mlinac i larvaBuba brusilica je kukac koji predstavlja ozbiljnu prijetnju drvetu. Pogodi namještaj, podove zida od drveta, pa čak i papira, knjiga, kartona. Ljestvica oštećenja koja ovaj buba može uzrokovati ovisi o vrstama insekata.

Značajke i sorte

šteta od mlincaInsekti pripadaju redoslijedu coleoptera. Ovisno o vrsti, veličini mogu varirati od 0,2 do 1 cm, najpopularniji primjeraka 0,5 cm. Žohari su brusilice pcktinat antene, koja se sastoji od nekoliko segmenata. Najveća šteta uzrokuju ličinke, a ne odrasle osobe.

Prvi imaju vrlo razvijene noge s kandžama koje dopuštaju da kukac čvrsto učvrsti na mjestu i jede drvo. Nakon toga, na površini pogođenog područja, promatrane su male rupe, uvijanje i žuti tricija.

Značajna značajka brusilice je da stvara zvuk sličan radu sata. To se događa tijekom razdoblja reprodukcije insekata.

Ispod možete vidjeti fotografiju brusilice, kao i njihove najčešće vrste:

  1. Namještaj. Opasno za sve vrste drva. Već nekoliko godina može oštetiti drveni pod, zidove i prozore. Parasitizira na suhom mrtvom drvetu.brusilica za brušenje namještaja
  2. Brownie. Uglavnom se hrani s navlaženom stablom (na primjer, u kadi), pa se rijetko nalazi u stambenoj zgradi.brusilica kućnog bogatka
  3. Kruh. Sastoji se od suhe, čvrste hrane: žitarice, žitarice, tjestenine, itd., Tako da se često nalaze u mjestima skladištenja prehrambenih proizvoda.brusilica bug bugova

Sjajnik brusilice se lako zbunjuje s korumpom. Ovo potonje ima karakterističnu osobinu – hrani se isključivo na koru rastućeg drveta i ne parazitizira u stambenoj zgradi.

Kako se povući?

liječenje protiv kukuruza brusiliceParazit možete ukloniti na nekoliko načina:

  • uz pomoć narodnih lijekova;
  • uz pomoć kemijskih pripravaka.

Koristite folklorne recepte kako bi se bore s insektima bolje u početnoj fazi njihovog parazitizma uz laganu kontaminaciju drvene površine.

Najučinkovitije narodne metode su:

  1. Liječenje zaraženog područja sa smjesom terpentin i kerozin (3: 1).
  2. Obrada sa smjesom naftalena, crne karbolne i smole (1: 1: 1).

Related  Izaberite svoj filter za vodu u kućici

Kako da biste dobili osloboditi od bugova kukaca u kući uz pomoć kemikalija? Ako je bug prouzročio veliku štetu na drva, postoji velika koncentracija insekata iz mlina je bolje koristiti određene insekticide, primjerice: Antizhuk, Belinka Belocid, Drevotoks, Neomid StopZhuk, Bochemit Forte, WoodMaster ANTIZHUK i drugi.

Možete ove radove prepustite profesionalcima koji uništavaju štetočine u kratkom vremenskom razdoblju pomoću dezinfekciju hladno ili vruće magle, gazoobrabotkoy fosfin.

Nego uništiti kukac šumarke – video