På mitt siste besøk til villaområdet la jeg merke til at blader av betene mine var av en merkelig farge – de bleknet i noen senger, og i resten – ble de røde. Fortell meg hvorfor bladene på betene blir røde og hva skal gjøres i dette tilfellet?

bete topperVed dyrking av beets, er trøbbel med hagearbeid litt – vann, ugress og pause. Videre vokser grønnsaket selvstendig, og det er mulig å ikke se på senger opp til høsting. På den annen side, så lenge hoppe problemene som kan redusere antall røtter og svekke deres kachestvo.Odnoy av disse vanlige problemene er å endre fargen på sine topper. I sunne busker er blomstene røde, og bladene er grønne, men noen ganger begynner den røde fargen å skifte til bladplaten.

Hvorfor blir bladene røde på betene, og hva de skal gjøre med det, avhenger av de spesifikke årsakene til dette fenomenet. Ofte er de:

  • mangel på mikroelementer;
  • økt surhet i jorda.

Mangel på mat

underernæring av rødbeter

Beet topper er en indikator på plantes helse. Så snart det begynner å mangle mikronæringsstoffer, påvirker det umiddelbart bladene. Etter endringene er det mulig å fastslå hvilket stoff betene trenger:

  1. Mangel på natrium. Eksternt får friske saftige blader en rød farge. Løsningen på problemet: Hell plantingen direkte ovenfra med en løsning av kjøkkensaltet (250 gram per bøtte med vann).
  2. Mangel på fosfor. Bladene forsvinner først, da blir det mørkt, og deretter blir det rødt. Løsningen på problemet er å legge superfosfat til sengene.
  3. Mangel på kalium. Den grønne fargen på løvet forsvinner gradvis, og i sin plass kommer en rik mørk rød skygge, med bladene vri. Løsningen av problemet er å mate beten med kaliumklorid.

Det er viktig å fastslå nøyaktig hvilken substans rovene mangler, fordi overskudd av mikroelementer også vil påvirke fremtidig avling.

Høy surhet

små rødbeteblader

Rødbeten rødmer og hvis jorda den dyrkes på, har økt surhetsgrad. Rødder vokser godt og bærer bare frukt i nøytrale jord.

Du kan sjekke surheten på jorden på en folkemessig måte. For å gjøre dette, fukt en håndfull jord, rull den inn i en flat kake og hell litt eddik på toppen. Utseendet til bobler indikerer at jorden er alkalisk.

Hvis ingenting skjedde, lag en annen kake og dryss den med vanlig brus. Med økt surhet hisses den, ved nøytral – ingen reaksjon.

For å redusere surheten i jorda, bruk aske på stedet per 100 kvadratmeter materiale per kvadratmeter område.

Video om beite voksende