črpalka za vodnjakPogled na padanje curkov vode fascinira, šumenje umirja. Če želite ustvariti umetni slap v zasnovi krajine ali prostora, potrebujete črpalko za vodnjak. Za kaskadno vodo, da bi zadovoljili lepoto, je potreben natančen izračun hidravličnega kroženja vode. Fontana – dekorativna struktura, stilizirana kot naravna. Morska voda poudari lepoto, nosi hlad, igra v temnem času s spretno osvetlitvijo.

Različne fontane

majhen vodnjak na vrtuVse fontane so po svoji zasnovi razdeljene na več vrst:

 1. Izliv vode navzgor ali pod ostrim kotom na površino ogledala se imenuje gejzir. Glede na zmogljivost in moč glave črpalke za vodnjak, lahko vodni curki naraste več metrov, ki tvorijo hrupno pada. Majhen prostorski vlažilnik, ki dviguje vodnjak nekaj centimetrov nad skledo, nameščen na postelji, se nanaša tudi na gejzirje.
 2. Če se voda dvigne malo nad bazenom in se izprazni skozi šobo, se oblikuje čudovita prozorna kupola, ki spominja na pokrov. Umetna osvetlitev ustvarja prelive tekočega filma. Pri tem igra pomembno vlogo natančen izračun pretokov in tlaka vodne črpalke.
 3. Kaskada – nekakšna mirno tekoča voda vzdolž pasov in razpok umetno kamnitega pobočja je kul in mirna. Voda, ki se kopiči v majhnih jezerih, prelije rob in se še naprej premika navzdol. Vodne šobe izperejo napetost in negativnost. V tej sestavi črpalka za vodnjak deluje brezskrbno.
 4. Sestave, ki povezujejo več točk, imenujemo hibrid.

Ulične fontane zahtevajo oskrbo z vodno površino, zaščito pred soncem, zaustavitev in ohranjanje. Sobne zgradbe so lažje izdelati in skrbeti.

Merila za izbiro črpalk za fontane

merila za izbiro črpalke za vodoNapajalni sistem je sestavljen iz črpalke, regulatorja na dovodni črpalki in injektorja, ki daje obliko in vzorec oblaku vode. Izbira vodnih črpalk je velika. Pomembno je ugotoviti, ali bo potopna ali površinska naprava vodila skozi sistem.

Related  Zapri spoznavanje z motornimi žagami Echo

Površinska črpalka je cenejša, vendar jo bo treba namestiti na obrežu vodne posode. Zaradi varnostnih razlogov nenamerno ne mokrimo navitij, jih je treba stilizirati, tako da se zavarujejo pred dežjem ali razpršilom. Ta vrsta opreme deluje šumno, pred zagonom je potrebno napolniti sesalni sistem z vodo. Bolje je, če bo sesalna cev imela filtrirno mrežo, na odcepni cevi pa je nameščen nepovratni ventil. Zrak v sistemu je ovira za oskrbo z vodo.

potopna črpalkaPotopna črpalka za vodo je nameščena v vodnem stolpu. Motor in pogonski mehanizem sta v zaprtem ohišju. Cev za dovajanje je hermetično stisnjena in napolnjena z epoksi lepilom. Potopna črpalka porabi manj električne energije, opravlja enako delo. Vendar ne more stalno delovati, se motor pregreje. Stroj je treba razstaviti za vzdrževanje.

Za potopno črpalko na dnu, je potrebno ustvariti višino. V nasprotnem primeru se bo hitro zamašil, poostril dno sedimente.

Črpalka za vodo se izbere na podlagi izračuna tehničnih vrednosti produktivnosti in glave, prikazane v tabeli:tehnična miza

V potnem listu katere koli črpalke so označene višine, zmogljivosti in zmogljivosti opreme. Črpalke majhne zmogljivosti so primerne za izdelavo domačih vodnjakov. Racionalno, če je črpalka končana:

 • prehodna šoba, ki poveča izhodni tlak;
 • čep z ventilom, ki omogoča razdelitev toka vode na dve točki;
 • glava z LED, ki se uporablja v črpalki za fontano z osvetlitvijo, je nameščena na posebnem podaljšku z navojem.

LED za vodoPondtech AP serije, Messener ECO-X2 se imenujejo črpalke.

Dekorativna razsvetljava dodaja čudovito igro svetlobe v toku, preseneča s sencami v bazenu. Za ustvarjanje svetlobnega učinka uporabite halogenske, LED svetilke in optična vlakna. Površinska osvetlitev je manj nevarna, nameščena je prek omrežja 12/24 V preko transformatorja navzdol.

Da bi zagotovili varnost pred elektrošokom, je potrebno vgraditi RCD v svetlobno vezje – avtomatsko izklopno napravo.

Najpogosteje v zasnovi pokrajine dacha uporabite črpalko za fontano Sprut 1143.črpalka za vodnjak Octopus 1143

Related  Pregled in primerjalne značilnosti modelov Chainsaw blagovne znamke Champion

Potopna črpalka Octopus 1143 je manjša od serije. Deluje tiho, kompaktno, ima 3 šobe za različne vrste vodnjakov. Črpalke serije FSP, FST, FSS ukrajinski proizvajalec so namenjeni za fontane in bazene.

Tehnični podatki in dimenzije črpalke:

 • produktivnost 1 m3 / uro;
 • glava 1,6 m;
 • moč 22 W;
 • višina črpalke s šobo 27 cm;
 • Dimenzije telesa so 10 * 8,5 * 8 cm.

domača črpalka za vodoDekorativna črpalka za vodo ima sesalne skodelice na dnu, nameščena je tako, da je sesalna odprtina pod zalivom.

Črpalka bo stala čim več, bolj učinkovitost, niz dodatnih funkcij, bolj znan proizvajalec.

Črpalko za vodnjak lahko naredite z lastnimi rokami. Obstaja veliko možnosti. Analiziramo najpreprostejši, s katerim se bo tok povečal za 50 cm. Za to uporabimo električni motor iz notranjega ventilatorja. Namesto rotorja morate namestiti kolo, ki ga povezuje z motorjem. Za črpalko se ustvari ohišje z vzorčenjem in odprtino za pipe, celotna konstrukcija je hermetično zaprta.

Dojenček črpanje do 50 litrov vode na uro. Glavna stvar je, da so povezave varne in dobro izolirane žice. Šobe lahko ustvarite iz plastičnih steklenic, poskrbite za osvetlitev ozadja. Prostor za domišljijo je neomejen.

umetni ribnik s fontanoČe želite črpalko za vodnjak namestiti z lastnimi rokami, lahko uporabite drenažo, postavite sistem dovodnih cevi in ​​pritrdite šobo. Dovolj je, da napravo pritrdite na dno in jo opremite z regulacijsko glavo z ventilom, injektorjem. Potrebno je, da periodično ustavite vodnjak, da ohladi črpalko in zamenja sesalni filter.

Napajalni kabel za vse vrste črpalk mora biti usmerjen v zaščitno ohišje, ki se poglablja v tla.

Domača črpalka za notranji vodnjak – video