cevna črpalka za namakanjeZa napajanje nasadov iz rezervoarja morate porabiti energijo pri premikanju vode. Črpalka se bo uporabljala za zalivanje iz cevi ali pa bo vodo prenašalo z žlicami – za vse rastline. Izključite težko ročno delo, lahko prava naprava pobere vsak vrtnar. Ne bomo razmišljali o načinu oskrbe z vodo iz vodnjaka, saj so vodne rastline s hladno vodo škodljive. Pripravili bomo naprave za sodi in odprte rezervoarje.

Zahteva za zalivanje vode

zalivanje s toplo vodoRedek poletni prebivalec povezuje cev na vodno vodo in neposredno pod pritiskom na postelje. Hladna tekočina bo vodila do gnilobe korenin, rastlinskih bolezni. Zato jih najprej injiciramo v posodo in po segrevanju vode v sodih prevažamo okoli postelj. In da bi ogrevanje šlo hitreje, je cev naslikal črno.

Na vodi lahko vzamete vodo za namakanje iz umetnega ribnika. Ampak potem se bazen ne očisti z dodatkom kemije. Črpalka za namakanje iz cevi ali bazena je izbrana glede na značilnosti. To upošteva stopnjo onesnaženosti in lokacijo aparata.

Kako izbrati pravo črpalko

izbor črpalke za namakanjeGlede na naravo vira bo treba črpalko izbrati glede na parametre. Črpalke delujejo pod vodo, nameščene so pod zalivom in imenovane potopne. Črpanje s čisto vodo, za črpanje iz zunanjega bazena je bolje, da vzamete drenažo. Če je črpalka nameščena na prostem in vodi s tekočino s cevjo, se imenuje površinska cev.

Če želite pravilno izbrati vodne črpalke za zalivanje vrta, morate izračunati:

  • uspešnost;
  • glava.

Začnemo iz časa, ki ga porabimo za namakanje celotnega območja mesta. Običajno je namakanje potrebno s posipanjem s hitrostjo 5 litrov na kvadratni meter. Za eno uro potrebujete črpalko do postelje 0,5 m3 na sto. Kapaciteta črpalke je označena s črko Q in je na voljo v potnem listu. Za gospodinjski aparat zadostuje 1,5 do 2,0 kubičnih metrov na uro.

Kazalniki učinkovitosti in tlaka so medsebojno povezani. Glava je zložena:

  • višina dviganja vode;
  • razlika med mestom za postavitev črpalke in najvišjo točko vrta;
  • razdalja do najbolj oddaljenih točk namakanja;
  • zalivanje, tlak ali prost pretok pod korenom.

Related  Les splitter za pomoč vaščani

Višina dvižne vode iz rezervoarja je zmožnost sesanja vode z mehanizmom, vrednost potnega lista, ki ne presega 6 metrov. Vsaka 10 metrov dolžine cevi ustreza izgubi 1 metra glave. Zato se glava črpalke porazdeli po vzponu vode v višinski razliki na vrtu, višini, zvišanju prostega konca cevi in ​​njegovi dolžini. Poleg tega vsak obrat vodovoda prinaša dodatne tlačne izgube.

Za poletno rezidenco je dovolj, da ima vrtno črpalko za zalivanje s tlakom 30 metrov. V tem primeru se dobava lahko prilagodi za kapljično ali tlačno namakanje.

Vrste črpalk za namakanje

sorte črpalkPotopne črpalke delujejo samo v vodi in so razdeljene na centrifugalne in vibracijske. Spopadanje z deževnico, zbrano iz žlebov, morajo biti mehanizmi, ki lahko črpajo mokro tekočino. Bolje je uporabljati centrifugalne črpalke, vendar pa je tudi odveč, da namestijo filter na vstopno odprtino. Vibracijska črpalka črpata samo čisto vodo brez vzmetenja, vendar je model cenejši od centrifugalne enote.

Za premikanje umetnih ribnikov je bolje uporabiti odtočno črpalko, ki se ne boji dna sedimenta. Toda taka naprava ne ustvarja in je primerna le za korenito zalivanje trate ali dreves.

Črpalke za zalivanje vrta iz cevi, nameščene v rezervoar, delajo z majhnim hrupom, ne pregrejejo. Pri nameščanju naprave morate poskrbeti za tesnjenje priključka, dobro izolacijo električnega kabla. Potopne črpalke, ki se uporabljajo za dviganje vode iz vodnjakov “Stream” in “Rodnichok”, se uporabljajo za namakanje iz odprtih vodnih teles. Ampak aparat deluje, ko potopimo za najmanj 50 cm, ne moremo uporabiti za plitvo vodo. Oskrbujejo vodo iz odprtih rezervoarjev za razdaljo do 400 metrov.

Kercherjeva črpalkaČrpalka “Kercher” za zalivanje iz cevi se uporablja bolj pogosto kot drugi stroji. Nemški proizvajalec je zagotovil vse lastnosti napajanja z ogreto vodo iz rezervoarja. Plavajoča črpalka z nižjim vnosom vode je bolj primerna za namakalne sisteme. Zasnova bobna potopne črpalke za vrtino ima filter na vstopni odprtini. V kompletu je pol-palčna cev dolžine 20 m. Naprava je opremljena z ventilom, ki omogoča prilagajanje glave in brizgalne pištole. Črpalka nosi ročaj, shranjen v posodi. Moč naprave je 400 vatov, produktivnost je 3,8 metra3/ uro z glavo 11 m.

Ker Kercher ne dela hrupa in je plovec povezan z blokiranjem “suha vožnja”, se naprava zaustavi, če je prostornina prazna. Črpalka za namakanje iz cevi lahko črpalke gnojil.

Črpalka Gardena 4000/2 Comfort ni manj priljubljena pri kmetih. Enostaven zagon in dobra funkcionalnost pripomorejo, da je naprava primerna za zalivanje velikih površin. Črpalka ustvari tlak 20 metrov in zmogljivost 4 m3/ uro pri porabi le 500 vatov energije. Toda v podeželskih pogojih mora nemška tehnologija delovati prek regulatorjev napetosti.

Potopne črpalke v cevi morajo biti opremljene z dodatnim filtrom. Če želite to narediti, vzemite til in zavite črpalko, da jo zaščitite pred gnojevko.

Površinske črpalke za namakanje vedno delujejo hrupno. Toda samo površinski centrifugalni aparat lahko dolgo časa deluje brez pregrevanja v sistemu namakanja kapljevine. Takšna črpalka lahko črpa blatna deževnica, vendar pa bo vzmetenje hitro onemogočilo rotor.

Related  Izbira in namestitev črpalne postaje za zasebno hišo

črpalka za površinsko zalivanjeZa namakanje z kapljicami je potrebno izračunati produktivnost in glavo črpalke glede na dolžino namakalnih trakov, število kapilar. Na splošno velja, da mora normalna luknja v traku preiti 1 liter vode na uro. Poznavanje števila lukenj na tekočem meter traku je enostavno izračunati celotni pretok in izbrati centrifugalno črpalko za cev za zalivanje vrta.

Izberite črpalko za namakanje sajenja ni težko, saj poznate različne naprave in značilnosti primestnega območja.

Povratne informacije o kupcih za namakalno črpalko Kercher – video