Memelihara tomato untuk musim sejukSekiranya keterangan mengenai satu atau jenis tomato merujuk kepada reka bentuk pengetinannya, anda perlu menjelaskan apa yang dimaksudkan pengilang. Fakta bahawa di bawah pemuliharaan dalam kes ini difahami sebagai buah-buahan keseluruhan tradisional, dipenuhi dengan perapian wangi dengan herba dan rempah-rempah, dan sos yang lazat, bilet dengan kepingan tomato dan buah-buahan dalam jus mereka sendiri.

Puan-puan tahu betapa sukarnya meletakkan buah-buahan cantik yang indah di dalam balang. Dan walaupun ia berjaya, tomato itu sering kali pecah ketika mencurahkan perapian, atau ketika cuba membuatnya berfungsi di atas meja. Oleh itu, untuk pemuliharaan keseluruhan tomato atau segmen mereka, varieti dengan buah-buahan padat bersaiz kecil harus dipilih, di mana bilik benih kecil, dan benihnya sendiri kecil. Hari ini, jenis tomato dengan buah-buahan yang panjang dalam bentuk lada, krim atau pir adalah popular. Sekiranya kita mendapati jenis yang membawa buah-buahan dari pelbagai warna yang serupa dengan jisim dan matang, persiapan rumah akan senang dengan kedua-dua rasa dan bayangan pelangi yang tertutup dalam balang.

Varieti untuk memelihara buah-buahan

Apa jenis hari ini boleh dianggap sebagai yang terbaik untuk pengetinan? Ia tidak mudah untuk membuat pilihan, kerana tidak ada seratus atau bahkan seribu jenis di pelupusan petani trak. Agar tidak salah, seseorang harus memberi perhatian sama ada varieti ini atau yang ditanam untuk penanaman di rantau tertentu, untuk tempoh matang dan untuk ciri-ciri buah.

Jun

Tomato pelbagai JunBentuk-bentuk awal yang bervariasi menghasilkan semak-semak dengan ketinggian tidak lebih dari 50 cm. Tumbuhan tidak menanam, tetapi menghasilkan hasil panen yang banyak. Buah-buahan bulat merah dengan kulit yang tidak padat dan tidak retak dari 100 hingga 130 gram, mempunyai rasa yang sangat baik dan sesuai untuk membuat makanan dalam tin, dan untuk membuat jus, membuat salad vitamin.

Tempoh pematangan awal memungkinkan untuk menggunakan buah-buahan untuk pelbagai jenis timun dan sayur-sayuran lain.

Gazpacho

Gred tarikh matang masakPelbagai pematangan jangka sederhana dengan semak-semak stunted, kukuh dan buah-buahan silinder merah. Berat tomato adalah 40-80 gram. Kulit mereka padat, tidak retak, rasa kaya, manis. Selain meniru, tomato ini baik dalam sos, jus dan tomato, dan juga sesuai untuk penggunaan segar.

Related  Pemangkasan buah dalam zon iklim yang berbeza pada musim bunga, musim panas dan musim luruh

Valentina

Pelbagai jenis Valentin AwalAntara varieti awal yang sesuai untuk pengetinan, ia adalah penting untuk menonjolkan tomato Valentine. Pelbagai bentuk renek ketinggian sederhana, yang merupakan anak tiri yang sederhana dan mesti terikat kepada pendukung. Buah-buahan dalam bentuk krim yang dipanjangkan dicat dalam nada merah-oren, mempunyai rasa manis dan masam yang baik dan tidak retak apabila masak masak tomato.

Berat tomat purata ialah 80-100 gram. Dagingnya padat, benih kecil dan mereka agak kecil. Pelbagai ini tidak takut pada tempoh kering dan menghasilkan sangat baik.

Tomato ini adalah sejagat dan sama-sama baik dalam garam, diperap atau segar.

Jari wanita

Variasi tomatoRendah, tidak memerlukan semak pasynkovaniya varietas awal ini pada separuh kedua musim panas dipenuhi dengan buah-buahan padat warna merah dan merah muda yang memanjang. Tomato dibentuk di tapak perbungaan racemose. Berat satu janin berbeza dari 50 hingga 70 gram. Tomato mempunyai rasa manis yang ketara, dan terdapat sedikit biji dalam pulpa manis. Buah-buahan yang ideal untuk semua jenis pengetinan rumah, jeruk dan jus, pasta dan sos.

Rintangan pelbagai kepada majoriti penyakit kebudayaan taman menyumbang kepada pulangan mesra dan kelimpahan tanaman.

Kumpulan varieti De Barao

Tomato De BaraoGred kematangan lewat lewat sangat popular dengan penduduk musim panas Rusia. Semut tidak dapat mencapai ketinggian 3 meter dan memerlukan garter wajib. Buah-buahan, bergantung pada pelbagai, mempunyai warna merah jambu, gelap merah, merah, hitam atau kuning. Bentuk tomato adalah betul, bujur. Jisim tomato adalah 80-130 gram. Kulit tebal menyediakan pemeliharaan buah-buahan yang sangat baik dalam pengasam, dan daging manis menjamin kualiti makanan dalam tin. Rakaman hidup rak buah yang diambil dari semak belukar.

Related  Racun herba untuk kentang: persediaan apa yang digunakan untuk memproses pemberian selepas kemunculan

Balkon Wonder

Tomato Keajaiban BalkonUntuk pelbagai sayur-sayuran, tomato ceri kecil yang popular sekarang adalah ideal. Contoh yang bersahaja dengan pematangan tomato ultra jangka pendek boleh dianggap sebagai Ort Balconed Miracle. Tomato sesuai untuk berkembang di kedua-dua tanah terbuka dan dalam bekas. Pada ketinggian semak 50 cm di atasnya jisim kecil, sehingga 50 gram buah bulat dibentuk. Tomato manis yang masak secara matang adalah baik dalam perapian dan salad segar.

Tomato untuk sos dan pasta

Tomato untuk membuat sos dan pastaUntuk penyediaan sos tomato, makanan ringan dan pasta, lebih baik memilih jenis yang membentuk buah-buahan manis yang kaya dengan sebilangan kecil biji kecil. Malah, untuk tujuan ini, anda boleh menggunakan tomato salad dengan kulit nipis dan rasa yang jelas. Yang lebih manis akan menjadi tomato, yang lebih kaya akan rasa produk.

Tidak dinafikan, apabila memilih pelbagai, petani trak memberi perhatian kepada perlindungan tumbuhan daripada penyakit dan perosak, serta kerumitan pertanian. Hari ini, akaun pilihan yang layak bukan sahaja untuk ratusan, tetapi untuk beribu-ribu.

Antara yang paling terkenal adalah hati Bull, Big Biff F1, Mikado, Wild Rose, Raspberry Giant, Pink Flamingo dan banyak spesies lain.

Mengekalkan tomato – video