fekalna črpalka s helikopterjemOdstranjevanje odpadkov iz greznice zasebne hiše je precej težko, glede na trenutne razmere in možnost vstopa v odpadke različnih vrst velikih ostankov, ki lahko onemogočijo kanalizacijo. Zato se za odstranjevanje odpadkov uporablja posebna oprema – fekalna črpalka s helikopterjem.

Glavna naloga te čistilne naprave, odstranjevanje odpadkov iz greznice. Drobilnik, vgrajen v mehanski del naprave, to nalogo olajša, rezanje in drobljenje trdnih vključkov, ki so prisotne v tem okolju.

Zasnova in delovanje gospodinjske fekalne črpalke

naprava fekalne črpalke z drobilnikomV bistvu se v vsakodnevnem življenju uporablja podvodna fekalna črpalka. Ta naprava je za razliko od stacionarnih površinskih in polnilnih naprav popolnoma potopljena v delovno okolje, kar zagotavlja nizek nivo hrupa delovanja, precej nizko porabo energije in moč. Toda najpomembnejša značilnost sistema potopnega je njena kompaktnost, saj ne zahteva močan motor, ki zahteva opremo površine za sesanje in dviganje, navzgor glede na tekočem mediju in ne potrebuje globoko gred kot pol-potopne. Črpalka je fekalna, potopljiva, z drobljencem trdnih vključkov, najbolj priročno opremo v vsakodnevni uporabi.

Telo je nameščeno na dnu greznice in je trdno pritrjeno, z uporabo pritrdilnih elementov ali preprosto s težko lito podlago z luknjami za sesanje tekočih odpadkov.

Načelo delovanja fekalne črpalke z drobilnikom je precej preprosto, na območju delovnega rotorja je nameščen nožni rezalnik, ki med delom melje tekoče odpadke, ki s tem zdrobijo trdne snovi. To načelo nekoliko spominja na delo mlinskega mesa, toda namesto spirale Arhimedesa se uporablja rotor. Skozi vstop, potegne tekoče odpadke v ušesce, nož jih zmelje, po katerem odpadki zapustijo iztočno cev.

Naprava odpade drobilnika črpalke za WC, konvencionalno vertikalni potopni sistem vezje s hermetičnim vhod napajalnega kabla, od zgoraj navzdol, motor, na oljni komori, je le potrebno, da se zagotovi tesnost primeru, mazanje ležajih in zmanjša grelne naprave. Nadaljnje impelerje, nameščene na gredi, nameščene v lupini – polž. Za rotorjem in včasih neposredno na njem je sam nož za drobljenje. To je lahko nož-rezalnik, nož z rezili z ostrimi robovi ali drugimi vrstami brusilk rezalne vrste.

Related  Zakaj potrebujete aerator za ribnik?

drobilnik črpalke fekalnih črpalkRabljeni sistemi, kot so stranišča, odpade črpalko s sekači WC včasih je bistvenega pomena za vikend ali zasebnem stanovanju, z namestitvijo kanalizacije v ozadju WC in za greznic, kot je primerno smereh odplak.

Karakteristike, potrebne za izbiro fekalne potopne črpalke z drobilnikom

fekalna črpalka v grezniciPri nakupu fekalne potopne črpalke s helikopterjem je potrebno upoštevati naslednje značilnosti:

  1. Moč, energijske lastnosti in poraba energije črpalne opreme. Prvi napetost, ponavadi doma odpade črpalka uporablja za 220V napeljave, vendar obstajajo tudi bolj zmogljive sisteme, ki jih trifazni moči motorja s pogonom se izračuna na podlagi obsega načrpane tekočih odpadkov, običajno za počitniške dovolj domov 500-1000 W , hiši potrebuje več opreme.
  2. Zmogljivost, ki je zelo pomembna značilnost, kaže, koliko tekočih odpadkov lahko naprava črpal v določenem časovnem obdobju.
  3. Ustvarjena glava, sposobnost motorja, da dvigne in se premika vzdolž vodoravnega odseka tekočih odpadkov iz cevi.

Priporočila za nakup

fekalna črpalka za greznicoPri izbiri potopno črpalko z odpade drobilnikov, morate paziti na modele s kovinskim ohišjem, ta material je bolj trpežna kot plastike in lahko prenese težkih bremen, čeprav je sodobna plastika v zvezi s tem ni veliko slabše, vendar je v zvezi z zaščito pred korozijo, še bolje. Izdelki iz navadnega jekla hitro dajo v korozijo, okolje odpadkov je zelo agresivno, kovina se oksidira zelo hitro. Zato je treba posvetiti pozornost izdelkom iz litega železa ali lahkih kovinskih zlitin.

Pri nakupu fekalne črpalke z drobilnikom za greznico bodite pozorni na izdelke znanih proizvajalcev, kar bo v prihodnosti lajšalo številnih težav z opremo, na primer:

  • nakup rezervnih delov, delov in nožev drobilnika, certificiranih nadomestnih delov in dodatkov za naprave so v celoti dostopni, kar pa ni mogoče reči o izdelkih naših kitajskih prijateljev;
  • skladnost s podatki o potnem listu opreme, razpoložljivost garancijskega roka in kvalitativno izvedbo;
  • trajnosti in učinkovitega delovanja opreme, kitajski ponaredki so na splošno kratkotrajni, poleg tega ne izdaja obljubljene moči in učinkovitosti.

Related  Kako izbrati rezkalni stroj za les

potopna fekalna črpalka s helikopterjemPodvodna fekalna črpalka s helikopterjem ni luksuz, je gospodinjska potreba. Njena razpoložljivost odpravlja številne neprijetne trenutke, povezane s kanalizacijo.

Video pregled fekalne črpalke s helikopterjem