Vi bruker en autonom septik i landet i flere år. Hver gang når det er behov for å rengjøre, bryter vi hodet på hva de skal gjøre med det akkumulerte siltet. De sier at det er en helt naturlig gjødsel. Jeg vil gjerne vite – er det mulig å bruke silt fra en septiktank som gjødsel i hagen og blomsterhagen?

Utvilsomt vil svaret i dette tilfellet være positivt. Il fra en septiktank kan fungere som førsteklasses organisk gjødsel. Men for å nøye forsikre folk som lurer på om det er mulig å bruke silt fra en septiktank som gjødsel, bør det besvares mer detaljert.

Hva er denne leire

I noen septiktank er det hovedsakelig organisk avfall (spytt, urin, avføring) som blir utsatt for kompleks behandling av spesielle bakterier. De resirkulerer disse avfallene, fordeler seg i to komponenter – gjørme og vann.

Il fra septiktanken

Faktisk skjer den samme prosessen her på komposthøypen, hvor de flittige eierne av hytter og grønnsakshager prøver å sende ut organisk materiale. Imidlertid, takket være spesielle, spesielt opprettede forhold, går prosessprosessen mange ganger raskere. Derfor, etter noen uker, gjør bakterier sløsing med menneskelig liv til en kvalitet gjødsel – på kompostbunken tar denne prosessen mange måneder.

Er hver silt nyttig?

Hvis du bestemmer deg for å bruke silt fra en septiktank som gjødsel, bør du følge visse sikkerhetsregler. Ikke fyll kjemikalier på toalettet, om det er flytende såpe, vann etter vasking av gulv eller midler for vasking av sanitetsartikler. Også, tungsalter og andre farlige stoffer bør ikke komme inn. Tross alt vil du få en nyttig gjødsel, noe som betyr at bare organiske stoffer skal akkumuleres i septiktanken.

Tilberedning av slam til bruk

Bruk fersk, frisk utvunnet fra septisk slam er ikke alltid praktisk.

Ikke tørket silt fra septiktanken

Derfor er det bedre å foreta foreløpig trening – tørking. Dette kan gjøres ved varmebehandling eller bare legges ut i et tynt lag og tørkes på gaten i en varm, blåsig dag. Som et resultat av behandlingen blir silt til tørre granuler, som er praktiske å bruke umiddelbart eller etter en stund. Granulat har ikke en ubehagelig lukt og blandes lett med bakken for å sikre den mest jevne fordeling i jorda.

Lær om forskjellige typer septik du kan fra videoen