Prijatelj mi je jednom rekao da vode svoje cvijeće s rješenjem na temelju krušnih kora, tako da oni rastu brže. Reci mi kako napraviti i primijeniti gnojivo od kruha za zatvorene biljke?

Kakav ljubavnik cvijeta ne sanja da će na svojim prozorima vidjeti bujne, cvjetne biljke? Tako cvjećar pokuša, luta oko cvjećara u potrazi za univerzalnim gnojivima, tako da mogu uzgajati cvijeće i biti spašeni od bolesti. Ali čak iu davnim vremenima, kada nije bilo droga, gnojidba je napravljena neovisno pomoću otpada hrane.

A sada u svakoj kući sigurno će biti neiskorištene krušne kruške koje će ostati nakon večere ili večere. Naravno, možete ih hraniti kućnim ljubimcima, ili možete napraviti dobar gnojivo za biljke iz kruha.

Kruh kao gnojivo

kruh

Gnojivo na bazi kruha široko se koristi u uzgoju različitih usjeva. Njegova akcija temelji se na kvascu koji čini kruh. Kvasac sadrži različite minerale, organsko željezo, mnoge hranjive tvari, kao i stimulanse rasta. U kompleksu, sve to ima aktivan učinak na biljke, pomažući im da uspostave zelenu masu. Osim toga, ubrzava se stvaranje i daljnji rast korijenskog sustava.

Takvo gnojivo se hrani ne samo cvijećem na prozorima. Uzgoj irisa, peonija, krizantema, gladiola, pa čak i ruža s zahvalnošću reagirat će na preljevu kruha s dugim cvjetanjem.

Kako napraviti i primijeniti gnojivo iz kruha

infuzija kruha

Za pripremu gnojiva se koristi kao svježi i osušeni ili sušeni kruh. Učinit će bijeli, crni ili raženi kruh. Ako se plijesni pojavljuju na starim komadima, također se mogu koristiti. Ova vrsta plijesni ne korijenje u biljkama i štete neće ih donijeti.

Komadiće kruha trebalo bi staviti u veliku posudu ili zdjelu i sipati vodu. Top korice kore, tako da se ne pojavljuju, a radni komad stavlja na toplo mjesto tjedan dana. Ispraznite dobivenu otopinu kroz gazu i malo ga razrijedite vodom. Vode mlade biljke u fazi aktivnog rasta, pod korijenom.

Krušno gnojivo se koristi s oprezom iu ograničenim količinama za bolesne biljke. Također, nije preporučljivo hraniti odrasle, već formirane grmlje. To može izazvati zaustavljanje rasta.

Da bi nadoknadio nedostatak kalcija, koji se apsorbira tijekom fermentacije, preporuča se primjenjivati ​​jasen zajedno s otopinom kruha.

Gnojivo od kvasca

kvasac

Koncentrirana otopina za gnojidbu zatvorenih biljaka također se može pripremiti na temelju kvasca.

Related  Što razlikuje livadski mač od ostalih travnatih trava?

Da biste napravili kvasac suhog proizvoda, pomiješajte ga:

  • 1 tsp. suhi kvasac;
  • 1,5 tbsp. l. šećer;
  • 5 litara vode.

Spremnik s kvascem je omotan i stavljen u toplinu 2-3 sata kako bi započeo proces fermentacije. Spremni za upijanje razrjeđenja s vodom: 1 litre kvasca 5 litara vode.

infuzija kvasca

Za pripremu otopine svježeg kvasca, 200 g kvasca treba razrijediti u litru. vode i inzistirati. Prije uporabe, razrijedite infuziju u omjeru 1: 10.

Kruh hranjenje za biljke – video