Jeg så på TV et program der det ble vist meget vakre senger av grus. Jeg har et ubebodd tomt i min dacha, jeg vil prøve å lage det samme blomsterbedet der. Vennligst gi trinnvise anbefalinger om hvordan du gjør en grus seng på hytta med egne hender.

Dacha er et favorittsted for resten av glade eiere av et privat hus. Og hvis det også er et stykke land, så i mellom resten kan du jobbe. Når alt kommer til alt, er ingenting så inspirerende til «menneskets forgjørende arbeid» som frisk luft. I tillegg til de kultiverte plantene i hagen, har hver dacha nødvendigvis en blomsterhage, og formen på blomsterbedene avhenger bare av fantasien til sommerboeren. Det kan være som en enkel, ubeskyttet hage foran gjerdet og et utsmykket blomsterbed. Nylig er en ny trend blitt mer populær – en seng av grus, som praktisk talt ikke trenger luke, da ugresset fjernes under leggingen av blomsterbedet.

Fordeler med en grus seng

grus seng med trær

Grus seng er en slags blanding av stein og planter, lagt og plantet i en bestemt rekkefølge. Det er en liten steinhage, som trygt trykker de enkle blomsterbedene på grunn av dens fordeler:

  • krever minimal omsorg på grunn av det nesten fullstendige fraværet av ugress, fordi i stedet for jordgruve gjenfylling;
  • muligheten til å lage et blomsterbed på de mest varierte stedene på stedet (i skyggen, i solen, i skråningen, i hjørnene på hjørnene);
  • gir noen form og størrelse;
  • enkel teknologi for å bryte blomsterbed
  • trenger ikke å vanne og gjødslede plantetene ofte.

Steg-for-steg-anbefalinger for arrangement av grusmadrass

grus seng

Det er ikke så vanskelig å lage en grusmadrass på en hytte ved dachaen, og observere følgende trinnvise anbefalinger.

Jordforberedelse

jordforberedelse

Velg stedet hvor blomsterbedet skal deles og markere grenser – kjør i pinner og trekk tauet. Blomstringen av uregelmessig form vil se mer organisert ut. Deretter fjerner du det øverste laget av jord i det planlagte området til en dybde på 20 cm. Velg alle røttene på stedet under sengen. For ikke å gå glipp av spirende ukrudt, bør området fuktes og forlates i en uke, slik at de blir gjennomboret og også fjernet.

Related  Særegenheter ved å vokse bruksmønster hjemme ved plantemetoden

Videre er siden gravd opp. For å lage et dreneringslag når du graver inn, legg til stor sand eller utvidet leire. Deretter jordet jorden litt med en hagevals og dekker det utgravede området med det første laget av geotekstil. Det vil tjene som et hinder for flerårige ugress igjen i jordens dybde, og vil også holde grus fra nedbør.

docking av geotekstiler

Kutt geotekstiler på en del må legges slik at et kontinuerlig lerret oppnås. Mellom hverandre er brikkene festet med spesielle rotasjonsfiksere.

Etter at blomsterbedet har blitt helt dekket med mulching klut, i det hver 3 kvm. Du må pierce hullene for å tømme overflødig vann.

Forberedelse av et plantingssted

plante landing

Etter å ha bestemt stedene for planting, blir de også kuttet ut i agrofiber, styrt av størrelsen på myke landingsbeholdere. Grav hullet ut i hullet, legg beholderen der, fyll det med jord og plant den forberedte planten. Slike beholdere er veldig praktiske når man legger grusbøyer, fordi de beskytter rostsystemet av blomster eller busk mot skade og skiller landingsstedet fra grusbunnen.

Hvis ønsket om å plante nye blomster vises etter at blomsterbedet er dekket med grus, må du plante dem:

  1. Velg gruset på stedet for planting.
  2. Lag et snitt i geotextilen og kutt kantene ned.
  3. Grav et hull under plantingen.
  4. Plante planten, dryss med et lite lag jord, hell.
  5. Legg på plass grus.

Fyll blomsterbed med grus

gjenfylling av grus

Å sovne gjenværende plass etter å ha plantet plassen med det første laget av grus. På toppen legg et andre lag av geotekstil og fyll det med et annet dekorativt lag av grus.

Related  Hva skal man gjøre med krysantemum i en gryte når det blomstrer?

Video om hvordan man lager en blomsterbed av farget grus