bojler za prhoProblem vgradnje električnega pretočnega grelnika na prho se pojavi na mestnih območjih v poletnih mesecih, ko se komunalne storitve popravljajo. Potrebujemo takšno napravo in tovornjake. Če je mogoče, je varčnejše namestiti plinsko opremo. Pretočni grelnik ne potrebuje veliko prostora, je pripravljen kadarkoli dati pravo količino vode.

Zahteve za vgradnjo električnega grelnika za prho

neprekinjen grelnik vodeNa voljo je širok nabor električnih grelnikov za gretje. Odlikujejo jih grelni elementi, zaskočni in parametri. Združuje vse naprave zahtevo zanesljivega omrežja za povezavo. Od možnosti povezovanja močnega grelnega elementa brez preobremenitve domače linije je odvisno od količine porabljene vode. Pretočni grelnik vode za prho se izračuna na podlagi pretoka vode do zalivanja v povprečju 6 l / min. Zato pozimi, ko je voda na avtocesti približno 5 C, je potreben grelnik z močjo najmanj 13 kW, to je možno le s trofaznim daljnovodom.

Uporabljate lahko instrumente brez tlaka, nameščeni so na enofaznih vodih s porabo električne energije 3-8 kW. Običajno taki električni grelniki vode na prho imajo svojo šobo in delajo samo z njim.

Toda tudi naprave z nizko porabo energije potrebujejo ločeno napajalno linijo, lasten ščit in sistem zaščitnih blokov za uporabo električnega aparata v vlažni sobi.

Pred nakupom pripomočka je potrebno pridobiti zaključek strokovnjakov o možnosti priključitve naprave v stanovanje. Pred več kot pol stoletja, ki so ga zgradili drugi standardi in pod starimi gospodinjskimi aparati, so lahko omrežja slaba za namestitev grelnika za prho.

Torej, pred nakupom naprave, ki jo potrebujete:

 • najti največjo zmogljivost, za katero je zasnovano domače omrežje;
 • da bi pojasnili, ali je mogoce voditi trifazno linijo, ker prisotnost elektricne peči za gospodinjstvo ni jamstvo za to možnost;
 • da bi pojasnili, ali je tlak v hladni vodi stabilen in njegove parametre za izbiro tlačne ali nenapetne naprave.

Related  Kako ne zmedite, če ne dobite bencinske črpalke

tuš v kopalniciNe bo težko namestiti kotla kakršne koli zmogljivosti v sodobne večstanovanjske stavbne zgradbe. Standard predvideva električno opremo za namestitev naprav do 36 kW. Grelnik vode za prho v dachau je lahko samo brez tlaka in povezan z ločeno linijo do 8 kW. Toda na dachi lahko uporabljate tako ogrevalni kotel kot sončno energijo za dnevno segrevanje posode.

Značilnosti tekočih električnih kotlov

vodno grelno vezjeElektrični grelnik vode, nameščen na prho, deluje na principu spiranja spirale grelnega elementa z vodnimi curki. Manjša je debelina plasti ogrevane vode, hitreje se bo segrela. S prilagajanjem pretoka vode do prhe je možno dvigniti ali znižati temperaturo curka. Priročnost in zanesljivost grelca sta odvisna od moči enega ali več grelnih elementov, sistema za oskrbo z vodo in zasnove kotla.

Prednost tekočih ogrevalnih sistemov je:

 • pridobivanje vroče vode v pravi količini nekaj sekund po vklopu vodotoka;
 • kompaktnost naprave in priročno namestitev;
 • kratki čas čakanja po prejemu ukaza.

Pri uporabi grelec za tekočo vodo za tuširanje so pomembne pomanjkljivosti:

 • varnostna zahteva pri uporabi električnega aparata v kopalnici zahteva strokovno vgradnjo vseh enot v konstrukciji, ki preprečuje vlago, prisotnost RCD, ozemljitve in dodatnih električnih zaščitnih enot;
 • namestitev ločene črte na napravi;
 • možnost uporabe grelca na eni sami točki izbire;
 • Za doseganje normalnega pretoka in tlaka na zaslonu za tuširanje z udobno temperaturo je potrebno trifazno omrežje.

Posebno pozornost je treba nameniti ožičenju električnega voda trifaznega toka v ogradi za prhanje. Ne poskušajte delati sami. Za strokovnjake zaupajte opremo, izbiro kablov in zaščitnih sistemov. Nobena naprava ni imuna od razkroja in voda je tokovni vodnik, kot človeško telo.

Izračun potrebne moči za zagotovitev sprejema prha

grelnik vodeZa pravilno izračunavanje potrebne prostornine enote za prhanje uporabimo formulo:

Related  Ročni kultivator za vrtnarjenje – orodje, ki je nujno potrebno

M = P * (Tdo-TG.) * 0,073, pri čemer:

 • M – moč kW za ogrevanje vode;
 • P – pretok vode na enoto časa;
 • (Tdo – TG.) – koliko stopinj tople vode.

Če želite segrevati 4 litre vode za 20 stopinj, potrebujete 6 kW moči, vendar je tak ogrevalnik urejen le poleti, ko je voda tako topla, uporabnik pa je vesel in z nizkim pritiskom. Za popolno prho je potrebna trifazna namestitev najmanj 13 kW.

Vendar pa so proizvajalci z uporabo fizikalnih zakonov razvili sisteme električnih grelnikov vode za tuš kabine z vozliščem posebne oblike, ki povečuje izhodni pritisk ne le s povečanjem volumna ogrevane vode. Posebne šobe za tuširanje imajo na napravi priključno točko širši vodnik in ozko na izhodu. To povečuje pritisk v sistemu, majhne luknje na zaslonu za prhanje pa vplivajo na tlak. Zato sistemi, ki nimajo tlaka, delujejo s svojimi priponami. Tlačne naprave ne potrebujejo takšnih trikov, uporabljajo standardno sanitarno opremo.

V tehničnih parametrih vseh pretočnih električnih grelnikov vode na prho je stopnja pretoka prikazana z izračunom ogrevanja do 350 C, in samo Electrolux izračuna pretok na podlagi temperature 29.

Naprava in razlike v tlaku in brez tlakov

Standardni vodni grelnik za prho sestoji iz:

 • Hranjenje žerjava iz omrežja;
 • v kompletu je naprava za povezavo prhe ali končno povezavo zalivanja;
 • termostat z blokom suhega električnega grelca;
 • grelni element in podajalnik;
 • stanovanjski in kontrolni sistem.

model atmorNajenostavnejši do sedaj so bila vozila brez tlaka, vendar s prihodom nove serije Atmor, tako da lahko govorite previdno. Novo, priljubljeno pri uporabnikih, je bil vodni grelec, ki deluje Atmor Enjoy 100 na prho. To je naprava brez gravitacije, zasnovana za moč 3500 W, v seriji so močnejše blagovne znamke. Ogrevanje temperature na 50 stopinj, nastavljivo. Pretok 3 l / min pri nazivni temperaturi. Zato ga je mogoče povečati, znižanje ogrevanja na raven udobja, tri stopnje regulacije. Velikost ohišja je 39 * 22 * ​​9 cm, zelo majhna. Primer je plastičen, ergonomičen. Naprava ima nižjo vodo, cev do glave tuša je dolga 1,5 metra. Uporabljajte grelnik vode s filtri za čiščenje vode na vstopu. Naprava stane 2670 rubljev. Enostavna namestitev in varčevanje z energijo v procesu uporabe omogočajo izbiro Atmor grelnika vode.

Related  Izbira in namestitev črpalne postaje za zasebno hišo

Kako izbrati električni tok tlačne vode?

diagram ožičenjaNajprej izberete že omenjene parametre. Pomembno je, da naprava pripada zanesljivemu proizvajalcu, veliko jih je. Na predstavitvi Atmor, Ariston, Termex, Electrolux in drugih znanih blagovnih znamk. Podpišite zanesljive ocene modelov na internetu.

Za namestitev tlačne naprave v stanovanjski zgradbi je mogoče poletno obdobje polniti s toplo vodo. V tem primeru bo naprava počivala pozimi, kar bo znatno podaljšalo življenjsko dobo.

Namestitev neprekinjenega električnega grelnika vode – video