strawberi Baron SolemacherDi kalangan penduduk musim panas, Solemacher barber mendapat populariti setiap tahun yang berlalu. Penerangan tentang pelbagai, gambar dan cadangan untuk penjagaan mudah akan meyakinkan anda untuk menjadi peminat buah beri manis ini. Lagipun, ia bukan untuk apa-apa sejak tahun 1935, apabila pelbagai diternak oleh penanam Jerman, dan setakat ini ia telah menjadi peneraju dalam ranking.

Penerangan dan kelebihan pelbagai

jenis buah Baron SolemacherStrawberi Baron Solemaher adalah remontan, yang bermaksud bahawa dia berbunga dan menghasilkan beberapa kali sepanjang musim.

Ia tumbuh semak sepasang penyebaran yang padat, yang mencapai ketinggian 20 cm, cukup padat dan dipenuhi dengan baik. Menduduki ruang yang sedikit, banyak tukang kebun bahkan menggunakan tumbuhan sebagai jalan pintas semasa reka bentuk katil bunga.

Daun adalah warna hijau ringan yang sedikit ribbing dan kedutan. Mereka dicirikan oleh gloss, convexity, pubescence dan kehadiran tajam bergerigi tajam.

Ia berbunga awal (di bahagian tengah Rusia berbunga sudah diperhatikan pada pertengahan Mei). Mekar dan buah-buahan dari bulan Jun hingga frosts musim luruh. Bunga kecil, terletak di peduncle pendek. Pelbagai Baron Solemacher dicirikan oleh oboepoloe yang mekar.

menuaiBeri kecil (sehingga 5 g), bentuk konik yang indah, merah gelap, manis dan sangat wangi, seperti strawberi hutan sebenar.

Strawberi Baron Solemacher mempunyai beberapa kelebihan:

 • hasil yang stabil;
 • sama-sama meremajakan kedua-dua kawasan taman, dan di balkoni, loggias, dan juga di tingkap;
 • percambahan benih yang baik;
 • rintangan kepada fros dan tempoh panas;
 • tanaman masak lebih awal daripada kebanyakan jenis lain;
 • ketahanan berhubung dengan penyakit dan perosak.

Peralatan untuk anak benih

dulang untuk anak benih yang semakin meningkatAntena semacam ini tidak memberi (hanya batang pendek dengan roset kecil), jadi tumbuh stroberi Baron Solemaire dari benih. Prosedur ini agak teliti, tetapi menarik.

Related  Penyakit pic yang paling biasa

Penanaman benih bermula dari separuh kedua bulan Februari atau awal bulan Mac, untuk mempunyai masa untuk memindahkan benih sebelum musim panas.

Butiran dan bahan berikut akan diperlukan:

 1. Kapasiti untuk benih. Keutamaan harus diberikan kepada kotak plastik, kerana pokok itu rosak, dijangkiti bakteria dan spora jamur. Kasut khas – khas siap untuk anak benih dengan lubang saliran.
 2. Filem polietilena (dalam kes-kes yang teruk, anda boleh menggunakan filem masakan).
 3. Saliran (tanah liat yang diperluas, kerikil, shards of shingles).

Untuk menyiram biji dan pucuk, anda boleh menggunakan pear getah (kecil) atau jarum suntikan yang besar.

Penyediaan tanah untuk anak benih

tanah untuk penanaman benih strawberiApabila menanam benih Strawberi Strawberi Baron Solemaker dari benih, perhatian khusus harus dibayar kepada campuran tanah.

Penyediaannya bermula beberapa minggu sebelum menyemai. Ia mestilah subur, tanah yang tidak disahkan dan berkualiti. Anda boleh menyediakan sendiri dengan menggabungkan komponen berikut:

 • 1 bahagian gambut dan pasir dengan 2 bahagian tanah rumput;
 • 3 bahagian gambut (keasidan rendah) dan 1 bahagian vermikompost dan pasir kasar.

Menambah biohumus akan membuat mana-mana tanah lebih subur. Komposisi mineral yang kaya (humic acid, magnesium, nitrogen, kalsium, fosforus dan kalium) memberikan benih dengan bekalan nutrien, meningkatkan kelangsungan hidup, meningkatkan pertumbuhan.

Di dalam tanah masukkan abu kayu dan baja yang terlalu banyak, selepas itu 30 minit dikukus dalam ketuhar dan memberi masa untuk pemulihan (2-3 minggu).

Tumbuh benih

benih strawberi Baron SolemacherTidak ada kesukaran untuk menanam benih strawberi varieti Baron Solemacher. Proses dan gambar diterangkan di bawah:

 1. Sebelum menyemai, benih direndam dalam penyelesaian “Humata” atau “Epin” (stimulan pertumbuhan).benih perendaman
 2. Selepas itu, mereka dikeringkan sedikit dan ditanam di permukaan tanah lembap yang lembab.
 3. Untuk mengekalkan kelembapan optimum, kontena diperketatkan dengan filem.benih yang semakin meningkat

Sepanjang tempoh penanaman, perlu mengekalkan rejim suhu (+18 darjah).

Pendaratan di kawasan terbuka dan penjagaan

menanam benih di tanah terbukaDi tempat tetap di bibit taman ditanam pada akhir Mei – awal bulan Jun. Laman ini harus dipilih tinggi dan paling diterangi. Apabila turun, jarak antara semak adalah 30-35 cm.

Related  Norma penggunaan, nilai kalori, faedah dan bahaya kacang tanah

Untuk strawberi yang dibekalkan untuk jangka masa yang panjang dan banyak, perlu dilakukan langkah-langkah penjagaan asas:

 1. Penyiraman yang kerap dan berlimpah (sebaik-baiknya dengan air suam). Terutamanya tumbuhan memerlukan pengairan pada malam dan selepas berbunga, pada masa apabila beri terikat dan dituangkan.
 2. Pengenalan baja (pada musim bunga, dalam fasa ovari hijau dan selepas tuaian yang terakhir).
 3. Menuai dan melonggarkan tanah. Jumlah propolis dapat dikurangkan dengan menggunakan mulsa organik, di samping itu akan meningkatkan kebolehtelapan udara tanah.melonggarkan tanah
 4. Persenyawaan tambahan dengan abu kayu (1 gelas per 5 semak berbuah) dilakukan setelah melonggarkan tanah dengan rake.
 5. semak pencegahan semburan 1% Bordeaux cecair (awal musim bunga, dalam tempoh dari permulaan pertumbuhan semula daun kepada sambungan batang, tunas selepas permulaan pemisahan, berbunga dan buah).

strawberi Baron Solemaher di tapakBerminat dengan penerangan dan gambar strawberi varieti Baron Solemacher? Tumbuhan ini layak untuk menduduki tapak di dalam dacha anda. Dengan penjagaan yang betul, setiap tahun ia akan menjadi penanam beri yang murah hati.

Strawberry Baron Solemacher di laman web – video