Jeg bruker kalk på hagen min, fordi jorden er sur. Jeg hørte at du kan lage andre gjødsel til dette formålet. Fortell meg hvilke lime gjødsel det er, hva deres anvendelse og egenskaper er.

Nesten alle avlinger trenger næringsjord med lav eller nøytral surhetsnivå. En slik jordblanding er imidlertid et ganske sjeldent fenomen, fordi jord med surhet hovedsakelig er funnet. Det er når kalkholdige gjødsel kommer til å redde agronomer, gartnere, gartnere og til og med blomsteroppdrettere.

Denne typen gjødsel er et spesielt materiale som brukes til å nøytralisere surheten i jorda, samt metning av kalsium, som er nødvendig for den aktive utviklingen av planter.

For å finne ut hvilken gjødsel som er best brukt til denne eller den aktuelle jorda når du dyrker forskjellige avlinger, er det nødvendig å gjøre deg kjent med hovedtyper av kalkgjødsel, deres egenskaper og bruksområder.

Typer av kalkgjødsel

Kalcareous gjødsel er delt inn i tre grupper, avhengig av hvilken naturlig stein de ble ekstrahert fra:

  • Solid (bergarter som krever ekstra sliping eller brenning), som kalkstein, kritt og dolomitt;
  • myk (ikke krever sliping) – marl, dolomitt naturlig mel, kalkholdig tuff, lime lime;
  • avfall industrielle aktiviteter, som inneholder mye kalk (sement støv, skifer og torv aske, belitisk mel, avføring lera).

I tillegg er det også en gruppe oppnådd som følge av behandling av naturlige bergarter: brent kalk (quicklime og pushenka).

Påføring av kalkgjødsel

Ved dyrking av høstavlinger for å redusere surheten i jorda, brukes oftest slike gjødsel av denne typen:

  1. Lime slaked (pushenka). Den blir introdusert i jorda om høsten eller våren graver hvert tredje år, med høy surhet – årlig. Normen for leirejord er fra 4 til 10 kg per 10 kvm. m., og for sandy – maksimalt 2 kg per samme område. Brukes også til å bekjempe insekter (per 1 kvm. – ikke mer enn 500 gram bomull) og hvitvasking av trær.Pushenko
  2. Kalk kalk. Det brukes til å ødelegge ugress på tunge jordarter.fin kalk
  3. Dolomittmel (jord dolomitt). Brukes til kalkning på snødekke, hvis det ikke er mer enn 30 cm, og også for påføring på hothouse rygger før planting. Normen er 500-600 g per 1 kvm. m. for jord med høy og middels surhet og 350 g – med lavt. Ved kalking av drivhus senger – ikke mer enn 200 g.dolomittmel
  4. Mel. Brukes til vårkalking, maksimal dose er 300 g per 1 kvm. m. av sur jord.kritt
  5. Marl. Egnet for lett jord, bringes under graven sammen med gjødsel.Marl
  6. Lime tuff. I sammensetningen har den ca 80% kalk, den brukes på samme måte som marlen.kalkholdig tuff
  7. Lime kalk (gips). Inneholder 90% kalk, tilsatt sammen med organisk.

Ovennevnte kalkgjødsel kan brukes samtidig med gjødsel (unntatt pushenki).

Jorddeksidering – video

Related  Hvordan vokse et krysantemum frøet fra frø?