Jeg har en beholdning av plast- og glassflasker i min dacha. I lang tid drømte jeg om å lage originale blomsterbed fra dem, men jeg kan ikke definere dem med deres utseende. Hjelp til å ta en beslutning – vennligst gi eksempler på design av blomsterbed fra flasker.

Nylig har blomsterseng blitt stadig mer populært, for å lage plast eller glassflasker. Dette materialet tiltrekker seg oppmerksomhet ved sin enkelhet i behandling og mangel på finansielle investeringer. Tross alt er lagerene av plastbeholdere (store eller små) for alle, og glassflasker er alltid der. Det gjenstår å vise litt fantasi – og det opprinnelige blomsterbedet er klart. I tillegg vil jorda i en slik blomsterbed forbli fuktig lenger og lett å ta vare på – de plantede blomstene vil ikke forlate blomsterbedet, og ugresset vil ikke trenge innvendig fra utsiden. Noen eksempler på design av blomsterbed fra flasker vurderes i artikkelen.

Blomsterseng av en krukke

En blomsterbed, laget av en enkelt plastflaske av forskjellige størrelser, passer til de som har liten plass på stedet, dessuten kan en slik blomsterbed omlegges eller dekoreres med allerede klare blomsterbed. Formen avhenger av størrelsen på plastbeholderen. Fra flasker på 2 liter for å få en fin liten dyr, og en fem-liters flaske – en fegris.

For dette må en plastflaske på den ene siden kutte ut et hull der blomstene senere skal plantes. På baksiden (bunnen av blomsterbed) gjør dreneringshullene. Fra nakken for å lage en snute og fra det kuttede plaststykket – nødvendige detaljer som en hale, ører, ben, etc. Det er bare å male dyret i din favorittfarge.

Her er slike blomsterbed i form av dyr, og til og med teknologien kan gjøres:

Related  Vi lager en kompakt hekk av lavvoksende busker

en familie av smågriser fra flasker

paravozik

blomsterbed og mus

Blomsterseng fra flasker gravd vertikalt

Formen til en slik blomsterbed avhenger bare av ønsket, du kan sette den i form av en geometrisk form (sirkel, oval, firkantet) eller for å forme dyret eller fuglen. For konstruksjon av blomsterbedet er plastflasker av noe volum egnet: For en liten blomsterbed – halv liter beholdere for henholdsvis en større blomsterbed, er det bedre å ta to liter. I stedet for plastbeholdere kan glassflasker av samme farge brukes.

Teknologien til design er som følger:

  1. I området som er tildelt under sengen, gjør en merking og på den for å grave en ikke veldig dyp rille, hvis bredde er lik tykkelsen på flasken, og dybden – omtrent halvparten av høyden.
  2. Tare å fylle med jord eller sand (som er tilgjengelig) – det er nødvendig at flasken er mer stabil og ikke faller ut.
  3. Sett flasker i en spor tett mot hverandre, unngå dannelse av sprekker.
  4. Grav et grøft med flasker og tramp det godt.
  5. Hvis ønskelig, skal den betjenende delen av flaskene være malt.

Nedenfor er alternativene for å lage blomsterbed på denne måten.

svømme-blomst seng

køyeseng

blomsterbed

blomsterbed

en seng av glassflasker

En glassflaske glassflasker lagt på basen

Hovedforskjellen på dette blomsterbedet er at på grunn av dens dimensjoner er det mest sannsynlig å være stasjonær. Som grunnlag er et gammelt fat eller dekk stablet med en haug egnet. Hvis det er bunn i bunnen av blomsterbedet, er det nødvendig å lage dreneringshull i den.

en seng av glassflasker basert på

Å bygge en blomsterbed trenger du:

  • etablere grunnlaget for blomsterbedet;
  • lag en sementoppslemming (1: 2);
  • Start fra bunnen, bruk en mørtel på blomstersjiktet;
  • legge ut den første raden med flasker, skyv dem inn i sementen;
  • Det neste laget av flasker lå på toppen av det første i et sjakkbrettmønster, og så videre – til ønsket høyde på blomsterbedet.

Related  Funksjoner av omsorg for Bauers tigerbegonia

Når løsningen har størknet, heller du murstein eller småstein for drenering i blomsterbedet (til bunnen), og over – næringsjord for planter.

Eksempler på utformingen av blomsterbed med bruk av flasker er fortsatt veldig, det viktigste er å vise litt fantasi, og elegante blomsterbed vil tilfredsstille deres utseende hele året.

Ideer til å dekorere blomsterbed fra flasker, video