Sapu semak di atas katilMelihat kerinduan di taman yang sepi, mengucapkan selamat tinggal pada musim semi, anda akan berhenti di sekitar pokok pudina kecil. Dia berdiri, dibawa tahanan sangat digali oleh batu tulis, supaya tidak berjalan di sekitar tapak. Mewakili tingkap kosong apartmen yang tidak didiami, anda berjalan untuk perkakas. Berhati-hati menggali belukar, menaip pendaratan bumi, dengan hati yang mudah meninggalkan dacha sehingga musim bunga. Sedikit cemas, entah bagaimana peppermint peppermint di rumah.

Keperluan untuk menanam dan merawat sayur sayuran

Kami memindahkan pudina dari taman ke periukTanah tambak dari tapak negara menumpahkan permanganat kalium yang kuat, supaya tidak membawa hama yang tidak disengajakan atau perosak lain. Letakkan tanah yang disediakan di beberapa kotak kayu kecil dan teruskan memotong semak pudina. Terdapat banyak rootlets dan anda perlu membongkarnya supaya akarnya tersebar di sepanjang pesawat dan juga tumpah, ditaburkan dengan bumi. Potong peruncit, meninggalkan hanya dua daun.

Dalam kehangatan pada tingkap cahaya, pudina akan bertukar menjadi hijau selepas seminggu, dengan memberikan daun yang harum. Tidak perlu mengganggu kilang muda. Apabila topi kerinting naik di atas ambang jendela, lukiskan tangan di atas daun dan ruangan itu akan diisi dengan aroma kesegaran. Ini cara mudah untuk membiakkan rumah pudina dalam periuk keratan.

Kami menanam pudina dalam keadaan bilikBenih tumbuh lebih lama. Penaburan harus dangkal, dengan debu terbaik dengan pasir halus dan air dari pengabut. Sebelum kemunculan, mangkuk perlu ditutup supaya benih tidak kering. Kemudian, tumbuhan boleh ditanam dalam bekas berasingan atau dibiarkan untuk komposisi yang indah.

Penjagaan tumbuhan adalah pengairan tepat pada masanya, yang pada musim sejuk berkurangan. Untuk memberi makan peppermint, boleh dilakukan sebulan sekali oleh mana-mana baja kompleks pada separuh, terhadap arahan, dos. Pada musim sejuk, kilang akan meremajakan aroma hanya dengan cahaya yang mencukupi. Pada musim panas, tumbuh-tumbuhan akan makmur di udara terbuka di kampung.

Related  Kami mengkaji budaya sayuran – kacang tali

Mari kita tambahkan pomertus

Plectranthus pewarna bilik datang ke tingkap Rusia dari Scandinavia. Buat di apartmen anda taman kecil tanaman ubat tidak sukar. Di sebelah periuk Kalanchoe, pasli, dill, anda boleh menanam pucuk. Banyak pengubahsuaian bunga rumah ini sering sukar dikenali untuk saudara terdekat. Foto menunjukkan jenis ampel dari plectrant, yang mempunyai banyak pucuk jatuh dengan dedaunan tebal.

Plextantus ampel silver

Tumbuh pada tingkap perak plectrantus ampelBentuk bunga yang paling umum dari Plectranus tumbuh dalam bentuk semak dengan pelbagai warna daun bergerigi. Membezakan rasa pudina halus dan sifat yang bermanfaat. Selain meningkatkan iklim mikro di kediaman, tumbuhan ini adalah pelindung kediaman dari rama-rama. Di samping itu, tumbuh-tumbuhan dalaman sangat bersahaja sehingga mereka bertolak ansur dengan kecuaian pemilik, yang dari semasa ke semasa membenarkan pengeringan tanah. Bunga-bunga tumbuhan ini mempunyai penampilan yang menarik hanya dengan penjagaan yang sangat mahir.

 Menurut orang ramai tanda-tanda beberapa jenis pudina domestik mengeluarkan insomnia dan mengusir roh-roh jahat. Jadi atau tidak, pemilik bunga ini boleh menyemak.

Ertendal Plectrantus

Gembira dengan penampilan dan aroma pilihanraya ErtendalKelimpahan bunga menyembunyikan daun beludru hijau terang di satu sisi dan ungu pada yang lain. Corak corak cahaya pada latar belakang hijau, pertumbuhan pesat, aroma daun menjadikan tumbuhan ini sangat hiasan.

Kedai bunga dinasihatkan untuk menanam pokok tahi lalat dengan secubit batang, supaya kekuatan tumbuhan masuk ke dalam pakaian hijau hiasan. Lebih-lebih lagi, sukar untuk mencapai kecantikan istimewa dalam berbunga.

Plectratus rotiform

Hebatnya cantik adalah pemutar elektrikBunga ini mempunyai daun yang sangat besar pada tangkai berdiri. Mereka mempunyai panjang 6 cm, yang terbesar dari semua jenis plectrant. Sempadan plat sangat hiasan, dan bau yang menakjubkan berasal dari pukulan udara segar yang sedikit.

Related  Bagaimana untuk menanam strawberi?

Bract

Plectratus muda belukarKilang rumah sering dipanggil pokok tahi lalat. Dia tumbuh belukar sehingga ketinggian satu meter, menyebarkan wangian kesegaran dan sejuk ke seluruh apartmen. Di dalam suasana seperti pokok itu, penumpang rumah mencari keselamatan dalam kes sakit kepala, insomnia. Bau bau halus adalah penyembuhan.

Plectranthus Hadnensis merasakan

Plectranthus Hadnensis merasakanSatu belukar kecil dengan daun tebal dan kelihatan berdaging sangat hiasan. Dia suka tempat yang cerah, dan di atas tingkap, dia perlu memberi bahagian yang paling lama. Tidak akan menolak penakut ini dan dari pencahayaan tambahan.

Plectratus truncheon

Bunga oaky PlectranthusBunga ini mempunyai bilah daun pelik dan cawangan-cawangan yang meleleh. Dedaunan hijau yang padat adalah luar biasa dan sama seperti semua spesies lain ia menghasilkan aroma mentol. Selain itu, anda boleh menonton berjam-jam salinan berwarna, atau semak, yang mempunyai kain merah tebal dengan urat dan pinggang.

Daun mashed dari mana-mana Plektrantus dengan baik melegakan gatal dan sensasi membakar dari gigitan. Infusi daun digunakan untuk membilas tekak dengan angina mengenai penyakit ENT.

Plectratus mencolok

Warna pectratus berbentuk tidak biasa

Jenis plectrant ini akan menjadi hiasan sempurna untuk pangsapuri anda. Daun hijau dibezakan dengan kehadiran pinggir putih, yang menjadikan tumbuhan ini luar biasa.

Penjagaan dan pembiakan pewarna bilik

Keratan wayar elektrik diberi akarPenyebaran Plectranthus hanya dengan keratan. Keratan yang ditinggalkan dengan air memberikan kadar survival 100%. Tanah ini disediakan subur berasid sedikit. Penyiraman adalah sederhana tanpa genangan kelembapan untuk mengelakkan penyakit kulat. Dalam cahaya matahari langsung, daun kehilangan daya tahan.

Dengan kemunculan rakan-rakan hijau di dalam rumah ia akan menjadi lebih mudah untuk bernafas, kerana udara yang terlalu panas oleh bateri pemanasan akan menjadi lebih lembap dan penyembuhan. Daun Mint sering membantu di musim sejuk menghadapi penyakit ini.

Video mengenai plectratus yang semakin meningkat di rumah