“Lawn roll eller frø, gi råd om hva du skal velge,” mange spør, drømmer om å formalisere territoriet av infield med enda grønt gress. Vi vil svare på spørsmålet i artikkelen, vurderer alle fordelene og ulempene ved disse typer plener.

Frøplanter

Ved første øyekast er frøplenen lettere å ordne og billigere. Forbered jorden ved å rydde den av ugress, så frø og vent på utseendet på grønt gress. Men dyrking av plen gress har sine egne egenskaper, som du trenger å vite for å ta den riktige avgjørelsen.

For å få en jevn plen uten ugress, er det nødvendig å ta godt vare på det, trekk straks ut ugresset som vises, eller behandle dem med spesielle herbicider av systemisk virkning.

såing plen

En funksjon av plen gress er at det vokser solid teppe, røttene er tett sammenflettet, og overflaten er en grønn teppe med veldig tykt gress. Men en slik ideell tilstand kan bare oppnås etter to eller tre år med dyrking. Tidlig gjødsling, luke og kutting av gress, vil du få det ønskede resultatet ikke før enn i to år.

Rullende plen

Rulleplenen dyrkes i spesielle gressplener. På store, flate felt med hjelp av moderne teknologi er jorden forberedt på såing.

Ulike blandinger av plen gress blir sådd slik at kunden kan velge hvilken type plen dekker han trenger. Agrotechnics overvåker at gjødsel blir introdusert i tide, om nødvendig blir avlinger behandlet fra skadedyr, sykdommer og ugress.

Friskt kuttet plenen ruller

Plantert plen gress blir regelmessig vannet og skjæret. Om to år, når plenen “modner”, blir den ganske tykk og til og med klippes den med spesielle maskiner. Tykkelsen på turen er tilstrekkelig til å gjøre det levende på et nytt sted.

Klippestratene rulles opp og sendes til salgsstedet. Det er en periode hvor det er ønskelig å sette kuttet plenen ruller til en ny plassering. Det må ikke overstige tre dager.

Related  Fungicid Delan: bruksanvisning for fersken

Når du kjøper en plen, er det mulig å bestille installasjonstjenesten. Arbeidere måle det valgte stedet, forberede det på riktig måte og pakke jevnt med de brakte gressrullene.

Kostnaden for en rullet plen

konklusjon

Svar på spørsmålet: “Hva skal du velge en grønt eller så?” Du kan si at alt avhenger av ditt ønske og muligheter.

Hvis du vil få en plen raskt, velg et kast. Syv dager etter at det er lagt, vil du ha en grønn gressplenteppe på hagen din, som ikke bare er vakker, men også veldig nyttig. Tykt gress som en svamp vil absorbere unødvendig støv, og rense luften og mette det med oksygen.

Et annet pluss av rulleplenen er at de tette røttene til gresset ikke vil tillate det meste av ugresset å rote og det blir lettere og lettere å luke slikt gress. Hovedomsorgen vil bli redusert til rettidig klipping og vanning.

Hvis du alle elsker å gjøre selv, og sette pris på mer, som ekstraheres av ditt eget arbeid, prøv å dyrke en plenekledning av frø. I to år vil du være stolt av å fortelle vennene dine hvordan de så og luktet, vannet og skjæret, befruktet og endelig mottok dette grønne mirakelet.

Hvis du er trygg i dine evner, og du har nok tålmodighet til å vokse plen fra frø, ønsker vi deg lykke til i denne vanskelige saken. Den opprinnelige kostnaden for frøplenen, som ikke teller tiden du legger inn i det, er selvsagt mindre enn når du legger på en plenplen. Forbered deg på det faktum at det vil være nødvendig å kjøpe gjødsel, herbicider, plantevernmidler og muligens å såg gresset noen steder når det tynner. Fordelen er at du kan plante en dekorativ blomstplen, som ikke vokser på markene.

Related  Fortell meg hvordan å plante en hvit kløver til plenen?

Lykke til og vakre plener!

2 videoer: hva skal du velge en rulle eller plen