Jeg er litt engasjert i voksende blomster. På samme tid for befruktningen prøver jeg å bruke folkemetoder. Jeg hørte nylig at blomstene reagerer godt på den øverste dressingen som inneholder bananskinn. Fortell meg hvordan å lage en gjødsel fra en bananskall for innendørs planter?

For aktiv vekst trenger alle planter regelmessig fôring. En god erstatning for butikkprodukter vil være et middel som er gjort på grunnlag av bananskall. Banan inneholder mange næringsstoffer som forbedrer veksten og generell tilstand av planter. Tilstedeværelsen av nitrogen, fosfor, kalium og kalsium skall gjør et utmerket jordforbedringsmiddel, fordelen av disse er at det er enkelt og billig kan fremstilles i hjemmet.

banan peeling

Gjødsel fra bananskall til innendørs planter kan gjøres som:

  • tørt pulver;
  • infusjon;
  • kompost;
  • eller prikopav i jorden av friske skinn.

For å bruke skallet som gjødsel, bør banan vaskes grundig før rengjøring, og deretter – fjern rester av massen fra skallet.

Tørrpulver fra bananskall

tørke bananer

Peel banan tørr brønn: klippe den i stykker og sette på en lys vinduskarmen eller på batteriet, etter å ha spredd avisen. Legg ut huden slik at innsiden er på toppen. Du kan også lett steke peeling i ovnen.

Ferdige tørrskinn maler i en kaffekvern eller mørtel til pulvertilstanden og oppbevares i glassglass under lokket.

pulver av peeling

Under blomstring av innendørs planter er pulveret spredt over jordoverflaten i en gryte, hvorpå blomsten er vannet. En gryte bringes i 1-2 ts. (avhengig av volumet av potten) med en frekvens på en gang i måneden. Tørrskall legges også til underlaget når du transplanterer blomster – en pott er 1 ts.

Bananinfusjon

banan ekstrakt

Infusjonen er gjort ved hjelp av en fersk bananskall. I en tre-liters flaske legger skinn fra tre bananer og hell varmt vann. La det brygge i 2 dager. Vann blomstene, fortynn infusjonen med vann, i forholdet 1: 1. Dette vil bidra til å kvitte seg med bladlus. Den samme løsningen anbefales til vannspirer.

Den ferdige infusjonen lagres i kjøleskapet i maksimalt 10 dager.

Banankompost for pæreplanter

kompost

For å forberede en fettkompost trenger du mye skinn og et preparat “Baikal”. Skinn slipe, bland sammen med bakken og hell med den angitte forberedelsen. La opp i en måned slik at skallet dekomponerer. Etter den angitte tiden, gjenta prosedyren, og legg til mer avfelling.

Related  Voksende petunia på balkongen, ikke glem om regler for omsorg

Ferdiggjorte ferskskallgjødsel

frisk peeling i en gryte

Ferskehakkede friske bananskinn legges i en gryte når du planter eller etterplanter innendørs planter. Imidlertid er det verdt å tenke på at slik jord blir tilberedt i 2-3 uker før planten blomstrer, da skallen skal helt nedbrytes. For å øke hastigheten på prosessen, kan du helle forberedt jord med en infusjon som inneholder organisk. Slike befruktning bidrar til den aktive veksten av løvmassen.

Bananskallet kan fryses i fryseren og brukes senere som fersk som den er.

Gjødsel fra bananskall – video