kultivator v ženskih rokahKultivator pomeni orodje za gojenje zemlje, lahko ta koncept vključuje vse kopače in riparce. Kako izbrati kultivatorja, je odvisno od prednjega dela in od lastnikov, ki želijo sodelovati pri ročnem delu, uporabite tehniko z električnim ali bencinskim motorjem. Bolj zapletena in bolj funkcionalna tehnika je dražja.

Tehnične značilnosti predlagane opreme

model kultivatorjaNe bomo govorili o ročnih orodjih, vsi so znani, so poceni, tam so v skednju vsakega poletnega prebivališča. Ocenimo modele, ki olajšajo fizično delo. Recimo, da moraš skrbeti za vrt in vrt na območju 6-12 arov. Delovne roke so večinoma ženske ali starejše. Kako izbrati poceni in zanesljiv kultivator za šibke roke.

Če kupite kultivator in vam je ponujen, da je skupaj s prilogami, zavrnite. Ne dejstvo, da vse platnene streže, ki jih potrebujete, in njihova cena je vključena v skupno ceno.

Toda za nakup maziva, priporočenega v navodilih in pasu, če je na voljo, je potrebno.

Specializirane trgovine in trgi vključujejo:

  1. Svetlobni kultivatorji je značilna majhna teža, nizka oprijem in globoko obdelovanje zemlje ni več kot 20 cm. Na splošno majhne Spreten pomočniki so nujno potrebni za pripravo tal v rastlinjaku, gredicami in gredice. Zdaj je modno voditi vrt na Mitlajderu, s širino postelj 45 cm in metrov vrstic. Najprimernejše orodje za to tehnologijo je enostaven kultivator. Pogon je lahko električni ali uporablja bencinske dvotaktne modele.
  2. Majhni kultivatorji lahko že obdelajo 6-10 hektarjev. Plujejo globlje in jih ujamejo do 40 cm v enem prehodu. Obstajajo električni modeli, lažji in cenejši kot bencinski. Mrežne naprave potrebujejo podaljšek in stabilno napetost, ki v dachasu ni vedno. Ob najmanjši vlažnosti z električnim kultivatorjem je nemogoče delovati, je nevarno. Masa teh modelov je do 15 kg.
  3. Srednji modeli kultivatorjev niso več sposobni ženskih rok. Agregati lahko delujejo na velikih zelenjavnih vrtovih, učinkovito in globoko razbijejo tla. Z njimi lahko uporabite druga orodja. Tehtajte izdelke 15-48 kg, zmogljivost 2,5-5,0 litrov. Skratka, resna tehnika za moške roke.

Related  Kako izbrati najboljši drobilnik zrn in ali ga lahko naredite sami

srednje močni kultivatorOd treh možnosti je druga najbolj primerna za obdelavo 6 hektarov. Dober pomočnik in odvoz za shranjevanje ne bo težko. Toda poleg vzmetne obdelave tal in plevelov iz nje ni več pričakovati ničesar. Če je mesto s kompleksno olajšavo, potem je najboljši enostaven model. Izbira kultivatorja za ceno je majhna:

  • Sturm serija GK3610 električna, s težo 6,0 kg, cena je nekaj več kot 5 tisoč rubljev;
  • Serija “Zemlyak” LÉ1300 električna, teža 13,2 kg, stroški okoli 9 tisoč rubljev.

Nekoliko dražji, znani in zanesljivi modeli na zahtevo – Champion, MTD, Texas, DDE, Huter, Elitech. Stanejo več kot 12 tisoč rubljev.

Izbira modela glede na tehnične značilnosti

delo na kraju samemVsi kultivatorji imajo eno strukturo – pogon, prenos, delovni mehanizem, krmilni gumb.

Najlažji mehanizmi delujejo na kulturni osnovi, in sicer igrače v ženskih rokah. Modeli se štejejo za enkratno, nepopravljivo. Zato, kateri kultivator, da izberejo, je odvisna od dodajanja vseh prednosti in slabosti.

Izbira, kako se odločiti?

Omrežna orodja so vedno lažja in cenejša od svojih bratov bratov.

Zmogljivi modeli ne obstajajo. Dvignite tla do globine 25 cm z majhnim oprijemom s takšno napravo. Omrežni stroji delujejo tiho in brez izpušnih plinov, ne da bi motili druge. Da je takšen kultivator dober, vendar:

  • Nemogoče je delati v mokrem vremenu;
  • Potrebno je stalno spremljati prisotnost vrvi;
  • Potreben je poseben podaljšek z zanesljivim konektorjem.

kultivator bencinaKako izbrati kultivator bencina, za 2 ali 4-stopenjsko zaustavitev? Dvotaktni motor deluje na mešanici bencina in posebnega olja. Zelo je hrupno in porabi 30% več goriva kot 4-taktno gorivo. Vendar je lažja in veliko močnejša, če so dimenzije enake. Motorni vir dvotaktnega motorja je manjši, navsezadnje pa bolj intenzivno deluje. Popravite dvotaktni motor z notranjim izgorevanjem, ni smiselno, cenejše je, če kupite novega.

Related  Značilnosti drobilcev sena in slame za zasebne kmetije

Štiri-taktni motor je klasičen. Te motorje namestite na vse sodobne modele, vendar so dražji. Motorji imajo odličen vir, skoraj ne segrejejo med delom, izgorevanje goriva v njih pa je polnejše, izpust je čistejši.

Kultivatorji s štiritaktnim motorjem vedno imajo dobro moč in tehtajo okrog 50 kg.

Kako izbrati kultivatorja za poletno rezidenco na napravi prenosa? Ta koncept vključuje postopek prenosa vrtenja motorne gredi na reduktor in vrsto reduktorja. Reduktor je namenjen zmanjšanju hitrosti, ki se odstrani iz motorja. Na primer, motor razvije 3600 vrtljajev na minuto, rezkalnik pa 20-krat manj.

verige reduktorjaKo je gred motorja vodoravno, se uporabi reduktor verižnika. Če je reduktor snemljiv, ga ni težko popraviti sami. Običajno so kultivatorji z nizko porabo opremljeni s polžastim menjalnikom. Kompaktna je, nameščena na vertikalno loceno motorno gred. Pri menjalniku pride do trenja med delom, razdalja med črvom in zobnikom hitro narašča, se pojavi znova. Reduktor je nameščen na kultivatorjih z nizko močjo.

reduktor zobŠe vedno obstajajo prestavne ročice in zobniška gonila, vendar se ne uporabljajo za nizkoenergetsko tehnologijo.

Pred uporabo kultivatorja preberite navodila, razumite osnovne zahteve za skrb za orodje in jih upoštevajte. Najbolj poceni model v skrbi za roke bo dolgo služil.

Sklopka je namenjena prenosu navora v delovni mehanizem. Iztisnite sklopko – začnite oranje. Spojke na modelih z majhno močjo vzpostavljajo samodejno centrifugalno sredstvo. Na kultivatorjih povprečne moči se uporablja jermen, z napenjalnim valjem.

Pomemben parameter za priročno delo na kultivatorju je prisotnost obratnega ali obratnega. Ne dovoljuje moči mišic, nasprotno, za reševanje iz zemlje izkopani kultivator. Pri majhnih modelih je vedno na voljo samo ena hitrost.

To je vse, kar morate najprej vedeti, ko ste izbrali pomočnika. Pri razvoju kultivatorja uporabite navodila za uporabo.

Related  Kako izbrati sokovnika za granatno jabolko in iztisniti sok iz nje

Izbira kultivatorja za poletno rezidenco – video