Pene plen plener i vår tid er ikke en nyhet, men det er vanskelig og dyrt å dyrke det selv. Det er kjent at det er en forenklet versjon for lat mennesker – det er en hvit kløver. Men spørsmålet oppstår: hvordan å plante en hvit kløver til plenen? Hvilke materialer vil være nødvendig og hvor vanskelig er prosessen?

Clover, populært kalt trefoil, refererer til flerårige planter av legume familien. Anlegget er representert i form av tre blader av smaragd farge med en liten blomst av kuleform. Hvis du holder deg til riktig teknologi for å plante den, og også passe på det senere, vil blomstringen plukke deg hvert år med et jevnt og mykt teppe. For å gjøre alt riktig, bør du vurdere en detaljert instruksjon: hvordan plante en hvit kløver til plenen? Enkle tips og noen nyanser fra eksperter vil tillate deg å få en grønn teppe som et resultat av arbeidet.

hvite kløverblader

Fordeler og ulemper

Å velge en hvit kløver, kan du få en hel liste over fordeler, da anlegget har disse funksjonene:

 • uttalt dekorative egenskaper;
 • et kraftig rotsystem kan undertrykke vekst i flere år;
 • Kløvertæppet danner en tett gressmasse av en rik grønn fargetone;
 • lav stjerne vekst eliminerer behovet for å kutte;
 • upretensiøs i omsorgen: trenger ikke hyppig vanning eller innføring av ekstra dressing;
 • høy motstand mot tramping;
 • rask vekst;
 • metning av jord med nitrogen – naturlig gjødsel;
 • mulighet til å plante på bakker, banker og øyer.

Viktig! Hvitkløver inkluderer ofte, om nødvendig, såing tomme områder av en steinhage, en rosentrær eller en hage seng.

Til tross for dette har plenen av hvitt lim noen ulemper:

 • Den overveldende eiendommen vil føre til død av andre farger;
 • rask vekst i alle retninger (kløver er dominerende);
 • oppbevaring av fuktighet fører til en skoliose – den bør gå forsiktig.

Related  Eksempler på design av blomsterbed fra flasker

Landing teknologi

Som nevnt, krever en kraftig plante ikke propolok eller fôr. Men hvis du ønsker å få en jevn og vakker tykk teppe, bør du vurdere flere anbefalinger. Så, blant de forberedende arbeidene bør være riktig identifisert sted. Det beste alternativet er en solrik plen eller penumbra. Frø kjøpes i en spesialisert butikk av gartnere og lastebilbønder: på 1 m2 forlater omtrent 300 korn. Det anbefales å lande om våren eller tidlig på sommeren.

Deretter følger en enkel steg-for-trinns algoritme:

 1. Som i tilfelle av en konvensjonell plen, for å gjøre frøene godt og raskt rotfestet, fjern det øverste laget av jord (opptil 5 cm) og nivåer området.
 2. Raske frøplanter gir enkel soaking i 1 time før direkte såing. Frøene kan også blandes med en liten del av jorden, og deretter jevnt spredt over hele plottet.
 3. For å sikre at kornene ikke spises av fugler, er et tynt lag jord (ca. 1 cm) dekket fra oven.
 4. Som vanning anbefales det å bruke en dyse for lite regn, siden et sterkt trykk vil vaske frøene av en hvit kløver eller oversvømme dem. Jordfuktighet skal opprettholdes i 7-10 dager. Ekskluderer muligheten for å gå på plenen. Etter 15 dager skal skudd vises.

Viktig! Kløver vokser godt på stedet der tidligere vokst korn.

omsorg

Upretensiøsiteten av planten reduserer alle forholdene for å ta vare på den. Så, grunnlaget er bare vanning. Langvarig tørke kan påvirke veksten av plenen av hvite kløver negativt. En sterk vannlogging vil imidlertid også være dødelig. Erfarne gartnere anbefaler å vanne en gang i uken, forutsatt at det i disse dager ikke var regn.

Related  Hva skiller engevinkel fra andre plenegriser?

Klipp kløveren kan være i vilje – etter hvert som planten vokser. I dette tilfellet anbefales det å bruke en trimmer, hvorpå plenen raskt gjenopprettes og blomstrer rikelig. Forsiktig følger veksten av plenen, det er bedre å begrense det, da det vil være vanskelig å få ut den hvite kløveren.

Viktig! Shamrock kan enkelt tåle skarpe temperaturendringer, men med høye varme nivåer, bør ytterligere vanning gjøres.

3-4 år etter planting kløver anbefales det å gjenta prosedyren, siden kløver, men staude, men kortvarig.

Video: hvit kløver i stedet for plen gress