Pada 8 Mac, suami saya memberikan saya pakis kerinting yang menawan, di dalam periuk adalah label dengan nama “Emin”. Saya tidak mempunyai bunga seperti ini dan saya tidak mahu merosakkannya kerana kejahilan. Sila beritahu kami tentang nephrolin Emin. Apa yang dia sayang dan penjagaan apa yang dia perlukan?

nefrolepis eminRumah untuk paku-pakis (mereka Nephrolepis) adalah hutan rendang tropika dengan kelembapan yang tinggi, tetapi ini tidak menghalang sebahagian daripada mereka untuk menakluk ruang baru, termasuk pada tingkap Sills kami. Sebagai budaya bilik, kira-kira lima jenis pakis tumbuh, dan nephrolepis Emin adalah salah satu spesis yang paling padat dan indah.

Di antara para tukang bunga paku ini dikenali sebagai “ekor naga” atau “naga hijau” untuk daun luar biasa.

Apa yang kelihatan seperti tumbuhan?paku paku

Pencinta tumbuhan kecil dengan daun hiasan menghargai Emin: rendah, sehingga 50 cm tinggi, dengan tegak meninggalkan Nephrolepis-vayyami tidak mengambil ruang yang banyak, tetapi ia memberi manfaat kepada menonjol terhadap latar belakang warna lain dedaunan ringan yang indah berkumpul di roset padat. Stipules di pinggir mempunyai dentikel kecil, dan Vayi sendiri sangat kerinting, sehingga seluruh belukar bengkak dan padat.

Nephrolepis Eminus membuat permintaan yang tinggi terhadap kelembapan udara dan jika ia tidak cukup tinggi, belukar itu kehilangan rayuan dan layu.

Kepastian pertumbuhanbelukar muda

Jika anda membuat keadaan pakis bilik yang sedekat mungkin dengan persekitaran semulajadi pertumbuhannya, pada umumnya, tumbuhan sedemikian sangat terasa dengan baik di dalam apartmen. Oleh kerana sistem akar nephrolepis adalah cetek, lebih baik memilih periuk yang agak luas, tetapi tidak begitu mendalam. Pada dasarnya perlu untuk meletakkan saliran, sebaliknya semak belukar boleh membengkok, dan tuangkan tanah longgar dan berasid dari atas.

Dengan cahaya pakis tidak menuntut dan tumbuh dengan baik di tingkap timur dan juga utara, serta di belakang bilik.

Penjagaan nephrolepis Emin adalah semudah yang mungkin:

  1. Penyiraman terus ke dalam periuk sebagai lapisan atas subjenis kering.
  2. Semburan semburan dan mandi berkala di bawah pancuran.
  3. Mingguan baja kompleks untuk membaja tanaman dedaun Ornamental (penyelesaian perlu tertumpu sedikit, tidak lebih daripada dos yang disyorkan 0.5, dan kadang-kadang kurang).
  4. Pemangkasan daun yang lebih rendah.

Related  Penjagaan galas spindle Jepun di rumah

Pada musim sejuk, kekerapan penyiraman perlu dikurangkan dan baja perlu digunakan sekurang-kurangnya sebulan sekali. Tetapi dalam bilik panas untuk menyembur belukar akan mempunyai lebih banyak dan lebih baik untuk mewujudkan pencahayaan tambahan untuk pakis telah mengekalkan, daun hijau dan kerinting terang subur.

Video tentang mengembangkan paku dalaman