ceri di rantau LeningradSehingga baru-baru ini, senarai tanaman buah-buahan yang disyorkan di Rusia Barat Laut dan di rantau Non-Black Earth adalah sangat kecil. Penanam hanya boleh impikan, untuk taman-taman mereka pernah muncul diternak khas untuk Leningrad ceri rantau, yang jenis untuk menahan musim sejuk cuaca yang keras dan sejuk, tidak panas selatan.

Hari ini keadaan secara beransur-ansur berubah, dan peminat gembira untuk berkongsi kejayaan dalam mendapatkan hasil yang stabil ini yang lazat, disayangi oleh banyak buah-buahan.

Kompleks penanaman ceri manis di Utara-Barat

Di Kesatuan Soviet, petani tumbuhan memberi tumpuan kepada tanaman yang ditanam di skala perindustrian, dan bukannya di taman swasta kecil. Oleh itu, pada awalnya ceri panas yang mencintai dapat dilihat di selatan Voronezh dan Donetsk, di Moldova. Untuk kumpulan pertengahan, dan lebih-lebih lagi untuk zon utara-barat varieti, tidak semestinya tidak. Memandangkan kerja pemilihan mengambil masa lebih daripada satu tahun, dan diikuti oleh ujian lapangan tanaman baru, secara rasmi di Daftar Negeri, sehingga sekarang, tidak ada jenis ceri untuk barat laut.

Halangan alami dalam cara budaya adalah ketiadaan varieti ceri sendiri yang disenyawakan untuk Wilayah Leningrad. Untuk memastikan penyebaran silang, adalah perlu untuk menanam sekurang-kurangnya 2-3 jenis musim sejuk yang tahan lasak di kawasan kejiranan, jika jumlah ovari pada cawangan dikurangkan sebanyak 90-95%.

Namun penduduk musim panas berhampiran St Petersburg, Kaliningrad dan daerah lain di zon utara barat tidak putus asa. Beberapa jenis telah membuktikan ketahanan mereka, rintangan fros dan hasil dalam amalan, dan beberapa jenis peminat berkebun yang dipinjam dari rakan-rakan dari wilayah Tengah Rusia.

Varieti ceri untuk rantau Leningrad

Apabila memilih varieti untuk ditanam di laman web anda sendiri, lebih baik untuk memberi keutamaan kepada jenis yang sudah diuji dan terbukti dengan baik. Pertama sekali, ia patut memberi perhatian kepada ceri, yang diperolehi oleh stesen eksperimen Pavlovsk tempatan VIR, yang terletak di sekitar St Petersburg.

Related  Menyusun pelbagai anggur baru di belukar lama

Cherry Leningrad hitam

pelbagai Leningrad hitamSalah satu jenis yang paling beku dan bersahaja untuk rantau Leningrad, sabuk tengah dan juga rantau Chernozem. Berat buah-buahan gelap, hampir hitam mencapai 4 – 4,5 gram. Di bawah kulit tebal menyembunyikan manis, dengan pulpa piquancy yang menyenangkan dan tulang bersaiz sederhana. Penilaian mencicipi – dari 4 hingga 4.2 mata.

Hari ini, di arsenal penduduk musim panas di Barat Laut, bukan sahaja Cherry Leningrad hitam, tetapi juga jenis varietas ini dengan buah merah, merah jambu dan merah terang.

Variasi ceri Zorka

pelbagai ZorkaBerbagai ceri yang kuat dengan kekerasan musim sejuk yang semakin meningkat untuk rantau Leningrad membawa buah yang berukuran 4.5 hingga 5 gram, kulit nipis berwarna kuning muda dan pulpa berkrim. Antara merit pelbagai adalah skor rasa ahli yang tinggi 4.5 mata, serta hasil yang sangat baik.

Varieti ceri yang sesuai untuk ditanam di Wilayah Leningrad telah dibiakkan bukan sahaja oleh stesen eksperimen tempatan. Banyak jenis ceri manis untuk bahagian tengah Rusia diperolehi oleh usaha-usaha Institut Penyelidikan All-Russian Lupin yang terletak berhampiran Bryansk.

Revna ceri manis

semacam RevnaTukang kebun telah lama dihargai secara meluas bulat, hampir hitam buah ceri jenis cemburu berat badan semakin 4,5-7,5 gram. Hardy tahan penyakit biasa, selaran matahari dan pembekuan spesies buah-buahan mula 5 tahun, di hadapan pendebungaan kerap ceri kelihatan cantik dan penilaian rasa yang sangat baik menjaringkan layak 4.9.

Cherry Bryanochka

pelbagai BryanochkaSejak tahun 2006, pelbagai ini adalah pada ujian negeri, tetapi ia sudah jelas bahawa ia adalah gelap merah dengan daging firma dan rasa yang sangat baik buah-buahan boleh masak bukan sahaja dalam Tidak Black Earth, tetapi juga berhampiran St. Petersburg. Jisim rata-rata ceri manis berbeza dari 4.5 hingga 7 gram. Penilaian rasa adalah 4.7 mata. Dalam musim sejuk yang teruk, pokok-pokok mungkin terjejas oleh fros, tetapi pada musim panas yang berkembang pesat pucuk memulihkan kerosakan. Untuk penyakit ceri manis juga menunjukkan kestabilan yang tinggi.

Related  Bagaimana untuk mengembangkan Begonia bunga mekar

Cherry pelbagai Bryansk merah jambu

pelbagai Bryansk merah jambuBuah-buahan yang bijak dari pelbagai ini dengan daging manis kuning dan kulit krim-merah yang merah dari 4 hingga 5.5 gram. Kerana rintangan fros pokok dan ketahanan mereka yang sangat baik untuk kulat, retak dan reput, penduduk musim panas tidak akan kekal tanpa tuaian walaupun dalam tahun-tahun yang kurang baik.

Cherry Rechitsa

pelbagai RechitsaKualiti yang sama ditunjukkan oleh pelbagai ceri Bryansk yang lain untuk Wilayah Leningrad. Hanya buah masak di tengah untuk kumpulan tengah 4.9-5.8 gram mempunyai warna burgundy tebal, pulpa yang sama dan rasa manis yang lebih sengit.

Cherry Tremoshka

jenis TremoshkaPada tahun 2201, pelbagai Cherry Cherry muncul di Daftar Negeri, berjaya menahan frosts hingga -34 ° C dan sedikit menderita daripada frosts musim bunga yang berpanjangan di rantau Utara-Barat. Buah merah manis manis seberat 5-6.5 gram layak mendapat skor 4.7 mata.

Jenis ceri manis Fatezh

pelbagai FatezhPelbagai Fatezh terkenal dengan banyak tukang kebun di Rusia. Antara meritnya – yang tertinggi, bersama-sama dengan jenis lama ceri musim sejuk ketabahan, ketahanan terhadap penyakit dan hasil yang sangat baik. Buah-buahan merah kuning yang menarik menimbang berat 4-6 gram dan terima kasih kepada rasa pencuci mulut dengan sedikit kelebihannya akan menyenangkan semua gourmets.

pelbagai TyutchevkaSebagai tambahan kepada jenis ceri manis yang tersenarai, untuk menanam di rantau Leningrad adalah varietas yang sesuai seperti yang digambarkan dalam foto Tyutchevka, Ovstuzhenka, Odrynka dan Lena.

Kepastian penanaman dan penjagaan ceri di Wilayah Leningrad

produktiviti di Wilayah Leningrad

Pemandu lori masalah utama, yang memutuskan untuk berkembang ceri di lorong tengah atau utara, ia beku keluar benih, pertumbuhan dan bunga tunas muda, dan juga kayu jangka panjang pada besar, ia mempunyai pokok-pokok buah-bearing.

Untuk mengelakkan ini, adalah perlu untuk menyerap spesies tahan lasak paling tahan lasak, dan ingat bahawa tiada jenis ceri samoplodnye, dan di rantau Leningrad, seperti di tempat lain, perlu ditanam 2-4 jenis untuk pendebungaan silang. Pencemar penapis dipilih dengan mengambil kira tempoh yang hampir berbunga dan keperluan yang tinggi untuk rintangan fros.

Bagaimana untuk menyelamatkan penuaian ceri – video