Foto dan perihalan jenis ceri ceri

berbuah besarHari ini, di atas plot swasta, sebagai sekali dalam taman botani yang terbaik, anda boleh menemui tumbuhan buah dari seluruh dunia. Tidak terkecuali – merasakan ceri, gambar dan penerangan jenis yang akan membantu untuk membuat idea budaya dan mencari tempatnya di taman atau di taman di mana-mana kawasan negara kita.

Merasa ceri berasal dari rantau Far East: China, Korea dan Manchuria. Oleh namanya tumbuhan itu diwajibkan untuk menumpuk tumpukan putih pada dedaunan, pucuk muda, petioles dan juga kulit buah.

Kilang itu, yang sangat berbeza dengan jenis ceri dan liar yang diwarnai di Eropah, telah ditemui di negara kita hanya pada permulaan abad yang lalu. Frost-tahan, kemarau yang mudah ditolerir dan semak berbuah yang banyak yang berminat untuk menjadi saintis dari USSR. Kerja-kerja penanaman dan pemilihan ceri terasa yang disasarkan telah dijalankan di Timur Jauh dan di tengah-tengah bahagian Eropah.

kerdilSudah pada 30-an, terima kasih kepada kerja N.N. Tikhonova, I.V. Michurina dan G.T. Kazmin pada pelupusan tukang kebun Soviet kira-kira sedozen jenis fros berhasil dan kacukan Prunus tomentosa dan pasir ceri. jenis kemudian diperoleh sesuai untuk berkembang bukan sahaja di selatan Primorye, Caucasus dan kawasan lain dengan iklim yang agak sederhana, tetapi juga di tengah Rusia.

Ciri-ciri pilihan ceri dirasai untuk kawasan yang berbeza

anak benih dwitahunankepelbagaian moden ceri dirasai, mengikut penerangan dan imej, ia adalah besar-berbuah, pokok renek tahan lasak ketinggian 1 hingga 2.5 meter, mampu menghasilkan sehingga 15 kg beri berguna manis.

Ceri meremajakan adalah lebih baik terhadap penyakit berbahaya seperti tanaman buah batu sebagai coccomicosis dan klyasterosporiosis. Ia kurang terdedah kepada serangan oleh serangga perosak dan lebih awal pada hari daripada ceri biasa. Sudah dalam 2-3 tahun, bidang penanaman cawangan pokok renek secara harfiah dilemparkan terlebih dahulu dengan bunga-bunga, dan kemudian dengan mengalir ovari.

ketenanganTetapi dengan banyak ciri positif, dan budaya ini mempunyai titik lemah. Harus diingat bahawa berbanding dengan ceri biasa, sepupu Asia jauhnya mempunyai kehidupan yang lebih pendek. Dalam penerangan tentang jenis ceri dirasakan, ia menunjukkan bahawa usia maksima pokok renek adalah 16-19 tahun. Malah, di tengah tali pinggang, selepas 8-10 tahun, ladang memerlukan pembaharuan kardinal.

Perhatian khusus harus dibayar kepada pemilihan jenis ceri yang dirasakan untuk rantau Leningrad dan kawasan lain di rantau Utara-Barat. Di sini, kerana cair musim bunga yang kerap, diikuti oleh beku, di bawah tompok tebal, tumbuhan musim sejuk yang berjaya juga boleh vyprevat. Keadaan yang sama berlaku ketika memilih pelbagai ceri yang dirasakan untuk Ural.

Bahaya kepada budaya adalah terlalu panas dan lembap tidak terlalu panas musim panas. Dalam tempoh tersebut, semua budaya batu berisiko terjangkit jangkitan dengan moniliasis, yang bukan sahaja menyebabkan kehilangan hasil tuaian, tetapi juga kepada kematian pokok renek.

Jika hujan kerap – perkara biasa bagi rantau ini, tukang kebun musim ini akan mempunyai dua atau tiga kali untuk menjalankan pemprosesan pendaratan racun kulat, dan juga untuk sentiasa memantau keadaan belukar, untuk menjalankan pemangkasan kebersihan itu, jangan lupa tentang makan dan penyingkiran daun jatuh dan beri.

Jika anda perlu untuk memuatkan jenis ceri dirasai di pinggir bandar atau di tempat yang lain dengan tebal, berasid, tanah organik tidak ganjil yang kaya, ia adalah perlu untuk memberi perhatian bukan sahaja kepada keupayaan untuk menahan fros, tetapi juga kepada keperluan tumbuhan ke tanah. Sebagai peraturan, renek tumbuh lebih baik, buah-buahan yang lebih banyak dan lebih lama pada cahaya, tanah longgar dengan reaksi yang neutral atau sedikit asid.

Sekiranya tanah di tapak tidak memenuhi syarat tumbuhan, ia disahseoksida dan dicampur dengan baja, pasir dan gambut pada peringkat penanaman. Kemudian ulangi prosedur dengan berkala 4-5 tahun. Cherry diberi makan setiap tahun.

Merasakan Cherry Natalie

merasa ceri nataliTumbuh tinggi yang tinggi hingga 1.8 meter dengan hasil 9 kg dari tumbuhan. Buah-buahan merah yang berwarna merah gelap, Natalie merasakan jenama ceri mencapai berat 4 gram. Berry dengan pulpa berair merah mempunyai rasa manis dan masam yang harmoni. Tua masak pada pertengahan bulan Julai.

Pelbagai ceri rahang Ogonyok

pelbagaiPada ketinggian sehingga 2.2 meter semak jenama ceri cherry ini kelihatan padat dan tidak terlalu tebal di dalamnya. Merah, dengan kulit yang nipis dan padat yang manis-masam yang padat seberat 2.5-4 gram dan masak dalam jarak antara 18 hingga 26 Julai. Menurut keterangan varieti, ceri rempah Ogonyok memerlukan penyiraman yang tetap, jika tidak, tumbuhan dapat kehilangan tanaman, atau buahnya akan menjadi cetek dan kurang berair. Rintangan fros shrub memuaskan.

Keranda Lautan Merah Virovskaya

varietalMenjelang akhir bulan Julai, tiba masanya untuk menuai semak ceri Okeanska Virovskaya. Tumbuh sehingga 1.8 meter tinggi memberikan sehingga 9 kg buah beri merah dengan berat sehingga 3.6 gram. Rasa buah-buahan adalah harmoni, dengan kandungan asid rendah. Walaupun hakikatnya dagingnya padat dan berair, tidak disarankan untuk mengangkut buah-buahan dari tujuan sejagat.

Merasakan Cherry Cherry

merasakan ceri untuk kanak-kanakShrubs dengan ketinggian lebih daripada satu setengah meter mempunyai ketebalan purata ketebalan mahkota. Pengumpulan jagung merah yang matang yang masak dipegang selepas pertengahan bulan Julai. Buah dengan kulit tipis berkulit tipis berkadar kira-kira 3.5 gram dan mempunyai rasa yang indah dengan rasa manis dan sebilangan kecil. Dari semak dewasa, anda boleh mengumpul sehingga 10 kg buah. Tumbuh-tumbuhan bersifat subur dan memerlukan penyuap.

Penerangan dan gambar-gambar jenis ceri ceri Summer

merasakan musim panas ceriDalam nenek moyang ceri Summer, yang dihasilkan oleh penanam Far Eastern, terdapat budaya yang berbeza – pasir ceri atau belukar. Tetapi adalah mungkin untuk mengetahui tentang ini hanya dari perihalan, sukar untuk mempertimbangkan tanda-tanda hibridisasi dari foto pelbagai ceri ceri. Dari tumbuhan ceri berpasir mendapat pertumbuhan perlahan, terutamanya terbukti pada tahun-tahun pertama selepas penanaman. Cahaya, dengan pewarna merah yang tidak rata, buahnya agak besar dan mempunyai jisim sehingga 3.3 gram. Dagingnya padat, segar. Pematangan beri berlaku pada akhir bulan Julai, dan kemudian mereka boleh tinggal di cawangan selama hampir sebulan. Jika musim menuai dikumpulkan, ia mesti diproses dengan segera. Ketebalan musim sejuk tumbuhan adalah purata. Semut dewasa memberikan sehingga 8 kg buah.

Ceri meremajakan

kultivar merah jambuBudak berukuran sederhana dengan pelbagai jenis ini boleh bertahan sehingga 9.5 kg beri merah-beri merah. Rasa buah-buahan seimbang, dengan kepantasan kemanisan. Berat purata ialah 3 gram. Tuai besar dikumpulkan pada separuh kedua bulan Julai. Rintangan fros varietas itu memuaskan, tumbuhan tidak bertolak ansur dengan kelembapan berlebihan.

Penerangan dan gambar bunga ceri dari gred Smuglyanka gred

timur berwarna gelapPada separuh kedua bulan Julai, tiba masanya untuk menuai bunga ceri dari pelbagai Smuglyanka Timur. Dari kecil, hanya semak-semak berkekuatan 1.2 meter boleh mengumpul sehingga 7 kg beri hitam beri yang berdaging dengan berat purata 2.5 gram. Daging buahnya lembut, berair, kaya dengan warna merah. Tumbuh-tumbuhan adalah musim sejuk dan boleh digunakan sebagai sejenis ceri yang dirasakan untuk wilayah Urals dan Leningrad. Buah dan dalam bentuk keratan dicantumkan.

Rasa ceri meremajakan Delight

kegembiraan gredSemen tebal satu setengah meter memerlukan pembentukan wajib dan, dengan penjagaan yang baik, dapat menghasilkan lebih daripada 9 kg buah besar segar. Buah-buahan dengan kulit merah cerah dan pulpa yang sama mempunyai jisim sehingga 3.5 gram dan dibezakan dengan rasa manis seimbang. Kumpulkan menuai besar-besaran dari 10 hingga 20 Julai.

Rasa cherry cherry Jubilee

jubileeHardy semak belukar musim sejuk seperti ceri terasa untuk rantau Moscow mencapai ketinggian 1.7 meter dan menahan beban 9 kg beri. Buah-buahan seberat kira-kira 3.5 gram, mempunyai rasa pencuci mulut yang baik dan penampilan yang baik. Pematangan massa buah beri jatuh pada tempoh 10 hingga 26 Julai. Pelbagai ini tidak takut kemarau, tetapi dengan kekurangan kelembapan, buahnya lebih kecil.

Merasakan pelbagai ceri Amurka

merasakan ceri ceriKuat, dengan yang agak jarang berlaku untuk budaya mahkota, semak pelbagai ini diterima dengan baik oleh musim sejuk yang teruk, tetapi mereka tidak bertolak ansur dengan kelembapan berlebihan. Kematangan besar, seberat lebih daripada 2.7 gram beri bermula pada separuh kedua musim panas. Buah-buahan sangat rapat di atas cawangan-cawangan, mereka mempunyai warna cerah, pulpa berair dengan warna merah muda dan rasa pencuci mulut yang indah. Pelbagai mempunyai hasil rekod, dengan penjagaan yang betul, mencapai 14.5 kg dari tumbuhan dewasa.

Membeli benih tanaman buah ini, jangan percaya cerita bahawa ini atau kultivar cherry ceri adalah subur sendiri. Semua varieti tumbuhan ini termasuk di dalam Negeri memerlukan pencemar pendebunga, jadi tukang kebun tidak boleh mengurung dirinya untuk menanam semak belukar. Pada yang terbaik, penuaian daripadanya akan menjadi satu seratus daripada jumlah beri mungkin. Untuk pokok penanaman yang lebih baik ditanam pada jarak 2-3 meter, sambil tidak melupakan pemangkasan dan penipisan mahkota.

Merasa Cherry di Siberia – video

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector