og hageområde (i like store mengder). På bunnen av tanken lå drenering. For dette kan du bruke knust murstein eller utvidet leire. På overflaten av jorda, lage små furmer ikke mer enn 1 cm dype. Legg kornene 5 cm fra hverandre. Topp med jord og hell med en spray.clematis frøplanter
  3. Transplantasjon. Etter to blader vises på de unge plantene, kan du transplantere plastbeholdere.

Related  Og hva slags poinsettia vokser du hjemme?

Topp for å klemme. Å lande på et fast sted nestetransplantasjon i separate beholderet etter at plantene er godt styrket.

For å frø raskt sprouted, anbefales det å lage et mini-drivhus med polyetylen.

Hvis alt er gjort riktig, så blir det første blomstring observert i det andre eller tredje året av livet.

blomstre ung clematisFor å akselerere spiring kan det være en metode for manuell fjerning av det beskyttende skallet. Men dette bør gjøres veldig nøye, for ikke å skade kjernen.

Plantering, pleie og multiplikasjon av clematis i Urals er en mulighet til å nyte den unike blomstringen av planten gjennom hele den varme sesongen. Hvis du overholder alle forhold, vil lianen alltid ha en vakker utsikt og dekorere alle deler av nettstedet.

Video om egenskapene ved planting og omsorg for Clematis