Loji di pondok musim panas di pinggir bandar aprikot Lel

aprikot pelbagai LelMenanam aprikot di rumah negara, dan keajaiban jingga bulan Julai ini akan dibayar dengan segala masalah. Kegemaran penduduk musim panas adalah aprikot Lel, keterangan pelbagai akan mengesahkan bahawa ia adalah yang terbaik. Keinginan para penternak dengan fakta bahawa “di Marikh akan menanam pokok epal,” semangat mereka dipromosikan oleh tumbuh-tumbuhan penyayang yang panas di utara. Pada tahun 1986, ahli botani Alexey Skvortsov dan Larissa Kramarenko memberikan garis tengah Rusia apelot Lel, pada tahun 2004 ia dimasukkan ke dalam Daftar Negeri, dipindahkan ke Taman Botani Utama negara.

Penerangan yang pelbagai

aprikot Lel di laman web iniDi hadapan anda adalah Lel aprikot, foto pokok muda dengan mahkota padat yang tidak terdedah kepada penambahan. Pokoknya rendah, sehingga 3 meter, tumbuh perlahan-lahan, pencetakan diperlukan. Apricot berpakaian: pada musim bunga – awan bunga wangi, pada musim panas – oleh cahaya buah-buahan awal pada dahan, pada musim gugur – oleh mantel merah oren dedaunan.

Loji aprikot Loji di kebun negara, dan sebaik-baiknya 3 pokok untuk menuai hasil tuaian beri yang cerah, kering, jemur rebus dan hanya untuk kecantikan!

Deskripsi pelbagai aprikot Lel mencirikannya sebagai sangat awal. Pokoknya adalah musim sejuk-tahan, ia dipelihara di rantau Moscow tanpa tempat tinggal. Pada musim bunga, semasa tempoh berbunga, tidak terdapat frosts di pinggir bandar, jadi hasil panen dikumpul setiap tahun. Kepelbagaian ini tahan terhadap kleterosporiosis, aphids rosak sederhana. Pohon untuk mengisi buah-buahan, anda memerlukan kalium, dan aphids tidak suka jus dengan komponen sebegitu.

Apricot Lel, keterangan mengenai jenis dan rasa buah adalah mustahil tanpa epithet yang sangat baik. “Mal, ya, berani” adalah tentang Lel aprikot. Berat badan kira-kira 20 gram buah menelan rasa. Tidak setiap bahagian selatan akan diberikan 5 mata untuk rasa. Dan Lel terima. Ia diperhatikan bahawa ia mempunyai daging lembut oren. Buah lebat di mulut menyebabkan kekaguman umum. Tulangnya agak besar, nukleolus manis. Buah-buahan mengandungi 16% bahan kering, keseluruhan vitamin dan zat aktif biologi yang diperlukan oleh seseorang.

buah apelot LelBuah-buahan sangat hiasan. Mereka mengatakan bahawa jika aprikot fructifies dengan banyaknya, maka buahnya dikurangkan, tetapi rasa tetap tidak berubah. Aprikot oren mempunyai permukaan berkilat, bulat dan sedikit rata dari sisi. Adalah penting untuk menanam pokok dalam masa dan dalam masa untuk menerima tuaian pertama dari anak benih yang dibeli di tapak semaian untuk tahun ketiga. Dan anda boleh mengambil tulang, menanam mereka di bawah musim sejuk di dalam parit. Tetapi kemudian anda boleh mendapatkan pelbagai pokok, tidak berpecah, terdapat tanda-tanda yang membelah.

Kami menawarkan untuk membiakkan aprikot Lel di pinggir bandar, kerana:

  • rintangan fros dari kayu 25-30 C;
  • kesuburan tinggi diri;
  • rintangan kemarau;
  • peningkatan tahunan kecil;
  • memasuki hasil selama 3-4 tahun:
  • berbuah tahunan.

Kesuburan diri adalah karunia alam kepada penduduk utara

berbunga apel LelBeberapa buah pokok mempunyai keupayaan untuk menghasilkan pendebungaan sendiri. Ia perlu mempunyai dua jenis untuk membentuk ovari dalam epal, pir, dan beberapa jenis aprikot. Untuk mengetahui sama ada Lpl subur sendiri atau tidak, anda boleh melihat struktur bunga itu. Sekiranya terdapat stemen dengan debunga di dalam bunga dan ovari mutiara, maka pendebungaan sendiri mungkin. Ia adalah bunga-bunga yang terdapat pada aprikot, tetapi tidak semua. Bahagian memerlukan pendebunga silang. Oleh itu, penuaian akan lebih besar jika lebih daripada satu pokok tumbuh di laman web ini. Lebih baik lagi, jika ada pendebunga, misalnya, Aquarius.

Kesuburan adalah salah satu kaedah pembiakan. Apricot mekar awal, pendebunga serangga tidak lagi, atau sedikit. Itu memberi sifat kemungkinan penyebaran diri. Dengan cara ini, untuk mengekalkan spesies, tidak semua tulang akan bertumbuh dari batch pada musim bunga pertama, mereka akan tetap tertidur, sebagai rizab sekiranya berlaku kematian pucuk akibat cuaca buruk. Mereka akan bangkit pada tahun-tahun akan datang.

Agrotechnics apricot Lel

tapak penanaman aprikotDari pilihan tempat yang betul, penanaman dan penjagaan aprikot yang kompeten, Lel bergantung kepada sama ada dia akan menggembirakan anda dengan penuaian dan penampilan yang sihat selama bertahun-tahun.

Daripada tukang kebun itu diperlukan untuk memenuhi beberapa syarat:

  1. Pilih cerun cerah, atau buat buatan, menuangkan bukit tanah 2 meter diameter dan tinggi 70 cm. Katil bunga harus rata, terlindung dari angin utara. Dari musim gugur untuk melengkapkan tempat pendaratan, setelah menggali lubang dari atas, setelah diisi dengan tanah mudah dengan humus dan abu.
  2. Anak benih di awal musim bunga, apabila pokok-pokok jiran bengkak, tetapi masih belum berkembang. Anak benih dengan sistem akar terbuka harus kelihatan sama. Sekiranya tumbuhan itu berada dalam bekas, ia akan menjadi mantap dan agak lewat. Adalah lebih baik untuk membeli loji stamen di tapak semaian – perbezaan rasuah dilakukan pada ketinggian 1.2-1.5 m.Lel aprikot
  3. Di peringkat benih, aprikot perlu disiram 6 kali setiap musim, mulsa tanah supaya tanah tidak kering dan tidak retak.peraturan untuk penanaman benih
  4. Dari tahun pertama, pembentukan mahkota perlu dijalankan. Apricot Lel tumbuh tidak cepat, lebih berhati-hati adalah perlu untuk membentuknya. Langkah-langkah perlindungan akan membantu untuk menumbuhkan pokok yang sihat dan hebat.mahkota aprikot yang membentuk

Di sini diberitahu tentang salah satu pokok yang menakjubkan, dibiakkan oleh peternak Rusia. Tetapi aprikot melangkah lebih jauh dari Ural, menguasai Khakassia dan Siberia Timur, di mana pada musim sejuk suhu mencapai -40 darjah, dan frosts berulang berlaku pada bulan Jun.

Pembentukan aprikot muda – video

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector