Min bestemor vokste alltid en calendula. Hun plantet det ikke bare på blomsterbedene, men selv blant potettsenger, og sa at de gule blomstene kjører borte fra dem, Colorado-boblen. Fortell oss, hvordan kan du ellers bruke calendula fra skadedyr i hagen?

calendula og hvitløkVakre prydplanter har lenge blitt brukt av lastebilbøndene, ikke bare for estetisk nytelse, men også for å beskytte deres arbeid fra alle uønskede gjester som ødelegger framtidens høst. En av disse plantene inkluderer kalendula – lave busker med lyse gule eller oransje blomster-tusenfryd og lysegrønne blader.

Nyttige egenskaper av marigold for hagen

Bruken av marigold i hagen for beskyttelse mot skadedyr er fullt berettiget, og effektiviteten av bruken av den har lenge vært bevist av mange års erfaring. Små, kompakte og duftende busker kan være til stor nytte for lastebiler på grunn av deres nyttige egenskaper, fordi de:

  • deters fra sengene av caterpillars, wireworm, midd, Colorado beetles, nematoder;
  • ikke gi sjanse for utvikling i sopp og bakterier som forårsaker sen rensing, mosaikk, vanning av avlinger.

Rotsystemet av blomster i vekst- og blomstringsperioden forsyner aktivt jord med phytoncides og andre nyttige stoffer, og plantevernene som er innebygd i jorda, forbedrer strukturen.

Blandet blomst og hageplantinger med calendula

calendula og kål

Kompakte busker ser ikke bare vakkert ut blant sengene, men beskytter dem også mot skadelige insekter, som kan ødelegge høstene. Så, det nyttige kvarteret i calendula er bevist med slike kulturer:

  1. Tomater, kål, pepper. Beskytter mot nematoder og kvaler.
  2. poteter. Kjører over Colorado beetle og bjørnen.
  3. bønner. Undertrykker forskjellige typer larver, bladlus og avl.
  4. jordbær. Det tiltrekker bladlus, lindrer bær fra angrepet, samt ladybirds som ødelegger skadedyr.

Related  Vi lager et enkelt fuglhus fra et tre med egne hender

Bruke calendula som siderata

I motsetning til sennep, lupin og andre siderater, som raskt øker stor løvverk, er kalendula mer beskjeden i størrelse, men de er nok til å gjøre hagen sunnere. Ja, og dekomponere et slikt volum mye raskere.

Etter høsting på hovedområdet (sommer) på slutten av slutten av august, kan du tett sjøe calendula. Etter 1,5-2 måneder må buskene som er forberedt på blomstringen bli avskåret, og de resterende røttene for vinteren vil rote. Grønnsakene er gode for bruk i kompost og mulch, og det kan også være innebygd i bakken, fritt spredt ut over området.

Bruk av marigold for skadedyrsbekjempelse – video